CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 512|Reply: 10

[Tempatan] Pertahan hak bersuara, namun ada batas: Fahmi Fadzil

  [Copy link]
Post time 8-12-2022 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


KUALA LUMPUR - Menteri Komunikasi dan Digital Fahmi Fadzil menegaskan bahawa beliau akan mempertahankan hak bersuara untuk rakyat negara ini, namun ia haruslah berdasarkan undang-undang sedia ada.

Beliau berkata, kebebasan bersuara tidak boleh sehingga sampai ke tahap menyebarkan fitnah dan mengeluarkan tohmahan tidak berasas.

"Kita tetapkan batas, saya sendiri sebagai seorang ahli politik, Ahli Parlimen dan sekarang Menteri, memang mempertahan hak bersuara, tapi bila kita teliti undang-undang termasuk undang-undang lain seperti Akta Komunikasi dan Multimedia, memang ada batas-batas di mana sekiranya dilakukan juga (kesalahan) ada tindakan undang-undang.

"Biarlah apa kita sebut itu berasas dan boleh dipertahankan di mahkamah,” katanya dalam sidang media selepas menghadiri taklimat dan membuat lawatan di Angkasapuri, Jabatan Penyiaran Malaysia hari ini. Turut hadir Ketua Setiausaha Kementerian Komunikasi dan Digital Datuk Seri Mohammad Mentek.

Sehubungan itu, Fahmi berkata, antara fokus kementeriannya kali ini ialah menjalin kerjasama erat antara Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dan penyedia platform media sosial, dalam memastikan hasrat kerajaan untuk menjaga hak bersuara, namun pada masa sama memastikan batas undang-undang sentiasa diawasi dan dipatuhi.

"Sekiranya berlaku perlanggaran (undang-undang) maka perlu ada tindakan,” katanya. - Bernama


https://www.sinarharian.com.my/article/235244/berita/nasional/pertahan-hak-bersuara-namun-ada-batas-fahmi-fadzil

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-12-2022 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu jd pembangkang takdak pulak batasnya...pakai tembak saja...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
oooo yeke ok phm

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhuhu biasa la tu dh jadi kerajaan
Buat la kerja cara kerajaan
So mana reformasi nye ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Time dia pembangkang,  siap fitnah Rosmah join masuk hutan untuk bom Altantuya lagi.....

Inilah PH.. Hipokrit & double standard.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:07 PM | Show all posts
susah bila biasa "create perception" tetiba nak "jalan lurus".
mcm kisah gembala kambing & serigala
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Mslhnya ko sasarkan tik tok. Nape ko x sasarkan twitter. Sbb geng2 ko byk kt twitter kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila politician berkata2 ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 09:26 PM | Show all posts
amboi. depa over the top mengeji dan memfitnah sedari jd pembangang tak pe. Bile dia jg kerajaan, org lain x leh lak? double standard sungguh.

Hujung2 ciri2 pengurusan Bang non tak tumpah ibarat Mahadir zaman PM4. X sangka dlm benci ada sayang di situ
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Silap2 porem cari kena katup
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa jadi pembangkang lagi teruk korang. Guling atas jalan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 10:50 PM GMT+8 , Processed in 0.449443 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list