CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2033|Reply: 45

[Politik] 'Kemenangan PN bukti rakyat tidak teruja gabungan PH-BN'

  [Copy link]
Post time 8-12-2022 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

PUTRAJAYA - Kemenangan besar diraih Perikatan Nasional (PN) di Padang Serai dan tewas tipis di Dewan Undangan Negeri (DUN) Tioman pada Pilihan Raya Umum ke -15 (PRU15), membuktikan rakyat tidak teruja dengan gabungan PH-BN, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Pengerusi PN itu berkata, rakyat tidak yakin dengan kemampuan kerajaan campuran yang diterajui oleh PH untuk mentadbir negara.

Menurutnya, keputusan pengundi Padang Serai dan Tioman juga jelas menunjukkan mereka tidak merestui PH dan BN.

"Bagi saya, penipuan PH dan BN dalam PRU15 adalah penipuan pilihan raya yang terbesar," katanya.

Calon PN, Datuk Azman Nasrudin merampas kerusi PH selepas menang majoriti 16,260 undi.

Azman memperoleh 51,637 undi, manakala calon PH Dr Mohamad Sofee Razak mendapat 35,377 undi dan Datuk C Sivaraj yang memberi laluan kepada calon PH berjaya meraih 2,983 undi

Pilihan raya Parlimen Padang Serai menyaksikan pertandingan enam penjuru antara Parti Pejuang Tanah Air (PEJUANG), Parti Warisan (WARISAN) dan calon Bebas selain PN, PH serta BN.

Sementara di DUN Tioman, BN hanya menang tipis dengan 573 undi.

Calon BN Datuk Seri Johari Hussain memperoleh 8,080 undi manakala calon PN Nor Idayu Hashim mendapati 7,507 undi dalam persaingan lima penjuru.

Dalam pada itu Muhyiddin berkata, perjuangan PN berada di landasan yang betul.

"Saya ingin mengucapkan tahniah kepada Cikgu Azman Nasrudin atas kemenangan cemerlang beliau di Padang Serai.

Kepada calon PN di Tioman, Puan Nuridayu Hashim, teruskan perjuangan anda bersama PN," katanya.


https://www.sinarharian.com.my/article/235148/berita/politik/kemenangan-pn-bukti-rakyat-tidak-teruja-gabungan-ph-bn

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 10:33 AM | Show all posts
Kasi han..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat undi kt kampong tak payah sembang kencang lah.. Main isu perkauman tetap lah naib juara
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
biar menang satu malaya baru sembang besar bang
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha. Takpelah.. last two seats je pun kann..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
juboqhang replied at 8-12-2022 10:41 AM
Setakat undi kt kampong tak payah sembang kencang lah.. Main isu perkauman tetap lah naib juara

Bukan kubu kuat PKR ke tu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:55 AM | Show all posts
ph pun angkut  wak jahit kempen tu pesal?bodo?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 8-12-2022 10:55 AM
ph pun angkut  wak jahit kempen tu pesal?bodo?

haha kan. kot ye pon terpaksa bagi tpm kat wak jahit sbb hierarki parti, cuba benam sikit si wak tu dr buat kemunculan kat mana2 takleh ke? kalau aku pengundi padang serai rasa tercabar la jugak dah kita menyampah dgn wak duk sua2 lagi muka penyamun tu kat kita
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelik org pdg serai ni...dah 3 penggal sokong ph skang ph dh jadi gomen nak sokong pn buat ape..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:20 AM | Show all posts
takyah sembang kencang la sembab!..tunggu lagi 5 tahun mcm mana
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo pn menang, ckp pengundi bodoh. Kalo ph menang je baru nk ckp pengundi bijak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 8-12-2022 11:28 AM
Kalo pn menang, ckp pengundi bodoh. Kalo ph menang je baru nk ckp pengundi bijak.

Tu la..tp depa x sedaq dok kena kencing ja hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
PN menang parlimen Padang Serai... so dh cukup nombor ke Midin nak buat kerajaan...?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
biaq p la org situ nak undi sapa pun. hak depa kan. tetap wak sembab jd pembangkang jugak
tp kesiann ph dah lama kot diundi area ni, ujung2 skrg rakyat undi pn. menunjukkan jangan main2 bila rakyat bersatu hati memilih.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah nampak perangai PeeH, geng dgn penyamun.sapa nak undi lg
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:59 AM | Show all posts
syaz_lina replied at 8-12-2022 11:56 AM
Dah nampak perangai PeeH, geng dgn penyamun.sapa nak undi lg

https://youtu.be/gdALaDezBv8  
Boleh dengar ni kalau free. Anwar-Zahid
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 8-12-2022 11:02 AM
haha kan. kot ye pon terpaksa bagi tpm kat wak jahit sbb hierarki parti, cuba benam sikit si wak t ...

Aku wondering jugakla mcm maner sg petani terselamat dari tsunami lobai taliban ni. adakah lobainita berair tgk kehenseman taufiq?lagipun taufiq ni ada background sekolah agama kalo x silap.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 05:22 PM | Show all posts
Saki baki PRU yang tidak boleh naik jadi kerajaan mmg tak ada rasa teruja pun.
Begitu juga la dgn PRN ia tak mampu mengubah kerusi parlimen pun.
Jadi tengok2 gitu je la jangan di katakan tinggal ketapi je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
juboqhang replied at 8-12-2022 10:41 AM
Setakat undi kt kampong tak payah sembang kencang lah.. Main isu perkauman tetap lah naib juara

Pru 14 pkr menang lebih 8000 undi..
Ni kalah dgn 16000 undi. Kira defisit 24000 undi. Tu tak kira ramai tak balik mengundi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 8-12-2022 11:08 AM
Pelik org pdg serai ni...dah 3 penggal sokong ph skang ph dh jadi gomen nak sokong pn buat ape..

Sbb depa meluat kat zahid
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.120779 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list