CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6798|Reply: 121

[Dunia] Penyanyi rap Coolio yang popular dengan lagu Gangsta's Paradise ditemui mati

  [Copy link]
Post time 29-9-2022 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Coolio yang terkenal dengan lagu "Gangsta's Paradise" ditemui mati di bilik mandi ketika berada di kediaman rakannya.

LOS ANGELES: Penyanyi rap terkenal kelahiran Amerika Syarikat (AS), Coolio dilapor meninggal dunia pada usia 59 tahun.

Memetik laporan CNN, Coolio yang terkenal dengan lagu "Gangsta's Paradise" ditemui tidak sedarkan diri bilik mandi ketika berada di kediaman rakannya.Berita ini disahkan pengurusnya, Jarez Posey.Punca sebenar kematian Coolio masih belum didedahkan, namun ia mungkin berkait rapat dengan serangan jantung, kata Posey.

Coolio atau nama sebenarnya Artis Leon Ivey Jr pernah memenangi anugerah Grammy menerusi lagu "Gangsta's Paradise" yang merupakan sebahagian daripada runut bunyi untuk filem "Dangerous Minds" lakonan Michelle Pfeiffer.Coolio memulakan karier nyanyian pada era 80 an dan kedudukannya sebagai penyanyi rap terus kukuh selepas rakaman lagu hit "Gangsta's Paradise" pada tahun 1995.

Sepanjang kariernya selama empat dekad, Coolio telah merakam lapan album studio dan memenangi Anugerah Muzik Amerika (AMA) dan tiga Anugerah Muzik Video MTV.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-9-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa kenal Coolio sah kertu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:10 PM | Show all posts
kenaaal! kertu dah i
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:10 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 29-9-2022 02:08 PM
Sapa kenal Coolio sah kertu.

tak kenal...tak kenal...coolio who again?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:12 PM | Show all posts
Best cter dangerous minds
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:13 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 29-9-2022 02:08 PM
Sapa kenal Coolio sah kertu.


guilty






Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:14 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 29-9-2022 02:08 PM
Sapa kenal Coolio sah kertu.

adoiiii kertu dh meols
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 02:23 PM | Show all posts


ai suka lagu ni... wpun kertu, ai membesar dgn hip hop dan R&B ya berbanding gen z yg lagu2nya persis kentut robot sebegitu

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:26 PM | Show all posts
sample lagu yg digunakan dlm Gangsta Paradise originally sung by stevie wonder



Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:27 PM | Show all posts
dani-rox replied at 29-9-2022 02:23 PM
ai suka lagu ni... wpun kertu, ai membesar dgn hip hop dan R&B ya berbanding gen z yg lagu2nya per ...

yg ni pun best


Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtau coolio tp dlm playlist 90s hiphop iols gangsta paradise ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:51 PM | Show all posts
RIP Coolio...

dak2 BBNU baru nak tumbuh bulu mana nak kenal dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 02:52 PM | Show all posts
Tak kenal tak kenal sapa ni?  I'll see you when you get there katanya.  

Anyways, most of the rappers ni kalau tak mati kena sebab geng, sebab white powder.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 03:29 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 29-9-2022 02:08 PM
Sapa kenal Coolio sah kertu.

kenal...kertu lah ai ni rupenye
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 03:32 PM | Show all posts
innalillah

bangkem kenal coolio sebab mak ayah bangkem selalu pasang lagu nyanyian mendiang mr loba-loba  dalam kereta masa hantar bangkem pergi sekolah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 03:44 PM | Show all posts
Antara fav song iols..

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
59 dah ke dia… aku pun dh berseries rupanya. playlist zaman thumbdrive mp3 cucuk kat kereta kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 04:01 PM | Show all posts
dani-rox replied at 29-9-2022 02:23 PM
ai suka lagu ni... wpun kertu, ai membesar dgn hip hop dan R&B ya berbanding gen z yg lagu2nya per ...

laa.... ni lagu dia rupanya. aku dok ingat dia ni one hit wonder lagu gangsta paradise tu je. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2022 04:32 PM | Show all posts
RIP Coolio.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 09:17 PM GMT+8 , Processed in 0.239001 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list