CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] DAP perlu mohon maaf kepada orang Melayu dan Muslim – Mufti Perlis

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 11:54 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 27-11-2022 10:35 AM
Kalau aku beli dapat diskaun ada cina sebelah pun nak juga perlu ka dia minta maaf dgn aku?

.
Perlu, kerana DAP dan kaum Bukan-Melayu/Bukan-Bumi masih berimpian dan berkempen untuk menghapuskan diskaun bumi, spt dengan agenda Ratifikasi ICERD. Itu sebab hampir 100% kaum itu undi DAP/PH.

.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 03:00 PM | Show all posts
Edited by lurkingaround at 28-11-2022 09:50 AM
Decaffeinated replied at 26-11-2022 05:48 PM
Dosa DAP dengan semua melayu ka? Then how come ramai melayu ok jer so nak minta maaf dengan siapa se ...

.
https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2022/11/907581/superman-hew-ditangkap-ceramah-berbaur-perkauman - 2022/11/23 - superman-hew-ditangkap-ceramah-berbaur-perkauman


- 3 days ago
.




- 5 years ago

Kita kena tanya, mengapa DAP kasi "bekas" ahli DAP, Superman Hew, untuk bercakap,  menghasut  dan menghina kaum Melayu/bumi di ceramah DAP/PH di Raub semasa kempen PRU15.? ...
.... DAP memperalatkan proxy supaya ia tak terlibat menyalahi Undang2.?
.



Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 27-11-2022 10:49 AM
.

Perlu ingat, sejarah berkata kaum Bukan-Asal di Burma dan Brunei tiada diberi Hak Kerakyatan O ...

Dalam hidup ni jangan nak paksa orang. iols sangat2 benci orang yg nak control orang lain. you sokong atau bantah apa you nak, itu hak you. and you have absolutely no control over what i choose to believe.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 26-11-2022 10:40 PM
Ko tahu maksud  istilah in context tak?

So please jgn tunjukkheun kedangkalan....kalo kejahilan a ...

dia tu stuck kat pru3 tahun 69 kan dia ada tulis pasal dap during that time. LOLLLLL pastu sibuk nak paksa orang percaya apa dia percaya. agaknya pakcik lurk tu jenis bergaul dgn gang pas dia je kot dan tak pernah keluar dari msia. apa kata anak jiran hang?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 09:35 AM | Show all posts
Edited by lurkingaround at 28-11-2022 05:31 PM
LadyCarefree replied at 27-11-2022 10:31 PM
Dalam hidup ni jangan nak paksa orang. iols sangat2 benci orang yg nak control orang lain. you sok ...

.
Adalah fitnah yang saya paksa anda. .......

lurkingaround replied,

Perlu ingat, kaum Bukan-Melayu (= kaum Cina dan India) diberi Hak Kerakyatan Otomatik kerana kaum Melayu diberi Hak Istimewa bila Malaya Merdeka dari jajahan British pada 1957 = "kontrak sosial" yang tersirat dalam Artikel 14-18 dan 153 Perlembagaan Persekutuan.  Equality and race relations between Malays/bumis and non-Malays/non-bumis begin here - which is unique for Malaysian politics.

Mengikut Undang2 Malaysia, sesiapa yang melanggar sesuatu kontrak tertulis atau terkata akan dihukum oleh hakim mahkamah. Sejak 1965, DAP nak hapuskan Hak Istimewa Melayu/bumi, spt dengan kempen "Malaysian Malaysia" (1969), "Malaysian Dream"(1972) dan agenda Ratifikasi ICERD (Sep 2018). Ini melanggar "kontrak sosial" 1957 di atas.

....... Kalau DAP masih buat hal dengan isu ini, maka kaum Melayu dan parti2 Melayu/bumi berhak membatalkan kontrak itu = kedua-dua Hak Kerakyatan Otomatik untuk kaum Bukan-Melayu/Bukan-Bumi (= kaum Cina, India, dll) dan Hak Istimewa Melayu/bumi ditarik-balik atau dibatalkan. Akibatnya, spt kaum Cina di hantar balik ke CCP Cina atau HK, Taiwan, Singapura, USA, Kanada, dll dan kaum India dihantar balik ke Tamilnadu, Sri Lanka, dll = Malaysia tukar jadi "homogenous" dengan >95% populasi kaum Melayu/bumi, spt CCP Cina, Taiwan, Jepun dan Korea = tiada lagi masaalah perkauman - atau kaum Cina+India+dll hanya diberi Hak Bermastautin/"Permanent Resident"(PR) = tak boleh mengundi di PRU/PRN, macam di USA.

