Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46585
View
459
Reply

sedihnya takder anak..

  [Copy link]

Author: clarizsa       Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2010 10:51 PM | Show all posts
izin kan suami nikah lain bukan jalan penyelesaian terbaik.dikhuatiri jika isteri baru termenggandun ini akan menyebabkan gangguan emosi yg amat sangat pada isteri tua...berikhtiar sungguh sungguh dengan berdoa,merintah,merayu kepadaNya.Buat le pemeriksaan di hospital /Lppkn.
Fahami punca sebenar..samaada punca dari suami/isteri atau kedua duanya sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:51 PM | Show all posts
Reply  penmerah


    Akak rembat ulu lesung.....tapi anak smua perempuan (6 org).....x jadi pun ...
KuDa Post at 15-10-2010 22:37



kak... takleh la rembat ulu lesung. nampak sgt 'kehilangannya' nanti.
aku rasa cam jadik jer nak rempat sudu org.
tapi dlm hati kene niat betul2 la cam faraway ckp

aku tgh pikir modus operandi ni. tapi jiranku tu tak ajak dtg umah la pulak
errr agak2 kalo mintak pinjam sudu garfu pastu tak pulang... aci tak?
ape kejadahnya otak aku mereng arini. sape punya idea merembat ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:52 PM | Show all posts
macam babysitter adik aku da kawen berapa lama x dapat anak g tp pas die jg adik aku lekat lak..skrg da 2 anak da...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:52 PM | Show all posts
adik me yg kahwin tahun lepas dah pregnant,
bulan ni baru nak masuk 3 bulan kandungan dia,
me punya excited sampai balik msia bulan depan ni,
memacam me nak bawak tuk baby
sampai laki kata buang tebiat, dia kata baru sangat..
jantina pun tak tau.. tapi ada me kisah,
penting shopping
faraway1 Post at 15-10-2010 22:44



  butul butul . aku pun camtu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:03 PM | Show all posts
adik me yg kahwin tahun lepas dah pregnant,
bulan ni baru nak masuk 3 bulan kandungan dia,
me  ...
faraway1 Post at 15-10-2010 22:44



    faraway..kaum lelaki ni x faham sangat kita2 nih..
i kalo beli baju baby,hubby akan tanye sape punya..then i said,________ (nama baby i )
die geleng pale je.
malas nak ckp banyak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2010 11:07 PM | Show all posts
izin kan suami nikah lain bukan jalan penyelesaian terbaik.dikhuatiri jika isteri baru termenggandun ...
anuar Post at 15-10-2010 22:51


tau la... masa saya suruh hubby kawen lain dlu tu mmg dgn niat supaya dia dpt bb... ingat nk tumpang kasih la... tp hati manusia susah nk jangka... hubby i tkut xleh berlaku adil n tkut i tensen n makan ati la... sbb tu dia x mo cari lain... huhuhu...
{:3_84:}
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:09 PM | Show all posts
faraway..kaum lelaki ni x faham sangat kita2 nih..
i kalo beli baju baby,hubby akan tanye ...
freshoren Post at 15-10-2010 10:03


masa kami pi university harvard..
me beli tshirt comel tulis ',my first harvard tshirt'',
masa bayar laki kata tuk sapa tu,
me jawab untuk futur baby, laki cam ''apa'',,,,
tapi dia tak da pilihan selain bayar...
entah bila tshirt tu bakal digunakan

oh laki me ambil jalan selamat,
dia sanggup bayar aje dr me memuncung..
itu lagi susah nak layan
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:20 PM | Show all posts
masa kami pi university harvard..
me beli tshirt comel tulis ',my first harvard tshirt'',
masa ...
faraway1 Post at 15-10-2010 23:09



    hahahahahha...
kite ade persamaan disitu ok..
last month i belikan baju utk my niece- ade word,  if u think i'm cute,look at my aunt
then i beli 1 lagi.. if u think i'm cute,look at my mom.

then hubby said,watever:re:

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:43 PM | Show all posts
Post Last Edit by noell at 15-10-2010 23:44

weyyy kalau nak anak laki rembat anak lesong...then kalau nak anak pompuan kena rembat mak lesung ka weyyy???...aku nak sembunyi kat mana masa buat ops rembat tuh??? kalao org tuh pakai yg gedabak...????


ni la gara-gara anak aku semua hero....teringin sgt nak heroin ke aku kena pasang sorang lagik demi mencapai cita-cita ku inih??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2010 11:49 PM | Show all posts
Reply 89# noell
pasang sorg lagik??? nk kawen lg satu ka??? kn ke sperma lelaki yg tentukan jantina anak?? klu suka mkn sayur dpt ank ppuan... x suka mkn sayur n suka seafood ank laki la ramai... ala pasal gen XY tu la... aku pn xtau sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:51 PM | Show all posts
dah lama... lebih 6 thn.. huhuhu.. saja nk luahkan perasaan kat sini.. x sangka ada org baca..
clarizsa Post at 15-10-2010 01:07



    Alah babe, rilexlah...jgn pikirkan sgt, aku pun dah kawin 6 tahun lebih gak dan belum ada anak...tapi aku tak kisah sgt, first 2 years tu mmg aku belum brsedia, lps tu aku extend lg 2 thn tempoh tak bersedia tu...  lps tu lagi setahun ...hehe...tp skrg mcm dah brsedia jugak skit2...kalo ada rezeki aku terima kalo belum ada takdelah aku pening2 kan kepala duk pikir sgt sedih2 kan diri.......yg sebenarnya aku ni pun penakut nak beranak mcm si fariepari tu jugak... .
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:08 AM | Show all posts
ada satu staf tmpt keja tu... dgn isteri pertama tak dpt2 anak lepas bertahun2 kawin... pastu suami tu kawin dgn sorang janda... konon sbb nak anak la...kebetulan mmg si suami tu gatal2 sket pun... tekel sana sini... sangkutla dgn janda tu... yalah dah janda tu pun nak bersuami semula...  dah jodoh... kawin tu pun kawin lari gitu... sbb isteri pertama tak rela bermadu sebenarnya...tapi sbb dah takleh kasi anak kat suami ..redha sajalah benda dah jadi...

