CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 8788|Reply: 108

[Tempatan] Tahniah! Isteri ahli politik dapat kontrak arang batu 15 tahun ke Indonesia, Singapura dan China

  [Copy link]
Post time 5-10-2022 09:29 AM | Show all posts |Read mode
Isteri kepada seorang ahli politik telah melakar pencapaian luar biasa apabila berjaya mendapatkan kontrak perdagangan arang batu di antara Malaysia, Indonesia, Singapura dan China selama 15 tahun.

Difahamkan beliau sudah mengusahakan bisnes tersebut 10 tahun yang lalu ketika mengandung anak ketiga dengan bekas suaminya yang juga seorang pelakon.



Vie Shanti Khan yang merupakan isteri kepada Ahli Politik Datuk Abdul Rahman Dahlan yang juga bekas Ahli Parlimen Kota Belut Sabah.

Rahman Dahlan adalah Ahli Majlis Kerja Tertinggi Umno (dipilih) dan kini berkhidmat sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Malaysia Sabah berkuatkuasa 1 Januari 2021.

CEO Black Stone Dagangan Sdn Bhd itu akan membekalkan arang batu atau batu bara kepada Asia Pacifik Geralton Limited Hong Kong,

Difahamkan beliau pada awal mula berniaga arang batu dengan hasil yang kecil selain menghadapi tekanan dan ujian dalam sektor ini kerana sangat-sangat mencabar dan ramai yang gagal, ia bukanlah bisnes yang mudah apalagi jika diusahakan oleh seorang wanita.

Tapi kali ini, usaha dari Vie Shantie terlebih luar bisa seperti mimpi menjadi nyata apabila 50 kali ganda impaknya dari apa yang telah diusahakan dulu.

Selain buat bisnes arang batu, Vie Shantie yang berkongsi kejayaanya itu di Instagramnya turut mengembangkan empayar busana muslimah. melalui jenama miliknya VHijrah.

Namun lain pula yang dikomen netizen selain mengucapkan tahniah atas kejayaan di sebalik susuk tubuh seorang wanita kacukan Pakistan ini.

Ramai yang tidak hairan macam mana Vie Shantie memperoleh kontrak 15 tahun itu kerana didakwa menggunakan ‘kabel besar’ sehingga ia menjadi satu pencapaian yang luar biasa.

https://malaysiadateline.com/tahniah-isteri-ahli-politik-dapat-kontrak-arang-batu-15-tahun-ke-indonesia-singapura-dan-china/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
mmmmm.

tahniah!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak sia2 menyondol laki orang.

Tahinah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Dobi ke???
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini kisah benar ka?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:18 AM | Show all posts
tahikkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:21 AM | Show all posts
untung lahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 10:59 AM | Show all posts
Usaha yang tidak sia sia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 5-10-2022 09:55 AM
Tak sia2 menyondol laki orang.

Tahinah.

Ko pulak nyondol dapat apo chzy?

Kahkahkahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak bersuamikan politaik tu......jual kayu arang pun belum tentu lulus
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Untung la sondol sondol ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:31 AM | Show all posts
menyondol tapi dapat bisnes untung juta-juta, tak ker best tu... ada peluang sondol, sondollah, juta-juta woahh... sebab tak salah pun kan.. errr ... salah ker... tak salah pun kan....

eh..pinjam tagline forumer cari jap...

keh keh keh keh

... hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:42 AM | Show all posts
Tak ensem takpe janji kayooo...kalau aku helok lagi la si Eizlan Yusof tu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
girtuhh bertatih dari sondolan akhirnya berlari dgn pecutan arang batu. kayooooooo
ingatkan bimbo, ade jugak brain yer selain skill sondolan
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:46 AM | Show all posts
Untung ler berkabel semua jadi mudah
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:01 PM | Show all posts
dasyat kan...mcm tak caya retis ala2 bimboo bole dpt contract 15thn mcm tu. laki berdiri kat blkg...proxy sgt. wonder apa perasaan norazlina awang had tu tgk madu camtu eeee.....i plak yg rasa geram
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Betulka dua pakai kabel? Ada bukti?
Supply ke China dan Spore...bukan kecik anak
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:15 PM | Show all posts
wow...tak sia2 bercerai bersama eizlan dan menyondol suami org.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki berdiri di belakang bini sebelah menteri. Conflict of interest sangattt
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
#Dengkike
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 09:03 AM GMT+8 , Processed in 0.118518 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list