CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: YgBenar

[Tempatan] Gempar:KJ kata majoriti daripada rakyat yang mengalami komplikasi daripada merokok sama ada sakit jantung, kanser atau penyakit berkaitan paru-paru adalah B40.

  [Copy link]
Post time 7-10-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 6-10-2022 11:28 AM
kan dia kata yang berkaitan paru2/rokok..kanser paru2 la maksudnya.

kanser limfoma, kanser darah, ...



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-10-2022 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
freesia71 replied at 6-10-2022 07:00 AM
Kak, yg green energy tu,everywhere they are promoting net zero carbon by 2050. Dlm paper the edge  ...

A'ah..dh makin bnyk company yg join benda ni sb ada tax exempt...personal tax bila tahh
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:07 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-10-2022 04:41 PM
Jiran aku kena kanser kelenjar dari golongan m40. Dia tak merokok.

... mesti ada sebabnya selain rokok... ahhh gula, kita mesti haramkan gula




Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 07:16 AM | Show all posts
bagi golongan merokok ni hiburan dan kelegaan

disebabkan murah dan berada dalam lingkungan perokok, yang banyak terjebak adalah b40... mcm mana nak elak, masa budak-budak dah terdedah kerana sekeliling pun merokok, bila dah merokok beberapa kali akan ketagihan, bukan senang nak berhenti..

dulu aku pun merokok, nak berhenti dengan will power sahaja jangan harap... dengan plan nak kurangkan pelan-pelan semua tak jalan.. akhirnya vapelah yang berjaya, sekarang ni pun tak vape dah.. petuanya kurang nikotin dalam vape perlahan-lahan sampailah kosong, lama-lama bila vape akan terasa bosan, tak nikmat dah dan akhirnya boleh terlupa .. hinggalah akhirnya berhenti sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 09:27 AM GMT+8 , Processed in 0.244459 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list