pastu isteri ke2 ngandung.... biasalah kan

tup2... isteri pertama ngandung JUGAAAKKKKK!!!! hah! pastu dorang madu2 ni beranak berganti-ganti... sampai semput si suami tadi nak support family... mujur lah dua2 isteri tu bekerja... kalau tak kerja... ntah2 sampai kasi orang pulak baby dorang tu...

so dari test yg awal takde baby... nak anak tak dapat... alih2 isteri dpt madu, suami dpt double tanggungjawab...barulah Tuhan kasi anak... skrg test dorang yg kehidupan berpoligami pulak dah..

semua tu adalah hikmahnya... kita mmg tak dpt lari dari ujianNya.. sabaulah ek... sabaulah diriku ini sendiri... huhuu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:08 AM | Show all posts
Reply 86# clarizsa


    tak de kongsi/tumpang kasihnyaaa...pecaya leh..menjeruk hati ada leh..ccuba bayangkan jika madu tu syak wasangka khuatir TT rampas kasih anaknya pulak kee.? Tumpahkan le kasih sayang pada anak sedara sehabis habisnya..
Orang lelaki ni kalo bini bagi "lesen" suruh kawin tapi menolak mmg ada sesuatu berkarat kat akal fikiran dia..!cita cita maha agung seorang suami adalah memiliki isteri ramai dengan izin dari isteri terdahulu...Jika suami benar benar tak nak kawin lain makne nya dia menaruh keyakinan yg tinggi pada TT...
Saya dah 8 thn nikah belum juga ada anak..bini pernah keguguran...
Balik pada asal..usaha sungguh sungguh...takde jalan lain.takde anak pun best jugak!
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:09 AM | Show all posts
sabar la clarizsa.. berdoa2 la byk2 kepada Allah semoga diberikan rezeki.. disamping tu berusaha la.. ada hikmah disebalik dugaan Nya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:10 AM | Show all posts
Reply 78# freshoren


    bukan ker org tua2 cakap tak elok beli brg baby selagi belum ada? dan kalau dah pregnant pun sebulan dua nak lahir baru lar okey kalau nak shopping. entah lar..tu pesan org tua2. daun pun suka jgk cuci mata tgk barang2 baby yg comel2 kat fesbuk, blog ker aper teringin nak beli..tp bila fikir pesan org tua..tak jadi. pastu kut2 bila dah ada baby..baju tu dah kena makan dek lipas ker aper sbb lama sgt terperap dlm almari..langsung kansel niat nak beli. lepas cuci mata..sekali lagi termenung time nak tido sbb sedih tak dapat nak tgk baby sendiri. selalu sgt duk bayang rupa baby sendiri..mcmana yer bila mix diri sendiri dgn asben

p/s: daun pun sebenarnya takut jgk bila fikir sakit nak bersalin..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:18 AM | Show all posts
Reply  noell
pasang sorg lagik??? nk kawen lg satu ka??? kn ke sperma lelaki yg tentukan jantina a ...
clarizsa Post at 15-10-2010 23:49


pasang lagik??? acah jer...


aku bukan saja makan banyak sayur...aku lah yg gi pasar beli sayur bebanyak sampai bini aku kata aku nih kambing...suka makan sayur...tapi Allah tak beri nak buat cemana


tapikan aku rasa pasai genetik kot...kakak aku anak dia semua 6 pompuan...abang aku anak lelaki 4 org pompuan sorg jer...kakak sorang lagil 7 lelaki 2 pompuan...tuh yg aku dpt semua hero...Allah dah buat check & balance dah
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:19 AM | Show all posts
dah lama... lebih 6 thn.. huhuhu.. saja nk luahkan perasaan kat sini.. x sangka ada org baca..
clarizsa Post at 15-10-2010 01:07



my fren ada sorang..........8 tahun kahwin baru ada rezeki dapat anak.........teruskan berusaha...kalau tak ada rezeki juga...........apa daya kita............buat apa nak malu.......kalau ikhlas nak suruh suami kahwin lain sebab tak mampu memberi zuriat kat dia....bincanglah dengan dia...kalau dia ikhlas menolak...............baguslah..........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-10-2010 12:20 AM | Show all posts
Reply 93# anuar
suami i syg sgt kt i... sbb xnak tgk i sedih... best la berdua... hari2 cm bru kawen... hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:22 AM | Show all posts
Reply  freshoren


    bukan ker org tua2 cakap tak elok beli brg baby selagi belum ada?  dan  ...
daun_hijau Post at 15-10-2010 11:10


simpanlah baju tu bebaik,
sure takkan kotor ke kena gigit binatang...

orang tua memang cakap memacam,
dorang cakap tu me rasa sbb tak mau membazir itu aje...
zaman dulu bila kata kata ni dicipta ekonomikan bukan cam hari ini..

hari ini membazir apa, kalau beli banyak dan kompem tak beranak,
sedekahkan aje kat sesapa ..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:22 AM | Show all posts
Reply 89# noell

nak heroin? kejap jer tu..pejam celik sedar2 anak lelaki yg berderet tu bawak balik calon menantu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081223s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list