Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
97892
View
606
Reply

Dilemma nak kawen suami orang

   Close [Copy link]

Author: intanz_109       Show all posts   Read mode

Post time 18-10-2010 10:05 AM | Show all posts
Reply 15# intanz_109


intanz

drp jawapan2 TT tu rasanye mmg TT nak kawen gak ngan so called abg tu..
kalo yakin..teruskanlah.sbb aku nmpak apapun pandangan negatif yg cuba kita hi lite utk TT
ada je jawapan yg TT bagi..

so, teruskanlah n doala byk2 supaya hidup n rumahtangga TT nnti xmengalami senario yg sama ngan
2nd wives yg lain...

good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:23 AM | Show all posts
Reply 18# intanz_109



isteri sakit + komited ngan keje + free ahad saja not equivalent ngan perlu waktu tdo yg pjg..cmne plak bini yg sakit n perlu tdo byk bleh komited keje..free hanya ahad plak tu..

umur dah 44 + suka bdk kecik tak relevant lgsung nak anak lg...imagine umur 54 ank br 10 taun..ank nk masuk univ..
dia pun nak duit gak utk apa2 medical condition..kalo2 sakitla...

n hub jarak jauh between TT n bofren tu...kalo kawen still camtu gak kn?still duk asing2 so....dia nk kawen ngn TT sbb nak lgkapkan tuntutan batin dia je ye?yg lain2 stay at it is...dia still jaga wife yg sakit sbb dia btanggungjwb n baik n uruskan segala2nye ttg anak2nye sbb wife nye komited keje kn...

lgpun TT pun skang cam redha ngan apapun layanan/tanggungjwb yg xsempurna drp bofren bila dah kawen nnti...kalo dia lepas tangan sampai bila2 sbb mcm2 alasan (skang pasal bini sakit...then nnti tuntutan anak2 plak)TT yakin ke TT akan sanggup mengalah?tambah2 kalo dah ada ank,sanggup compromise pasal ank?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:26 AM | Show all posts
Post Last Edit by tabasco at 18-10-2010 10:28

sunyi???really??kalau dia betul2 sunyi kenapa dia perlu cari perempuan lain macam ko untuk bahagiakan dia?dia ade isteri.
isteri dia tengah sakit kenapa dengan mudahnya dia mencari wanita lain?bukankah dia sebagai suami patut berada du samping isteri dan memberi semangat selagi isteri dia bernafas?bukankah seorang suami sepatutnya memberi sokongan moral,hantar pegi hospital dan mencari jalan untuk menyembuhkan sakit si isteri?
semua kesalahan diletakkan di bahu isterinya.isteri yang tak mampu bahagiakan dia,isteri yang sakit,isteri yang terlalu busy,isteri yang tak dapat bagi anak.suaminya apa?tiada yang tak elok,semua yang baik2?senangnya nak kawin lagi 1 ye.

kalau macamni aku tak hairan kalau 1 hari nanti ko akan diperlakukan begini gak kalau ko sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:47 AM | Show all posts
tepuk dada tanya selera, kalau dah nekad teruskan saja. tanya pendapat org pun susah gak coz awak yg akan melalui hidup tu nanti. kalau yakin dia boleh bahagiakan awak go ahead.

p/s: pada sesiapa yg x tahu mcm mana manisnyer madu tu x payah la komen mcm2 kat kawan kita ni. suami tu bukan hak mutlak seorang isteri k.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:50 AM | Show all posts
ooo..baru aku tau ciri2 seorang suami dan bapa yang baik, mampu dari segi kewangan walaupun tak mewa ...
sobsob Post at 18-10-2010 09:44



   
kalau nak kawen lagi satu, kalau takder alasan pun, boleh dicipta alasan.. orang kemaruk bercinta harus BERSATUUUUU ATAS KATIL..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:53 AM | Show all posts

1)jarak usia yang jauh (anak sulung dia muda 7 tahun dariintan)

2)keluarga berpendapat wpun akak (wife) redha, dalam hati mesti tak akan redha

3)anak2 dia dah besar boleh fikir akan cetus pergaduhan

4)PJJ sebab tempat kami jauh melaka-pontian (intan dan kekasih)

5)Tak tau nak bgtau sedara-mara macamana sbb malu

6)Taktau nak buat majlis macamana,


intanz_109 Post at 16-10-2010 15:02



1) no komen.
2) betul la kot. kot. lain orang, lain hatinya.
3) TERSGT LER BETUL. lagi2 la ibu derang sakit. patutnye, bapak derang jaga mak derang, bukannya gi NIKAH lagi satu.
4) no komen. ingatkan duduk dekat2. kalau duduk dekat2, boleh la ko jaga madu ko yang sakit tu.
5) takyah bagi tau. sapa suh bagi tau nie? telinga tu tebal sgt ke? muka tu dah tebal sgt ke?
6) buat majlis mcm biasalah. nak kawen kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:57 AM | Show all posts
Sudah bercouple banyak kali tapi sampai ke satu tahap intan rasa serik bertemankan lelaki bujang yang suka mengambil kesempatan dan penipu
intanz_109 Post at 16-10-2010 15:02


orang lelaki nie, semuanya sama..antara cepat atau lambat ajer..

