CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Perwira2022

[Tempatan] Baru Day 1. Geng DAP dah mula tuntut bukan2.. Tuntut iktiraf dan peruntukan kekal untuk UEC

  [Copy link]
Post time 26-11-2022 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 26-11-2022 08:33 AM
Lantak lah depa nak tuntu apa pun.Tak perlu nak mengelupur sgt .Kalu tak layan pun , apa DAP boleh b ...

Aku harap melayu tak kira parti dlm kerajaan tu keras mcm ni la. Jgn semua hilang telur mcm telur ayam dipasaran.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 26-11-2022 08:42 AM
Tak kan terjadi cayalah

Seperti mana melayu kita yg ada jenis hardcore...begitu juga golongan mereka...tapi tentunya bukannya representative of the masses yg masih bersikap kemajmukheun yes?

So sebab iteww aku dan anak jiran aku selalu sebut, we need that leadesrhip at the very top to navigate us as a nation....and in anuwar we believe......

kalau dah piyem pun beremosi level ko dan madu jus ko...jahanam ler negara....kheunz?

Minggu ini giliran saper?



Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2022 10:26 AM
Padan la muka org melayu
Tuari paling ramai tak kuar mengundi org melayu khennnnz
Skang jgn nak me ...

When you have  that kind of  leadership in anwar...we can believe...org lain aku tak tahu.....

Acik harituh undi saper? Come bisik kt telinga gajah stinger meh...



Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:58 AM | Show all posts
kita tgk camner Anwar layan DongzongDonkey ni

ujian yg pertama utk tgk siapa yg pegang tolor dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:58 AM | Show all posts
Edited by Orenn1 at 26-11-2022 03:00 AM
Tunan replied at 26-11-2022 01:05 AM
Eh org DAP elok je naikkan elaun guru Kafa kat Penang tu..

Bagi kat org melayu tak apa, cuma cina jgn mintak apa2, nanti dibesar2 kan cerita dap dah tuntut bukan2 lol dorg kan pendatanggg haruslahh kekall pendatang selamanya, kena sedarr diri, barulah puak ultra happy
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 10:59 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2022 10:51 AM
Melayu yg depa pilih pun jenis2 kaki ponteng, penyakit cirit sepanjang taun

Tu la asalkan melayu.
Pemalas kaki cirit tolak belakang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:02 AM | Show all posts
Org lain tak blh mintak apa2, kita jah blh dpttt itu ini; kita saja yg berhakkk, whatt a joke
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:03 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 26-11-2022 10:58 AM
Bagi kat org melayu tak apa, cuma cina jgn mintak apa2, nanti dibesar2 kan cerita dap dah tu tuntu ...

Lagi satu ahli parlimen pemalas pengundi melayu ni tak nampak.Pengundi melayu lebih tertarik citer2 perkauman.
Pokok pangkal asalnya siapa yang rajin buat kerja awal2 dah minta macam2 untuk kebaikan agama dan bangsa sendiri.

Padahal sesiapa pun boleh minta macam2.
Dah di pilih rakyat tapi buat keja lembap.Lepas tu mainkan isu kaum lain minta macam2.
Minta je pun tak salah dapat tidak blkg kira.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 11:03 AM | Show all posts
Sentiasa berhatii busukkk pada org adalahh amalan kita.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 26-11-2022 10:58 AM
kita tgk camner Anwar layan DongzongDonkey ni

ujian yg pertama utk tgk siapa yg pegang tolor dia

Bangnon takdenya duliks benda2 berebut kaum abc neh
Heshe akan bizi pi shake hand president negara sana sini sesambil lambaian ratu kat din sembap
Yg nak kena hadap tahik2 ni semua menteri pendidikan la
Mari kita lehatttttt sapa yg pegang kem pendidikan yeeeeeeeehaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:05 AM | Show all posts
Orang lain tak blh langsong bukak mulottt utk perjuangkan apa yg dorg percaya nanti dituduh melampauuu mintak bukann2
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:07 AM | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2022 11:04 AM
Bangnon takdenya duliks benda2 berebut kaum abc neh
Heshe akan bizi pi shake hand president negara ...

siapa colan colan menteri pendidikan?

kabinet pun takde , donzong dah letak fail dalam In Tray
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
dong zong tu ada kaitan dgn dap ke? aku nak tgk bukti hubungan mereka, jgn kata aku barua lak sbb MCA kan part of them

lagipun rileks lah bang non blom buat apa lg xyah nak provoke k
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2022 10:26 AM
Padan la muka org melayu
Tuari paling ramai tak kuar mengundi org melayu khennnnz
Skang jgn nak me ...

Salah kerajaan abah kau dgn mael bera termasuk hadi bawang..3 tahun jadi kerajaan..dong zong pun x mampu nak haramkan..kerajaan 98% melayu tu..memalukan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
sekolah cina era BN lagi, dlu x bising nape tak minta madey suci tu gi bantah sekolah cina, duk angguk2 setuju mcm burung woody packer, bodoh puak suci jilat penunggang
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah bising2..pi ketuk kepala mahiadin, mael bera dgn hadi bawang sana..3 tahun melayu2 ni pegang kuasa penuh..dong zong pun x mampu nak haramkan..apatah lagi nak haramkan dap..

Sesungguhnya dong zong ni adalah taik2 yg ditinggalkan oleh kerajaan melayu perikatan nasional dan barisan nasional yg didalamnya ada lobai pas
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2022 11:15 AM | Show all posts
Nnasda53 replied at 26-11-2022 03:03 AM
Lagi satu ahli parlimen pemalas pengundi melayu ni tak nampak.Pengundi melayu lebih tertarik citer ...

Agree sgtt, bersikapp terbuka lah skittt jgn nak busukk hati sgtt kat org, semua org blh mintak, nanti kjaan nilai dia bagi ke takk, tak perlu semua benda nak di racistkan, masih lagi tak hilang nampaknya perangaiiii lama yg dah berkarattt ni, malu lah skittt kat anak2 duk ajarr benda bukan2 secara tak langsong. Sepatutnya tuntut sesuatu utk kebaikan sesuatu yg penting utk kita bukan berdengkik dgn org. BelajaroH bersikap terbuka skittt kan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Triple_8 replied at 26-11-2022 10:30 AM
Saya pun boleh cerita, saya pergi dekat kedai Melayu, RM30, pergi kedai Cina, RM100, benda sama. G ...

Tu contoh aku kena, tp klu ko suka nak tabur duit kat melayu yg cekik darah, silakanlah. Btw X semua kedai melayu ada alat buat alignment tayar kebanyakan cina
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah mula dah dap....tgk menteri pelajaran siapa
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2022 11:23 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 26-11-2022 11:15 AM
Agree sgtt, bersikapp terbuka lah skittt jgn nak busukk hati sgtt kat org, semua org blh mintak, n ...

Yupp..pemikiran yang dah di rosakkan dgn kebencian.
Hakikat sebenar siapa yang dah di lantik mestilah bertugas berkhidmat dengan baik demi agama dan bangsa.
Sepatutnya pengundi melayu ni desak ahli yang di lantik buat kerja dengan cepat.
Bersikap terbuka jangan asyik2 menyalahkan pihak yg buat kerja dgn pantas tu.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2023 02:36 PM GMT+8 , Processed in 0.116971 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list