.
P S - DAP adalah parti Bukan-Melayu, iaitu parti kaum Cina+India+dll.
.


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 11:03 AM | Show all posts
suruh juga melayu2 minta maaf sesama melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 11:17 AM | Show all posts
ahahah...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
stingergrumpy replied at 26-11-2022 09:57 AM
Sebagai pemimpin agama yg punyai amanah utk menyeru rakyat yg sama agama utk memahami nilai sebena ...

Betul.. ha dia ni mengada2, biar dap bolayan ja.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2022 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ada juga yg fikir dap parti cina+india sahaja. sungguhlah kot sbb stuck kat pru3 punya hal. kesian. eh kalau dah tau termaktub itu ini blabla kenapa nak takut dengan dap? pastu ya ya macamlah boleh nak hantar semua cina kat malaysia balik china dan semua india balik indiam. LOL dedulu maybelah tp untuk yg lahir kat msia kenot la.
rasis nak mampos nakkan malaysia ni hanya rakyat melayu saja. apo? ada gak mentaliti gini. so self absorbed. fitnah? benda benar. go back to your tempurung rasis. bye.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 28-11-2022 04:28 PM
ada juga yg fikir dap parti cina+india sahaja. sungguhlah kot sbb stuck kat pru3 punya hal. kesian.  ...

Tak habis-habis memuja "Malaysian Malaysia."
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 05:03 PM | Show all posts
Triple_8 replied at 26-11-2022 10:01 AM
Entah-entah orang Melayu pula yang kena minta maaf dengan DAP.

Hahaha.... orag melayu minta maaf dgn DAP, ada can masuk neraka,  tapi kalau DAP minta maaf kpd melayu, melayu ttap akan masuk syurga.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 05:30 PM | Show all posts
Edited by lurkingaround at 28-11-2022 08:12 PM
LadyCarefree replied at 28-11-2022 04:28 PM
ada juga yg fikir dap parti cina+india sahaja. sungguhlah kot sbb stuck kat pru3 punya hal. kesian.  ...
kalau dah tau termaktub itu ini blabla kenapa nak takut dengan dap? pastu ya ya macamlah boleh nak hantar semua cina kat malaysia balik china dan semua india balik indiam. LOL dedulu maybelah tp untuk yg lahir kat msia kenot la.
rasis nak mampos nakkan malaysia ni hanya rakyat melayu saja. apo? ada gak mentaliti gini. so self absorbed. fitnah? benda benar. go back to your tempurung rasis. bye.

.
Mengapa awak tak "tag" saya.?  Bukan kah beribu-ribu kaum Rohingya di Myanmar telah dihalau balik ke negara asal mereka di Bangladesh baru2 ini.?

Anda lagi fitnah saya rasis hanya kerana saya bantah perjuangan DAP, sebuah parti kaum Cina+India+dll (= parti Bukan-Melayu/Bukan-Bumi), untuk menghapuskan Hak Istimewa Melayu/Bumiputera sejak 1965 sehingga sekarang - tahun 2022, spt agenda Ratifikasi ICERD = DAP memperalatkan kuasa terbesar PBB untuk tujuan tersebut. Saya tak bantah perjuangan DAP untuk menghapuskan rasuah, kronisme, "extremism", salahguna kuasa dan salah-takbir. Adalah pengetahuan am yang hampir semua kaum Cina+India+dll sokong DAP/PH di PRU dan PRN sejak 2008.

Perlu ingat, setiap kesalahan/kejahatan ada balasan atau hukuman nya, spt hukuman penjara untuk pencuri, perogol, dll, dan ....... kalau DAP nak hapuskan Hak Istimewa Melayu/Bumi 1957, PN boleh balas dengan juga nak hapuskan Hak Kerakyatan Otomatik kaum Bukan-Melayu/Bukan-Bumi 1957. Ini dipanggil "karma" atau "you reap what you sow" atau "the law of ni4ni".

.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-3-2023 02:56 PM GMT+8 , Processed in 0.084399 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list