CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1169|Reply: 17

[Tempatan] 2022 GREAT RESET: PH + PN = Malaysian Malaysia

  [Copy link]
Post time 22-11-2022 03:39 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 22-11-2022 04:39 PM

Kalau PH dengan puak dia. PN pula dengan puak dia. Kita masih lagi berpecah. Jadi sekarang adalah peluang terbaik untuk mencapai Valhalla, suatu kelegaan kedamaian kegembiraan kebersamaan pelbagai pandangan politik dalam satu kerajaan majmuk yang kita rakyat Malaysia sentiasa banggakan tetapi masih tidak mencapainya semenjak merdeka lagi.



Dalam PH + PN, kalau DAP buat hal PAS boleh keluarkan fatwa direct atas muka dalam group wassap kerajaan tanpa perlu buat kecoh berlawan di jalanan. Begitu juga jika PAS didapati mengguris hati puak DAP tidak perlu berteriak di SJKC sebaliknya boleh ajak PAS makan malam di dewan besar bergaduh sesama mereka sambil ditenangkan dengan persembahan tarian di atas pentas.

PH + PN juga memberi ruang kepada seluruh bangsa Melayu untuk sentiasa bersua muka dalam satu rumah Yidin pergi raya rumah Bangnon, dua-dua konvoi ke ganu raya rumah Hj. Hadi selaku orang paling tua. Jadi bibit-bibit kemesraan dan berlapang dada mampu spark kembali.

Sabah dan Sarawak? Parti belah sana bukan kesah mana pun, nampak kesana kesini tu semua hanyalah langkah untuk ada on the right side dalam pihak kerajaan untuk senang urusan.

PN + PH bererti hampir semua kawasan ada wakil dalam parlimen dan kerajaan Malaysia. Kira semua pemenang termasuk rakyat.






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-11-2022 03:42 PM | Show all posts
PH + PN

yg majority jd PM, easy peasy decision to make. rakyat suka tak suka ka hadap ja lah dah ni ja barisan politaik tua laknat yg kita ada..dan barua2 ni jugak yg kita pilih
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 03:54 PM | Show all posts
Caner PH nak gabung PN.. Pas - Amanah, Bersatu - DAP tak boleh eye to eye..Anwar tak cunning enough nak bridge the difference..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:00 PM | Show all posts
rikiruj replied at 22-11-2022 03:54 PM
Caner PH nak gabung PN.. Pas - Amanah, Bersatu - DAP tak boleh eye to eye..Anwar tak cunning enough  ...

boleh je. Dah nama pon tanggungjawab, perlu ke ala2 libatkan emosi dalam kerja. Agittew. diorang kenalah profesional, sebab negara ni bukan diorang punya, dan semuanya adalah pilihan rakyat. Yang penting, NO BN plisss
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:01 PM | Show all posts
Edited by rashiman at 22-11-2022 04:04 PM

Bentuk kerajaan perpaduan PH+BN+PN...
BN jadi orang tengah.....Anwar dengan Muhyiddin yg tak ada kata putus siapa yg nak jadi PM....masing2 nak jadi PM, jadi masing tak perlulah jadi PM...
bagi Zahid Hamidi dari BN jadi PM bagi mengemudi kerajaan baru Barisan Perikatan Harapan .....
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
The great reset - you own nothing and you will be happy.


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:14 PM | Show all posts
rikiruj replied at 22-11-2022 03:54 PM
Caner PH nak gabung PN.. Pas - Amanah, Bersatu - DAP tak boleh eye to eye..Anwar tak cunning enough  ...

ya kalau dibuat kerajaan campuran memang tak akan stabil. pas + dap is a no no no. kesilapan yang paling besar sekiranya dua parti ini  membentuk kerajaan campuran. sama spt pembentukan kerrajan 2018, tak boleh bertahan lama


sepatutnya bagi ph sahaja membentuk kerajaan...


Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:17 PM | Show all posts
rikiruj replied at 22-11-2022 03:54 PM
Caner PH nak gabung PN.. Pas - Amanah, Bersatu - DAP tak boleh eye to eye..Anwar tak cunning enough  ...



Amanah berapa ketui ja menang...
tp Mat Sabu bolela jumpa bekas kwn2 PAS dia yg ramai dr Kedah tuuu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-11-2022 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Keluar keputusan udian pun masih bertekak.. nak buat macam Mana inilah hasil keputusan Kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:23 PM | Show all posts
apa sangat la jawatan PM oi

ahli politik ni semua dok aim Menteri Kewangan

kalo dah jadi kerajaan perpaduan sekalipun, sapa yg bakal jadi menteri kewangan,
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:23 PM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 22-11-2022 03:42 PM
PH + PN

yg majority jd PM, easy peasy decision to make. rakyat suka tak suka ka hadap ja lah dah ni ...

Rakyat semua suka bang. Sekarang political leaders ni je yang tak boleh bergabung sesama diorang. Kata semuanya untuk rakyat, tapi sampai sekarang payah lagi nak buat keputusan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:25 PM | Show all posts
Pakatan Harapan + Perikatan National = Harapan National (HANAT)....ok ok faham
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-11-2022 04:32 PM | Show all posts
Simunggu replied at 22-11-2022 04:25 PM
Pakatan Harapan + Perikatan National = Harapan National (HANAT)....ok ok faham

Sesama member sekali sekala kutuk sambil bergurau panggil hanat bagai takde gaduh terasa apa pun der.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi je lah ph dgn pn. BN duk tepi jadi pembangkang la. Dah selalu jadi kerajaan. Ini la masa yg sesuai jadi pembangkang. Aritu jadi sekejap 22 bln tu, teruslah Ahmad Maslan tu nampak bijak dlm parlimen.

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:51 PM | Show all posts
plywood replied at 22-11-2022 04:14 PM
ya kalau dibuat kerajaan campuran memang tak akan stabil. pas + dap is a no no no. kesilapan yang  ...

Pas & Dap pernah bekerjasama dulu.. tapi Bersatu dgn Dap yang ada issue.. Muhyiddin bawa Bersatu keluar dari PH sebab Dap. Kalaupun YDPA boleh get them to agree it will be a weak goverment, tak sure boleh tahan even 6 bulan.  Taking into account kalau ada shake-up in umno. We are damned mana2 pun.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2022 04:56 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-11-2022 04:11 PM
The great reset - you own nothing and you will be happy.

serammmmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2022 09:49 AM | Show all posts
paling baik adalah BN/UMNO sbb dalam BN tiada DAP & PAS...2 2  extremists...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2022 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Benda basic untuk perpaduan, bahasa kebangsaan, itu pun ke laut dalam. SJKC kehulu kehilir. Malaysian Malaysia la sgt .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 03:05 PM GMT+8 , Processed in 0.257514 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list