Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58099
View
312
Reply

kenapa orang johor sombong.....

  [Copy link]

Author: caridurian       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-10-2010 11:44 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by blackpurple at 29-4-2011 15:49

kenapa orang johor sombong dan belagak ??? bukan aku cakap.. ramai orang yang bercakap benda ni if korang keluar dari johor, merantau or stady... kalau dekat ipta boleh tengok budak2 johor memang muka belagak ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 12:11 PM | Show all posts
tak pernah pun dengar org cakap. Aku rasa org johor bkn belagak. Tp pandai bawak diri. Gi maner2 pun tetap jati johor.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 12:13 PM | Show all posts
mungkin secara kebetulan kot asal dari johor. tapi kan, pd aku bukan semestinya orang johor, tapi lebih kepada sikap setiap individu itu sendiri.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 12:20 PM | Show all posts
ko ni bia betul..sng giler ko buat rumusan, beberapa orang johor yang buat hal, ko bantai sume skali...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 12:21 PM | Show all posts
tak penah aku dengar macam ni..
setuju dengan hh,it's not about where they come from,its all about who they are.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 12:24 PM | Show all posts
aaaiisshh

apesal la cakap budak2 johor mcm ni, aku rasa elok je orang2 johor ni, manede berlagak, orang johor ni kebanyakkannya kelakar dan seronok dibuat layan kepala....

sebenarnya bukan dari mana budak2 tu dtang, tapi siapa diri mereka sendiri, jangan cakap orang johor ke, orang kelantan ke, orang mane ke....itu perangai masing2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 12:45 PM | Show all posts
Apasal TT ne ckp camtu...

aku sbg org johor tak pernah plk kena sound camtu...
malah aku bangga jadi anak jati johor.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 12:56 PM | Show all posts
penah jugak dgr kawan2 cakap org johor ni sombong n berlagak esp girls..:re:
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 01:07 PM | Show all posts
Hmm.. ambo pong ore johor jugok... ok jer...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 01:10 PM | Show all posts
xpenah dengar pn org johor berlagak..yg aku penah dengar orang johor ni peramah + sopan santun + suka wat lawak + bergaya + rajin + suke senyum dan mcm2 lagi..

TT org mana?orang indon ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 01:55 PM | Show all posts
amboi2..ko org mane ekk? molot x cover lgsung! sesedap engko je yer???

kalau nk becakap xyah la ko nk khususkn mane2 negeri. kita ni manusia biasa same jer
wlau dr mana pn asal kita. ada baik & buruk memasing. ada gheti?? :@
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 02:33 PM | Show all posts
TT ni cakap berdasarkan pengalaman sendiri ke.....dengar cakap orang?
pada aku lah...sombong or tak bukan punca dari asal mana seseorang tu...tapi dari attitude individu tu sendiri....kalau lahir kat LONDON sekali pun kalau nak sombong..sombong gak..x perlu datang dari Johor pun....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 03:10 PM | Show all posts
waaa..jgn lah macam gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 03:41 PM | Show all posts
agaknya TT nih nak ngorat orang johor tapi tak dpt...sbb tu tuduh mcm2...




Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 04:03 PM | Show all posts
Standard ko salah apply tuu:

Bile pegi tempat orang - org sane je yg ramai.. tapi org johor sorang je
= dorang buat selambe je.. tak ramah sangat nak tegur kalau orang sane buat muke blagak mentang2 tempat dia.. bukan kite nak blagak.. tapi dalam hati kitorang "Lantak ko laa"..

Bile stay tempat orang - buat bende2 pelik

klu duduk hulu kelantan.. bawak pulak Moto KTM singapore.. layan offroad kat kampung.. takkan laa nak mintak izin ketua kampung.. lanyak je laa mcm tempat sendiri.. yg pasti.. org lain rase 'kecik' plak.. tu kot sebab dorang rase org johor 'blagak'..

bile stay kedai makan kt tempat orang

org johor tak de nak senyum2 tak tentu arah.. buah tak tau je.. tu kot psal orang ckp blagak.. TAPI..
cube korang tegur.. sure kitorang blanje minum punyee

pucuk pangkalnye.. orang johor memang berat nak tegur sape, sengih tak tentu arah.. BUT, klu kene tune dia.. tuan tanah yg buat ramah.. sure jadi sedare...

aku tau laa... org pun ckp aku mcm tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 04:20 PM | Show all posts
kenapa orang johor sombong dan belagak ??? bukan aku cakap.. ramai orang yang bercakap benda ni if korang keluar dari johor, merantau or stady... kalau dekat ipta boleh tengok budak2 johor memang muka belagak nakl mamposcaridurian Post at 21-10-2010 11:44


dari cara ko posting ni nampak gayanya ko yang tak puas hati ngan orang johor.....:re:
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 04:50 PM | Show all posts
Reply 16# butterprawn79

ahaa.. lupe..

budak2 JB kt IPTA.. suke buat something yg lain dari org lain.. time org study.. dia bepoya2.. time org bepoya2.. dia study...


pendek kate.. bukan blagak.. tapi xnak terikut jadi org lain.. tu 'signature' bdak johor.. tak tengok IC dorang pun ko bleh tau
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 05:20 PM | Show all posts
Erm, masa study dulu mmg ade bdk2 yg ckp bdk jhr berlagak. Kerek.
Aku ngaku jer. Especially geng2 klntan mmg kurang skit ngam dgn org jhr.
Tp aku layan semua. Kite semua satu agama.


* la ni mungkin JOHOR F.C masuk FINAL PIALA MALAYSIA... lagi la kna berlagak lebbey (ach jer)
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 09:02 PM | Show all posts
tak kenal maka tak chenta...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 09:23 PM | Show all posts
TT org indon kot.. kesian..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092194s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list