Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58118
View
312
Reply

kenapa orang johor sombong.....

  [Copy link]

Author: caridurian       Show all posts   Read mode

Post time 1-12-2010 09:53 AM | Show all posts
Post Last Edit by PrintChez at 1-12-2010 09:55

Reply 100# alphawolf
arwah FIL ko ensem cam kerabat kot...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2010 10:27 AM | Show all posts
Aku rasa pun ye...gaya pembawakan diri yang konfiden msebabkan orang rasa kita ni sombong atau nampa ...
alphawolf Post at 30-11-2010 12:15



   fuhyoooo smpai mcm tu skali org tanya arwah??
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2010 07:38 PM | Show all posts
dulu pernah gak sorg mamat ni ckp budak2 johor sombong dan kerek. Mana ada kerek seh~!

org2 johor konfiden level tinggi, sempoi, fashionista and gila2. Sapa yg xbiasa mungkin akan kata kitaorg kerek. xkenal maka xchenta. ye dok ^^
sebenarnya semua negeri ada org baik, ada org jahat, ada org sombong. Sama ada tt pernah jumpa atau tak je. tapi apa2 pun , kita semua mkahluk dan hamba Allah..

p/s : im sooo proud to be johorian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2010 08:37 PM | Show all posts
sombong atau tidak bukan diukur dari kenegerian tapi wayak peribadi masing2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2010 07:54 AM | Show all posts
Reply  alphawolf
arwah FIL ko ensem cam kerabat kot...
PrintChez Post at 1-12-2010 09:53


Hahaha...tapi kengkadang aku tengok macam rupa arwah Tunku Abdul RAhman (adik arwah Sultan Iskandar....)
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2010 04:29 PM | Show all posts
org johor suka bercakap.. ye ke
sheshe Post at 13-11-2010 12:49


trademark aku
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 03:02 AM | Show all posts
bagi aku plaks, mmg muka seyes sampai org ingat aku ni sombong...pastu pendiam lak tu,sebabnye memang aku x ske jaga tepi kain org....
nak gurau lebih2 plaks, tahu jeklah kite ni gurau kasar, certain org x leh terime...tu yg mls tuh..so wat hal sendiri jeklah...bile dah baca thread kat cni barulah tahu bukan aku srg jek rupenye mengalami bende ni...and as a typical johorean, of courselah aku bangga ngan negeri aku n sultan aku regardless ape org lain nak kata, yg buat certain org rase mungkin kite ni berlagak ckt...tp aku xde mslh nak kwn ngan org dr negeri lain...ok jek sebenarnye, tgklah kalo org tu boleyh layan gurau kita n x mudah sentap, barulah leh ngam....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2010 08:54 AM | Show all posts
org johor ada jati diri dia sendiri..independent..boleh survive kt tempat orang....kalu orang tak nak kawan ngan dia pun dia boleh hidup sendiri..tu yang org nampak cam berlagak bagus je dia ni..hakikatnya, orang johor boleh je go on ngan sume orang kalu org tu x buat masalah ngan dia...kami bukan jenis puak2 cam org kelantan..jumpa kaum dia lupa dah org2 luar negeri dia ni...ops !

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2011 01:48 PM | Show all posts

org johor sombong ker??????

aku nak tanya sikit...aku ni org johor..but dah 8 tahun dok kat kl...aku jumpa macam2 org dr negeri lain...aku ade satu persoalan...betul ke org johor ni sombong2....n bila org johor jumpa org johor sendiri...diorg ni takkan tegur...even tau diorg ni satu negeri...yg part ni aku banyak kali jumpa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 05:01 PM | Show all posts
aku tak penah dgr org kate yg org johor sombong....tp ape yg aku igt n tak leh lupe...lecturer aku kate....org johor lemah lembut nak compare ngan org negeri laen...hikhik...btw....lecturer aku tu bkn org johor...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 03:18 PM | Show all posts
YUHU...ni aku nak menokok tambah...setau aku org johor la....paling x kisah...le masuk ngan semua org....setau aku org belah2 pantai timur yng mcm tu...bila xder geng ngan kita...tp ada geng....kitanye x dipandang..........kebanyakan aku dgr sendiri d mulut2 org jauh...tp maybe x semua kot...apa2 pun sikap individu tu sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 03:43 PM | Show all posts
YUHU...ni aku nak menokok tambah...setau aku org johor la....paling x kisah...le masuk ngan semua or ...
pi_rah Post at 6-5-2011 15:18



    betul betul betul...
leh ngam ngan semua org....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 03:43 PM | Show all posts
penah jugak org org ckp org johor ni sombong...
pd aku, tk pong.....
tgk org gak la....tk kenal, maka tk cinta....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 03:47 PM | Show all posts
aku sbg anak jati johor menafikan statement ni...

