CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1432|Reply: 27

[Tempatan] PAN post mortem punca kalah teruk PRU15... Memang la kalah kalau tak perform tapi sibuk kejar Datukship

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Perwira2022 at 27-11-2022 03:16 AM

Macamana tak kalah teruk... 22 bulan memerintah, PAN paling tak perform. Sebaliknya semua pemimpin PAN gelojoh kejar datukship.... Lifestyle pun berubah dari kehidupan marhein kepada lebih elitist ..  Ada juga yg sibuk kawin muda..

Khalid Samad
Hatta Ramli
Salahudin Ayub
Mahfuz Omar
Mujahid
Asmuni Awi
Aminolhuda
Dzulkefli Ahmad
Hasanudin Yunus
Mazlan Aliman
Anuar Tahir

Ni semua tiba2 jadi Datuk dlm setahun tanpa jasa bakti yg jelas kepada negara.

Mat Sabu  kesian.. Tak sempat dapat Datuk dah hilang jawatan menteri

Pemimpin2 DAP yg jauh lebih perform takde sorang pun sibuk kejar pangkat Datuk. LGE, Anthony Loke etc rileks je tak hadap pingat & gelaran.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-11-2022 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Contoh performance pemimpin2 PAN semasa dalam kerajaan 22 bulan ... Nak suruh rakyat pakai straw serai pppprrffttttt

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:06 AM | Show all posts



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa pan pan?? Org dah bagi nama elok punya, bodoh pegi panggil nama gelaran nk menghina. Dlm islam kalau parent dah bagi nama elok, panggil nama elok tu, jgn suka2 gelar org dgn nama yg dia tak suka. Hukum agama yg basic pun hang tak tau???

Mat sabu pernah ditawarkan datuk, tapi dia sendiri x nak.  Raja bomoh pun datuk, artis datuk, ponder timbang kilo pun datuk, apa yg special sgt?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2022 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Rdizz replied at 27-11-2022 09:24 AM
Apa pan pan?? Org dah bagi nama elok punya, bodoh pegi panggil nama gelaran nk menghina. Dlm islam k ...

Laaa tak elok ka nama PAN tu? Singkatan nama panjang, kan First time tengok orang terlalu malu dengan singkatan nama sendiri

Biasa je kan org guna huruf2 pertama sebagai singkatan. DSAI, PAN, LGBT, MILF etc

Gelaran Datuk tu memang takde nilai sangat dah. Puncanya sebab selain artis & founder timbang kilo, politicians macam pemimpin2 PAN ni la yg excited & gelojoh nak bergelar Datuk sedangkan baru je pegang jawatan pemerintah & belum ada pun pencapaian yg signifikan. Datuk2 yg betul2 layak makan puluhan tahun berkhidmat kepada negara baru ditawarkan datukship. Ingatkan orang2 parti Islam yg kononnya lebih baik drpd parti asal takde la gila pangkat & gelaran
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:33 AM | Show all posts
Perwira2022 replied at 27-11-2022 09:59 AM
Laaa tak elok ka nama PAN tu?  Singkatan nama panjang, kan  First time tengok orang terl ...

umngok kalu no hal
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 forum. Kalau bung dgn mujahid pon dorang sggup pilih bung. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik2 forum. Kalau bung dgn mujahid pon dorang sggup pilih bung. Haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rdizz at 28-11-2022 07:10 AM

- deleted -
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepastu lupa acik forum tk hbes2 duk puji bgos ahli parlimen DAP. Phuihh kahak kan mak ko. Brsepah je MP PAN ni elok kjee bgos tanak undi.

Sggup lg undi bung. Pastu ckp takot DAP memerintah walau dok puji hannah ,yeo, gobind.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2022 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 27-11-2022 10:33 AM
umngok kalu no hal

Hahaha.. Tu la kan..

Umngok, zahid komedi, hadi bawang, abahcow etc boleh pula... Tak pernah pulak nampak pentaksub PAN ni bicara agama nasihatkan kawan2 dia ppprrfttt

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:54 AM | Show all posts
Perwira2022 replied at 27-11-2022 12:52 AM
Contoh performance pemimpin2 PAN semasa dalam kerajaan 22 bulan ... Nak suruh rakyat pakai stra ...

bg i apa2 idea utk recycle waste or byproduct ni ok je walaupon end product dia something yg benda yg biasa2 mcm disposable straw or disposable plastic bag.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2022 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 27-11-2022 10:54 AM
bg i apa2 idea utk recycle waste or byproduct ni ok je walaupon end product dia something yg benda ...

Idea dia ada juga yg ok. Masalahnya kebanyakan idea PAN ni retorik je lebih. Tindakan takde. Pastu ada conflict of interest... Semua benda nak kena lalu kroni dia.

Tapi banyak juga idea2 yg bodoh. Contohnya sumbu penjimat petrol kahkahkahkahkah

PAN ni bukan Presiden je kelakar badut. Satu parti pun kelakar orang2nya
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 27-11-2022 10:48 AM
Hahaha.. Tu la kan..

Umngok, zahid komedi, hadi bawang, abahcow etc boleh pula... Tak pernah pula ...

Dgn org mcm ni tak boleh ckp baik2. Ketegaq. Pan tu lobai2 geng hang yg dok ejek dulu, nama singkatan parti amanah adalah AMANAH. Tak reti baca ka???

Pandai2 pi boh pan, sapa suruh.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 27-11-2022 10:58 AM
Idea dia ada juga yg ok. Masalahnya kebanyakan idea PAN ni retorik je lebih. Tindakan takde. Pastu ...

Sedap mengata parti org, meh kita tgk parti lobai kena kelentong pun puas hati manjang
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 05:52 PM | Show all posts
batang dia boleh naik lagi

kawin muda laaaaaa




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Relevan lagi ke pan ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2022 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Highflyer19 replied at 27-11-2022 07:15 PM
Relevan lagi ke pan ni...

PAN ni elok jadi biro bawah DAP je terus.. Biro Khadam Melayu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 27-11-2022 09:59 AM
Laaa tak elok ka nama PAN tu?  Singkatan nama panjang, kan  First time tengok orang terl ...

PAN tuh singkatan Parti AmaNah ke? Jujur tanya, tolong jgn kecam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2022 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Solokkk replied at 27-11-2022 07:43 PM
PAN tuh singkatan Parti AmaNah ke? Jujur tanya, tolong jgn kecam


Parti Amanah Negara (PAN)

Entah kenapa la dorang rasa terhina dengan singkatan nama sendiri

Dah tentu camtu la orang  singkatan nama yg biasa digunakan. Pakai huruf pertama setiap patah perkataan

Universiti Kebangsaan Malaysia = UKM
Tenaga Nasional Berhad = TNB
Democratic Action Party = DAP

Tiba kat PAN, dorang sentiasa rasa tersinggung dengan singkatan nama  sendiri
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 10:55 PM GMT+8 , Processed in 0.131115 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list