CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1279|Reply: 25

[Tempatan] KKOMM kini dikenali Kementerian Komunikasi dan Digital

  [Copy link]
Post time 7-12-2022 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


PUTRAJAYA: Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKOMM) kini dikenali sebagai Kementerian Komunikasi dan Digital.

Menterinya, Fahmi Fadzil, berkata pertukaran nama itu sudah disahkan oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Mohd Zuki Ali.

"Saya ingin maklumkan secara rasminya bahawa nama kementerian ini ialah Kementerian Komunikasi dan Digital, The Ministry of Communications and Digital. Ini disahkan oleh KSN pada pagi tadi," katanya pada sidang media di kementeriannya, hari ini.

Turut hadir, Ketua Setiausaha kementerian, Mohamad Mentek.


Ditanya sama ada agensi sebelum ini diletakkan di bawah KKOMM, beliau berkata, agensi berkaitan seni dan budaya akan diletakkan di bawah kementerian lain.

"Mesyuarat Jemaah Menteri pada hari ini memutuskan bahawa aspek seni dan budaya itu bukan di bawah kementerian. Saya serahkan kepada menteri berkenaan untuk buat pengumuman," katanya.

Mengulas mesyuarat Kabinet pagi tadi, Ahli Parlimen Lembah Pantai itu berkata, mesyuarat berjalan dengan suasana yang sangat positif dan produktif.

"Mulanya, saya jangkakan mungkin tempoh mesyuarat itu lama tetapi Perdana Menteri (Datuk Seri Anwar Ibrahim) nampaknya ingin kita semua bekerja dengan pantas, banyak tugas yang perlu dilaksana.

"Antara isu tumpuan terutamanya kos sara hidup, urus tadbir yang lebih baik dan juga meneliti masalah ketirisan dan aspek penjimatan yang boleh dilakukan.

"Perdana Menteri juga sudah arah semua menteri potong gaji 20 peratus tapi lebih daripada itu, beliau mahu menteri untuk tumpukan kepada tugas terutama memastikan kesejahteraan hidup rakyat," katanya.


https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2022/12/1036654/kkomm-kini-dikenali-kementerian-komunikasi-dan-digital

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan Kementerian Komunikasi Dajal tadi
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh comelnya dek fahmi ni sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia buat silap dalam jadi menteri pun akak tak sanggup nak cerca sebab dek fahmi comel sister.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan. Elok bunyinya. Multimedia is so 2000.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa ada video leak bugil dek fahmi mohon please share sister.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Atau singkatannya KoDi?
Kemkodi?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Gedik jer lebih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-12-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 7-12-2022 12:08 PM
Aduh comelnya dek fahmi ni sis.

Hahahaha i pun crush kat dia... Dia ni jd apa dengan hsband sharifah amani ye..
Muka n sengih ada seiras... Dia pergi waktu depa kawin hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 7-12-2022 08:34 PM
Hahahaha i pun crush kat dia... Dia ni jd apa dengan hsband sharifah amani ye..
Muka n sengih ada  ...

Jap sister meh akak baca full biopic heols sat sis. Akak nak download ebook kisah hidup heols kalau ada sis.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
so rtm, finas, seniman segala tu bukan bawah heols lg ker?
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
@Kurex tak taste?

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tukar la ke nama hantukomkom sekalipun kalau standard ko tak capai gobind, elok mereput je la
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
busuk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 7-12-2022 08:34 PM
Hahahaha i pun crush kat dia... Dia ni jd apa dengan hsband sharifah amani ye..
Muka n sengih ada  ...

Dia mmg rapat dgn sharifah amani lama dah.. Fahmi ni dulu ada berlakon dalam gol&gincu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:50 AM | Show all posts
membazir la kena print letterhead baru
buat sign board baru
kete jabatan kena tampal sticker baru
ingat gomen baru ni jimat cermat
mohon jangan glamour je lebih ye

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 8-12-2022 12:54 AM

Lah Sharifah Amani rupanya, I sound stupid when I speak meleis

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
ada sumber-sumber mengatakan Sharifah Amani pernah membotakkan kepala menggondolkan kepalanya untuk meniru gaya Ronaldo
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:31 AM GMT+8 , Processed in 0.118782 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list