kalau dah kawen sekali pun, masih kena berhati2..
cumanya, ko maybe takyah ler berhati2 kot kalau dah kawen kelakk.. misti ko awal2 lagi dah redho kalau bf ko later jadi laki ko nak kawen dgn orang lain pulak..maybe PJJ dgn org utara pulak..  kat situ, ko dah ada bonus point.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:10 AM | Show all posts
kalau nak kawen lagi satu, kalau takder alasan pun, boleh dicipta alasan.. oran ...
Hana Post at 18-10-2010 10:50



owg tgh kemaruk berchenta......bagilah pendapat ape pong...tak kan leh time punya...lautan api pong saggp   redah....



lalalalalalalalalalalaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:13 AM | Show all posts
dia nak kawen sebab1. isteri xsihat, xdpt jlnkn tanggugjwb, komited kerja, perlu waktu tdo yang  ...
intanz_109 Post at 17-10-2010 20:37


me harap u sihat walafiat sentiasa,
ada masa tuk lelaki tua tu, mampu beranak on the spot
lepas kahwin, kalau tidak, u akan jadi cam madu u..
laki guna alasan sama tuk orang ke 3
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:15 AM | Show all posts
TT...ko dh tanyekan..ko dh mintak izin ngan wife boypren ko kan...but ko dh mintak "izin"dr bakal anak2 tiro ko.....ko bukan hanya bakal berkahwen ngan lakik owg...ko bakal berkahwin ngan "bapak" owg....ko dh duduk n bincang dari hati ke hati...anak2 boypren ko pong ade "hak" dlm kes nih...ye lah sbb nk kena plak berkongsi bapak...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:29 AM | Show all posts
kalau nak kawen lagi satu, kalau takder alasan pun, boleh dicipta alasan.. oran ...
Hana Post at 18-10-2010 10:50


aku rase, xpayah la nak nasihat2 bagai kat tt ni suruh die pikir macam2 kemungkinan yang bakal mendatang. sebab bagi aku sape2 yang dah nekad nak kawen ngan suami orang ni pedulik hape. janji dapat kawen jugak n yang paling penting skali tt dapatla memenuhi keinginan bakal suami nan satu itu..iaitu bersatu di atas katil sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:30 AM | Show all posts
aku rase, xpayah la nak nasihat2 bagai kat tt ni suruh die pikir macam2 kemungkinan yang bakal m ...
sobsob Post at 17-10-2010 22:29

memang pun tapi lepas tu, indah khabar dr berita,
ngadu lagi dalam FD...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:35 AM | Show all posts
1) no komen.
2) betul la kot. kot. lain orang, lain hatinya.
3) TERSGT LER BETUL. lagi2 la i ...
Hana Post at 17-10-2010 21:53

sian isteri lelaki tu,
kot tenat ke besok besok perlukan pertolongan suami
urus itu ini, ialah orang sakit, tapi laki sibuk mengulang rumah,
lepas tu bini lak beranak, dgn bini tua sakit, dengan anak kecik,
me harap takdalah sesapa menjadi mangsa keadaan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:35 AM | Show all posts
Reply 32# faraway1

xpe, nanti kalau tt bukak thread baru nak ngadu2 kite wajib bagi kata2 support kat tt ok!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:37 AM | Show all posts
rezeki orang laki tu laaa... emmm cuba tanye uncle salleh yackob...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:37 AM | Show all posts
aku pun setuju. bagi nasihat dari langit pun, kalau dia nak kahwin, dia akan kahwin juak merata la alasan dibagi untuk justify perbuatan dia nak kahwin laki orang tuh
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:53 AM | Show all posts
Slm..

TT bgtau bf TT suke bdk2 kn..then ank 1st die umo 22 skrg..
alaaa..ape ssh..suh la die tngu ank die kawen..
nti dpt la main2 ngan cucu die....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:54 AM | Show all posts
me harap u sihat walafiat sentiasa,
ada masa tuk lelaki tua tu, mampu beranak on the spot
l ...
faraway1 Post at 18-10-2010 11:13



    kalau umur 28thn mmg ler sihat walafiat sentiasa..
lain ler dah umur 49thn, dah kurang sihat..sakit sana sini..

tapi, takper..at least tuan umah dah tahu kena ambik insurans lebih siket.. maybe kena peruntukan pulak duit utk hire nanny or penjaga sebabnya, kalau dah umur 49thn, pastu sakit2.. laki akan kawen utk kali ke3 pulak..

so, harap2, seblum cecah 49thn tu, jgn ler sakit2 ye..
kalau sakit2 ajer..nanti laki akan kawen baru...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:57 AM | Show all posts
Reply  faraway1

xpe, nanti kalau tt bukak thread baru nak ngadu2 kite wajib bagi kata2 support k ...
sobsob Post at 18-10-2010 11:35



    ok..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 12:00 PM | Show all posts
kalo skunk pn bini 1st sakit dia nk kawen dgn ko
esk2 ko sakit dia kawen No. 3
somi ptt dulo kan isteri 1st
tu yg aku x faham
kalo laki sakit bini jaga sampai mampos.....
kalo bini sakit laki cari len
dgn alasan x dpt MAIN....nk lps sperm:@
somi aku blm msk 40-an pn dah runsing kalo anak nagis
ne dia lak yg dah 44an ne nk anak x tau ler.
ko fikir2 kan ler esk ko pn kena gak kalo sakit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088158s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list