CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1704|Reply: 26

[Tempatan] Jangan salahkan pekerja? Isu kedai 99 Speedmart semak dengan kotak hingga nak ambil barang pun susah

  [Copy link]
Post time 30-9-2022 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 30-9-2022 11:42 PM

https://vt.tiktok.com/ZSRC4n8v1/

Bukanlah satu perkara yang baharu jika kita ingin bercerita tentang kedai serbaneka 99 Speedmart yang didalamnya berselerakkan sehingga membuatkan pembeli tidak selesa memilih barangan.

Hal ini menjadi tanda tanya ramai, apakah staff tidak buat kerja? Ataupun ada masalah lain yang menyebabkan stok barangan berselerakkan dan ada kalanya kotak-kotak besar menghalang jalan yang ada.

Tampil menjelaskan isu tersebut, seorang pekerja kedai serbaneka itu berharap agar orang ramai tidak menyalahkan staf yang ada.

Menerusi video yang dimuat naik oleh @_m.hidayat, dapat kita lihat kedai serbaneka itu berselerak dipenuhi dengan lambakan kotak-kotak yang mengandungi stok baru untuk diisi.

Malah menyebabkan pelanggan susah untuk mengambil atau mencari barangan yang ingin mereka beli.

Bagaimana pun, lelaki ini menjelaskan jadual penghantaran yang tidak teratur menyebabkan para pekerja gagal untuk menyimpan stok dengan baik kerana tiada lagi tempat untuk meletakkan stok-stok tersebut.

“Speedmart ni memang suka boom barang ke dah kemas cantik semua esok datang benda yang sama stress aku! ingat staf tak sakit ke badan semua kalau barang pun benda sama jee hantar”

kadang2 customer nak beli barang pun susah ,tak ikut trip! kepada customer tersayang jangan salah kan staf salah kan warehouse speedmart”

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen akui keadaan seperti itu sememangnya berlaku di kebanyakkan kedai serbaneka 99 Speedmart.

Tidak cukup dengan itu, netizen juga berkongsi pengalaman sama sepanjang bekerja di kedai serbaneka berkenaan.

Antara komen warga maya:

“Geram juga.. nak beli barang tapi dah kena block dengan kotak”

Sumber @_m.hidayat

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama je dgn mr Diy.. ada masa tertentu..
penuh kiri kanan kotak yg staf dia tak sempat susun
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
rasenye speedmart yg slalu g tu asek xde barang je
kdang2 kluar kedai xde beli ape pn. rak asekla kosong. baik g kedai aceh.minx je ape smua ada
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Speedmart ni patut da boleh besarkan sikit pintu masuk
Situ la pintu masuk situ la tempat bayar
Nk keluar masuk pun susah
Dengan staff bersidai lgi depan kaunter tah apa buat
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:19 AM | Show all posts
biSnes dah - then tamak
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Masuk speedmart ni x payahlah beria nak ambik trolley kat luar tu. Nak jalan satu2 lorong pun asik sangkut sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah pergi banyak speedmart dan situasi sama. Aku assume mereka terima banyak barang sekaligus utk jimat kos transport. Stor barang kecik dan ruang berniaga tu sendiri jadi stor
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg betul sgt musti ada kotak2 yg bersepah kat sini.. ssh nk ambekk brg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 07:51 AM | Show all posts
kalo nak brg tu cepat dan dekat mmg boleh je kedai speedmart yg paling dekat. kedai2 nya pun selalu dekat tmn perumahan. brg pun selalu update.. cuma mmg amik tak byk kot sebab  restock pun cepat.
mcm ada dgr ni pun sejenis bisnes cuci-cuci
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka speedmart sbb harga berbaloi.. suruh je staf ambilkan kalau tersekat
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Speedmart dah jadi isu semasa ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 1-10-2022 07:51 AM
kalo nak brg tu cepat dan dekat mmg boleh je kedai speedmart yg paling dekat. kedai2 nya pun selalu  ...

Cuci cuci ker idok takat bie dia jee jual mentega murah and cheese jauh lebih murah dari kedai lain
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tsk pergi beli kt kedai2 ni..semak serabut..dh jd kedai runcit zaman dulu...bye bye. Org tamak selalu rugi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 08:18 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 1-10-2022 07:57 AM
Cuci cuci ker idok takat bie dia jee jual mentega murah and cheese jauh lebih murah dari kedai lai ...

kaann..  tag dia pun jimat dan dekat..
pergi yg jauh2.. buang masa, beli barang yg tak perlu pulak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 1-10-2022 08:18 AM
kaann..  tag dia pun jimat dan dekat..
pergi yg jauh2.. buang masa, beli barang yg tak perlu pula ...

Semak2 pun brg dia stok bergerak kalo nk compared kedai runcit yg lapang tp berhabuk
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang update untuk restock barang kan store manager. Hari2 kau tengok muka dia.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2022 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow tak sangka isu kotak kat lantai speedmart masuk CI
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaunter nk byr pn kemain kecik, dh scan staff dia tolak je brg2 ke tepi, kita terkial2 nk masuk dlm soping bag dia buat dek je. Mentang2 x beli plastik dia. Ape salahnya dr lempar kat kaunter tu campak je la masuk soping bag kita yg dh ternganga kat tepi tu. I pg speedmart klu dh tpaksa je
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama la dgn watson pon… kt laluan penuh kotak2 nak jalan pon susah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2022 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm tau jek aku baru acah2 main lompat kotak kt sp99 beli groceries smlm. Aku cari ubat gegatmcm bola gof tu xde. Kena lalu sana sini box
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 02:45 PM GMT+8 , Processed in 0.133383 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list