CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2090|Reply: 29

Jaclyn Victor juara GV9

  [Copy link]
Post time 28-11-2022 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
6- hazrul nizam
5- ve
4- tomok
3- shila
2- bob
1- jac



Pentas akhir musim kesembilan Gegar Vaganza (GV9) menyaksikan penyanyi, Jaclyn Victor dinobatkan sebagai juara. Jaclyn Victor telah berjaya membawa pulang wang tunai RM100k dan

Di pentas akhir, kesemua peserta perlu menyanyikan dua buah lagu di pusingan pertama dan dua buah lagu di pusingan battle. Jaclyn Victor telah membawakan lagu ‘Its All Coming Back To Me Now’ dan ‘This Is Me’ untuk pusingan pertama manakala, lagu ‘The Real Slim Shady’ dan ‘Sang Saka Biru’ bersama kumpulan VE bagi pusingan battle.

Sementara itu, tempat kedua pula dimenangi oleh Bob dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000 dan Piala Gegar Vaganza.

Tempat ketiga dan keempat dimenangi oleh Shila Amzah serta Tomok dengan masing-masing membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM30,000 dan RM20,000 serta Piala Gegar Vaganza.

Bagi peserta lain, VE dan Hazrul Nizam masing-masing menduduki tangga kelima dan keenam yang membawa pulang duit sebanyak RM15,000 dan RM10,000 bersama Piala Gegar Vaganza.

Pentas akhir GV9 diadili juri tetap, Datuk Ramli MS, Datuk Syafinaz Selamat dan Hetty Koes Endang serta juri jemputan, Edry Abdul Halim. GV9 dihoskan oleh Nabil Ahmad dan Elly Mazlein bersiaran secara langsung dari Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) selama 11 minggu.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
No 6 tu iols tak restu betholl.. kat mana nk buat bantahan ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Yesz! Aku gembira Jac juara. Asalkan bukan shilalat juaranya
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Jac!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut tomok nombor 2..bob 3 shilalat 6
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:22 AM | Show all posts
As expected la dia juara....
Tahniah Bob dapat no. 2...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 27-11-2022 11:17 PM
Yesz! Aku gembira Jac juara. Asalkan bukan shilalat juaranya

samalah. tp kalau tomok dgn lalat tukar tempat lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 01:14 AM | Show all posts
Syukur bukan anak nd lattalilat tamplom #1. Selayaknya nombor akhir. Mesti moncung she sejengkal  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan bukan tomok si muka berak keras. Sampai skrg iols dendam mengapa dia boleh menang oneinamillion.dapat 1juta pulak tu si muka berak keras ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 02:22 AM | Show all posts
bob memang layak betul heshe dapat no.2 sebab consistent betul performance heols... walaupun takde wow factor macam jac... jac vokal meletop memang tak boleh challenge lah... mujur la shilalat tak menang... walaupun kaka sokong heshe... sebab takut makin membongak la heshe pos kat ig dengan caption panjang2 mengalahkan agent dropship produk beracun....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon bobi diet IF...boleh kuruskan badan Dan tambah stamina...
We want another strong yet powerful male singer mcm hafiz etc
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah Jac, 1st time tak tgk langsung GV ni dr awal sampai final.
Mujur bkn si rambut mop tu menang eh dia tak ke final pun kan?

Tp baru perasan ada Edry plak ye
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah jac

Bob suara sedap tp style dia nynyi mcm suara nasyid2 sikit

Shila sbb dia sakit je klu x mmg bg saingan kuat kt jac.. tp dah mmg rezeki dia takat no 3 jah

Tomok effort je lah suara tu lyak no 5 jer.. hazrul ptut no 4
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 09:39 AM | Show all posts
Suchi replied at 28-11-2022 08:26 AM
Tahniah Jac, 1st time tak tgk langsung GV ni dr awal sampai final.
Mujur bkn si rambut mop tu menang ...

Aku pula taknah tgk GV sejak awal kewujudannya, tambahan pula demam Piala Dunia masih lagi berleluasa.. Elok la GV dah habis.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis level internasional dapat no 3 je?
Padan muka shilalat badang
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 28-11-2022 08:23 AM
Mohon bobi diet IF...boleh kuruskan badan Dan tambah stamina...
We want another strong yet powerful  ...

Telan belon sahaja atau potong perut.
Shortcut.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Cleocatra replied at 28-11-2022 01:14 AM
Syukur bukan anak nd lattalilat tamplom #1. Selayaknya nombor akhir. Mesti moncung she sejengkal

tp nmpk kn muka kk liza hanim cm frust masa sila no 3 tu...suki n nikki pn ada kan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kancilkering at 28-11-2022 01:03 PM

tahniah jac…dia memang champion pun…

tapi i lagi prefer azarina tu…hukhukhuk she is so underrated….
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 11:33 AM | Show all posts
ashilalat replied at 28-11-2022 12:17 AM
Yesz! Aku gembira Jac juara. Asalkan bukan shilalat juaranya

yes betul iols stuju jer jac juara tp jgn ppuan terpaling tu jer.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Well deserved jac
Showmanship meletop tiap minggu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 03:32 AM GMT+8 , Processed in 0.111295 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list