CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1542|Reply: 22

[Tempatan] Sheikh Muszaphar bakal timang anak ke-7

  [Copy link]
Post time 4-12-2022 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


PETALING JAYA – Angkasawan negara, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha bakal menimang anak ketujuh selepas isterinya, Datin Dr. Halina Mohd. Yunos hamil lagi.

Beliau berkongsi berita itu menerusi sebuah video ‘whispering the good news’ (bisik berita baik) bersama isteri dan enam anak yang dimuat naik pada akaun Instagram beliau.


“Alhamdulillah, syukur sangat. Semua orang teruja, semoga dipermudahkan, amin,” katanya pada keterangan video tersebut.

Perkhabaran itu disambut baik oleh pengikut-pengikutnya yang mengucapkan tahniah kepada pasangan itu.

Terdahulu, Dr. Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina mendirikan rumah tangga pada 10 Oktober 2010.

Pasangan itu dikurniakan enam anak iaitu Sophea Isabella, 10; Sophea Natasha, 8; kembar lelaki berusia empat tahun iaitu Sheikh Adam dan Sheikh Noah serta kembar lelaki dan perempuan, Sheikh Eusoff dan Sophea Emilia dilahirkan pada November 2020. – KOSMO! ONLINE


https://www.kosmo.com.my/2022/12/04/sheikh-muszaphar-bakal-timang-anak-ke-7/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2022 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia jaga anak elok, cukup semua, nk beranak sampai 12 pun x de sapa kisah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
betul ke dia kawen 2010..i sekolah lg masa dorg kawen..rasa b4 2010
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Org byk duit.. Educated... Ank2 pun elok... X kisah la nk beranak 10 pun...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbukti kawen lmbt bkn alasan utk tak ada anak ramai. Gagah jgk dr sheikh kita ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah kepada Dr SMS & isteri.

Tahap kesihatan luar & dalaman isteri yang baik
Kewangan yang stabil
Suami yang bertanggungjawab & rajin
Anak-anak yg sedia ada pun dijaga dgn baik
Ada support system yang baik

So, tak kisah lah nak miliki zuriat yang ramai pun
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
bini dia ok nak beranak ramai, duit pon banyak, anak first dia umur 11 dah 161cm cukup nutrisi serba serbi, no problem. cuma tak sangka la dr sms ni jenis suka anak ramai, dulu kan masa jd angkasawan umur dah 35 camtu masih bujang. tak expect dah nak 7 org anak, tu pon kalau bukan kembar
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 01:09 PM | Show all posts
orang macam ni tak kisah la nak beranak ramai sebab terjaga segalanya…  yang jadi isu bilamana ko malas nak berusaha pastu gigih tambah anak berderet2 untuk buat modal tarik simpati tadah duit…  bila orang kecam n taknak tolong, main sentimen agama dan kaum…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2022 01:11 PM | Show all posts
tapi tt, ni bukan isu semasa…  ko patut bukak kat benang personaliti media sosial sana…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2022 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 4-12-2022 01:11 PM
tapi tt, ni bukan isu semasa…  ko patut bukak kat benang personaliti media sosial sana…

Ni isu pasal anak ramai yg dijaga dgn penuh kasih sayang dan membesar sbg johan dlm persekitaran yg semakin mencabar, dicabar dan tercabar...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampu dan sihat..
Alhamdulillah...
Mmg.tiap anak.tu rezeki..
Tapi.kalau kau tak.mampu nak bagi yang terbaik..jangan la ko nak tadah aje rezeki tu bior jatuh dari langit..
Berusahalahhhhh
Mcm couple ni takde sapa pung cerca sebab mmg bagus...hahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 jgak usaha dia nk cari income..maklumla anak ramai. skrg promot bubur kanji sehat kt socmed. Kdg ubat itu ni minyak angin minyak urut segala.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 02:31 PM | Show all posts
gomen patut wajibkan golongan T20 ada anak 7 org keatas, kalu tak kene cukai 7% dari gaji mereka, barula bertambah keturunan T20 mengisi uitm bagai untuk menggantikan golongan B40 yg belajar di obersea..

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 4-12-2022 12:53 PM
betul ke dia kawen 2010..i sekolah lg masa dorg kawen..rasa b4 2010

Betul 2010. Iols mmg ingat sangat sbb time tu dok dlm bilik OT czer anak kedua. Sambil perut kena potong dgr doktor bius nyembang² cite dia pegi wedding Dr SM ni????.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang gomen memang la kalau beranak memang nak 5 Sebab cuti bergaji
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Claudia_Lestat replied at 4-12-2022 02:31 PM
Betul 2010. Iols mmg ingat sangat sbb time tu dok dlm bilik OT czer anak kedua. Sambil perut kena  ...

ohhh agaknya i tertukar ngan wedding ct kot..masa tu tgk kt asrama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Gilosss, so pasni pegi memana memang naik van or naik kereta 12 seater pastu barang2 kat kereta lain

Eh tapi motip ku perlu pedulik? Dr ni memang pernah cakap dia nak anak ramai2, okay la tu tercapai la kot impian dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 03:11 PM | Show all posts
Power dia pujuk bini dia nak beranak ramai2 eh.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca kat mana ntah isteri dia umur 41, dr sms umur 50.  Bukan high risk ke kalau pregnant umur 35 ke atas.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah. semoga sihat kandungan n ibu. semoga menjadi anak yg soleh solehah dan berguna pada agama bangsa n negara. seronok tgk family ni.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 08:08 AM GMT+8 , Processed in 0.108030 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list