bila berada kat tempat org tu mungkin bukan seb ...
YaSmint Post at 15-11-2010 23:40



    org johor ada slang eik eik agaknyer...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 11:47 PM | Show all posts
semacam sikit la bagi aku
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2011 06:28 PM | Show all posts
Erm, masa study dulu mmg ade bdk2 yg ckp bdk jhr berlagak. Kerek.
Aku ngaku jer. Especially geng2  ...
edmundo Post at 21-10-2010 17:20



    Kalau org kelantan yg cakap aku caya..sbb apa org johor cakap bahasa malaysia sbb tu diorg tak paham ape org kelantan cakap so buat dono je la... tapi kalau diorg sama diorg ada kita dipedulikan?? walaupun masa tu korang berada bersama2 mereka...ko akan terkontang2 sorang2... sombong ni subjektif ye...tak boleh tuduh2....sebagai perisai pun blh jadi..bertempatlah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2011 12:49 AM | Show all posts
aku anak jati JOHOR..
klu rasa org johor berlagak, tepuk dada tanya selera..

mungkin memek muka ( air muka ) seseorg melambangkan dia berlagak
mungkin nada suaranya kedengaran mcm berlagak

tp klu tk kenal, maka tak cinta
org johor sebenarnya baik hati..

klu org johor berlagak, alamatnya perantau di negeri johor ni tk leh hidup
sbb nk hidup mcm mana? klu org johor ni berlagak...

p/s : ko ni bebenonyer org negeri mana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2011 12:59 AM | Show all posts
perh!!
semalam petang, join main bola dengan veteran2 johor,xcoach johor fc,muda-mudi di padang bola taman daya...dah lama tak lepak johor,,,, perh kerek! belagak. tuh la reaksi aku.. betul la apa yg orang negeri lain ckap pasal negeri aku... ... aku punya la ramah semalam..dia punya muka masing-masing, percakapan... memang upsssss smpai ke bulan... tak paham tak paham... tuh baru satu contoh yg tak nyata ....
caridurian Post at 27-10-2010 14:10



    100% confirm yg dorg tuh org johor ker?
gi check ic.... ntah2 ader kod 06, 04, 03, 11, 13, 12 dn mana2 je lah


johor kan tmpt dorg carik rezeki, lubuk rezeki.. merata rakyat jelata dtg cari rezeki waima dari borneo ponnn
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 12:49 AM | Show all posts
100% confirm yg dorg tuh org johor ker?
gi check ic.... ntah2 ader kod 06, 04, 03, 11, 13 ...
baby_nurin Post at 8-5-2011 00:59



tu la pasal entah2 ada org dr negeri lain kot..nak2 keje kat ptp area gelang patah tu ramai je org luar.
i x setuju dgn TT ckp semua org johor kerek. i mmg org JB & proud to be Johorean walaupun i tinggal kat S'pore.  Member2 kat spore pon x pernah ckp org JB sombong.
Bnyk kali i pergi kursus kat KL, kitaorg yg dr JB mmg muka selamba & havoc masa kursus tu sampai ada org dr negeri lain nak join dgn group kitaorg dr JB ni...diorg ckp budak2 JB ni best, x sombong, kelakar, happening & xde masalah dr segi bahasa.  
Yela, kalau dgn state lain kan ada slang yg x paham nak2 dr pantai timur...he3
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2011 04:52 PM | Show all posts
okay...

aku orang Johor... aku berlagak... aku sombong... apahal?.

tak puas hati?...

heh X 1000000... ada aku kesah...

lawak betul le kau ni...

Orang Johor sombong?... aku gigit kau kang... (gurau je...)

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080093s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list