Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32531
View
287
Reply

ada x yang dari korea?

[Copy link]

Author: sweetysya       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-10-2010 09:17 AM | Show all posts |Read mode
salam...saya nak cari student malaysia yg dok kat korea blaja....ade x sape2??
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 10:15 AM | Show all posts
err dah grad...tp iols boleh tanya my juniors..tp boleh ke tanya..kenapekah nk cari student kat korea?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2010 03:51 PM | Show all posts
ooo..coz sy nak uat student exchange ke korea..nak kene cr link kat sane...boleh tolong x?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2010 03:34 AM | Show all posts
nk uni kt korea bagus utk further study dlm bidang chemistry
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2010 02:48 AM | Show all posts
aku pun tgh cari studen msia yg studi kat korea..berkira-kira nk p melancong ke korea..ade x sesaper? aku nk ty detail sal korea..accomodation etc..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 09:25 AM | Show all posts
saya student mesia yang tgh belajar kat korea..ade boleh yang dibantu??
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 06:33 PM | Show all posts
Reply 6# nanonine


    uni mana nanonine blaja uni mana bagus utk ambik phD dlm bidang chemistry..especially analytical chem
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 06:39 PM | Show all posts
Reply  nanonine


    uni mana nanonine blaja  uni mana bagus utk ambik phD dlm bidang chemist ...
chewan Post at 2-11-2010 18:33



    ada beberapa top university dekat korea..dan definisi top ni pulak kene tengok jugak..sbb top atau tak ni bergantung dengan nisbah prof:student..accomodation dll..kalau nak U yang bagus...better search for engineering U..dan U yang ada student malaysia tak banyak sangat..nak area mana? seoul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 06:41 PM | Show all posts
Post Last Edit by siputsedut at 26-11-2010 18:43
ooo..coz sy nak uat student exchange ke korea..nak kene cr link kat sane...boleh tolong x?
sweetysya Post at 21-10-2010 15:51



eh sori,..baru ternampak gitu..boleh contact persatuan pelajar malaysia di korea

http://www.ppmkonline.net/v3/news.php

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001727592750

diorang ni student yang tengah belajar kat sana..insyaAllah boleh guide dan mungkin ada kenal2 dengan orang admin U...goodluck

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2010 11:59 AM | Show all posts
Reply 8# siputsedut


    erkkk ai bukan dlm bidang eng...mmg xnk dlm eng pun x kisah pun kt mana2 jnji kt korea uni tue
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2010 05:48 PM | Show all posts
Reply  siputsedut


    erkkk ai bukan dlm bidang eng...mmg xnk dlm eng pun  x kisah pun ...
chewan Post at 28-11-2010 11:59


hahaha ingatkan chemical engineering..sbb my ex roomate buat master dalam chemical engineering..kalu tak bleh suggest U iols dlu

iols rasa..ade few U yang best..most of them mmg dok dekat centre of Seoul...mcm Korea University...Yonsei University..Kyung Hee Univ...mmg masyuk la U diorang ni...U cantik giler kot...iols ade gamba Korea Univ ni..tapi mls plok nk upload...ni sket gamba U iols dulu..shanteque tau U dekat korea


-administration building-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 02:54 PM | Show all posts
Reply 11# siputsedut


    owh cntik...mmg tergoda gak sbb tue...cerita la lagi psl uni2 kt sana...kalo byk leh jugak wt pilihan
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 06:16 PM | Show all posts
Reply  siputsedut


    owh cntik...mmg tergoda gak sbb tue...cerita la lagi psl uni2 kt sana... ...
chewan Post at 30-11-2010 14:54



hehe..kalau autumn lg cantek nk pengsan...bleh fefeling sendu dibawah hujanan daun gitu erm..chewan nk tau ape kah? nk tau dr segi accomodation, language ke camano? kalau language..master harus la pakai english sebagai medium kan..tp basic korean penting..sat lg kedua daripada U..nak g pasar beli ikan..tergagap2 la speaking ayam itik ngn ajumma dengan ajoshi
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:48 AM | Show all posts
Reply 13# siputsedut


    ekeke..cerita jela apa2 psl life kt sana...kalo tau info pasal uni2 especially cmne nk appy utk kos kimia lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:59 AM | Show all posts
Reply  siputsedut


    ekeke..cerita jela apa2 psl life kt sana...kalo tau info pasal uni2 espe ...
chewan Post at 2-12-2010 10:48



ngeh3...ni setau iols la utk buat master degree kan...utk apa2 course pon..tp especially engineering course..cara apply nya sama mcm dekat malaysia...

masuk website univ-->tukar language to english-->masuk postgrad-->baca arahan dan apply

tapi sebagai persediaan..kebiasaanya..kene ada either TOEFL dan ada sesetengah Univ terima IELTS..lepastu..setiap requirement utk satu2 course juga berlainan..better check dulu requirement dan cuba penuhi la requirement tu...

lain2..kebiasaanya..kene ada surat dari sponsor..ataupun kalau self-sponsored..kena ada salinan akaun bank yang menunjukkan kita ada certain2 amount..kebiasaanya dia akan mintak dinilaikan dalam USD...

selain itu jugak..ada sesetengah course..tak require student utk ambil admission exam dan interview..tp ade yang require..itu pun kene check jugak prosedur nya..

hehe pendek kata..better check dalam website U tu dulu sebab setiap U..lain requirement dan prosedur pengambilan..tapi in general..mcm kat atas tu la..

dan setiap U ada juga offer scholar..tapi yang ni tak sure la..tak dapat kekdahnye arituh.. tak lulus interviewwww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 11:01 AM | Show all posts
sebenarnye..pointer tak lepas
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 11:02 AM | Show all posts
satu lg tips..kalau ada question..mcm biasa..hantar email dekat supervisor pilihan gitu..biasa diorang busy...tapi reply laju sbb student2 postgrad/phD diorang akan reply
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 11:03 AM | Show all posts
life kat korea? masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yahamatttt kalau pergi.rasa takmo kembali gitu ke tanah air
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 11:03 AM | Show all posts
Reply 15# siputsedut


    oh okeh...ai tgh wt master...xkn nk apply master skali lagi kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 11:04 AM | Show all posts
Reply 16# siputsedut


    dia nk bape pointer nyer tinggi sgt ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.133839s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list