CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 3062|Reply: 42

Satu Rumah Busuk! Kawan Rumah Sewa Kencing Dalam Sinki Dan Botol, Tahi Merata-Rata, Bilik Penuh Sampah

  [Copy link]
Post time 24-9-2022 12:03 PM | Show all posts |Read mode
Bau busuk macam tapak pelupusan sampah menggemparkan sebuah rumah sewa! Rupa-rupanya bau itu datang dari bilik salah seorang penyewa.


Bukan setakat biliknya saja berbau busuk, malah bilik mandi yang dikongsi bersama penghuni lain juga dicemari dengan air kencingnya dan akhirnya berbau hancing.


Kisah penyewa yang menjijikkan itu diceritakan oleh seorang pemuda yang menyewa di rumah yang sama, di sebuah apartment di Puchong, Selangor.


Foto: Tiktok/mstar






Menurut Mohd Firdaus Ismail, dia telah menyewa di salah sebuah bilik di unit apartment itu sejak dua tahun lalu, dan tinggal bersama seorang lagi penyewa lain.


Lebih mesra disapa Fred, katanya, bilik ketiga rumah itu masih kosong sebelum disewakan kepada seorang lelaki, kira-kira tiga minggu lalu.


"Masa dia mula masuk, saya tak ada di rumah kerana outstation. Hal sewa diuruskan oleh seorang lagi rakan yang menyewa bilik utama (master bedroom) yang ada bilik air sendiri.


"Tapi saya yang mula perasan sikap dia yang pengotor sebab kami berkongsi bilik air. Pagi-pagi saya masuk je bilik air berbau hancing, singki ada air kuning, sah dia kencing kat singki," katanya yang berusia 30 tahun kepada mStar.


Menurut Fred, tiada masalah tandas tersumbat sehingga memaksa penyewa baharu berusia awal 30-an itu terpaksa membuang air kecil di singki.


"Bilik air tak ada tersumbat. Bukan sekali dia kencing di singki, tapi beberapa kali. Saya geram sebab air kuning tu masih ada dan saya kena basuh sebab dia tiada di rumah.


"Sampaikan saya kena letak notis amaran supaya jangan kencing di singki, barulah dia tak kencing. Selepas hal kencing, ada pula kes berak 'bersepah'.


"Saya nampak serpihan tahi di lantai bilik air selain lubang tandas tidak dibersihkan sepenuhnya. Saya tak tahu apa masalah dia, kalau terberak sekali pun, kenalah bertanggungjawab bersihkan," ujarnya dengan nada kesal.




  



Selain najis, pemuda yang berasal dari Kuantan, Pahang itu turut menjelaskan bahawa dia menemui abu rokok di lantai bilik air beberapa kali.


"Tak kisahlah dia perokok atau tidak, tapi jagalah kebersihan. Selepas tu, rumah sewa kami berbau busuk dan datangnya dari bilik dia.


"Terkejut tengok bilik tidur dia macam tong sampah dengan sisa makanan yang dah basi dibiarkan dan puntung rokok bersepah. Ada beberapa botol minuman diisi dengan air kencing. Semua tempat dia nak kencing," tambahnya.


Bukan sekadar pengotor, Fred yang merupakan jurutera turut mendedahkan penyewa baharu itu sering mengambil makanan dan minuman yang dibeli mereka tanpa kebenaran.


"Saya beli susu, satu botol yang belum buka sudah dibukanya dan minum. Mi cawan segera housemate saya beli pun selamba diambilnya," ujarnya lagi.


Fred bagaimanapun memberitahu, penyewa pengotor itu telah pun diarahkan keluar dari rumah pada minggu ini selepas beberapa amaran dan nasihat tidak diendahkan.


"Kami tak tahan dengan sikap pengotor dia. Kami dapat tahu dia baru berhenti kerja dan sekarang menganggur. Tapi janganlah jadi pengotor.


"Kalau kita menyewa tempat orang, kongsi fasiliti kena bertimbang rasa. Kalau barang tu bukan kita punya seperti makanan dan minuman, kena minta izin... hidup menyewa ni kena bertanggungjawab dan jangan pentingkan diri sendiri," katanya.


Video mengenai penyewa baharu pengotor yang dikongsikan oleh Fred di aplikasi TikTok meraih sejuta tontonan. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
This is so disgusting..bangsa apa ni penyewa lahnat..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:08 PM | Show all posts
dasar babi pengotor
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Org2 yg pengotor ni kan sebenarnya apa ada dlm kepala hotak diorg eh???
Diorg berhalusinasi byk sgt ke hapa?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:12 PM | Show all posts
Euwww pengotornya elok ler diarah keluar.  Lain kali interview serba sikit dulu baru benarkan dia menyewa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:26 PM | Show all posts
caner dia kencing dlm singki eh..sinki kan tinggi..ke dia suka tgk air pancut kot..dia pancut ke atas
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 02:54 PM | Show all posts
skrg nk cari org menyewa kene siasat dlu, cm org nk  kawin

cari d kalangan kenalan dlu, klu xde pstu lngsung tk knal, suh dia details ahli keluarga yg keje tetap,  yg snggup jadi penjamin dia, kene sign agreement lawyer bagai

mmg nyusahkan, tapi nk elak dri jdi cmni la...haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana orang pengotor ni dibesarkan ya
Xleh brain betul keturunan cmni
Mintak jauh la jumpa perangai gini kat mana2


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa jadi bini kau ni memang takziah lah diucapkan. Cara hidup level haiwan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila baca kes2 penyewa pengotor ni
Bila orang yg buka citer bagitau, kebanyakan mesti datang dri sskjp
Kt rumah tahap pengotornya camnelah
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 24-9-2022 12:26 PM
caner dia kencing dlm singki eh..sinki kan tinggi..ke dia suka tgk air pancut kot..dia pancut ke ata ...

Kencing berdiri lah apa yg susah nya
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Another level betul dia punya tahap pengotor..kencing berak bersepah mmg tak layap hidup Di kalangan manusia la..tak payah susah2 menyewa rumah. Pegi je tumpang hidup kt mana2 kandang babi
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pengotor dan pemalas mmg complete package of useless human being
giler pemalas nak ke toilet sampai kencing dlm botol di bilik. dok apartment tu 2langkah je kot ke toilet. layak dibenamkan ke sg klang
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:28 PM | Show all posts
evlinne replied at 24-9-2022 03:01 PM
Bila baca kes2 penyewa pengotor ni
Bila orang yg buka citer bagitau, kebanyakan mesti datang dri ssk ...

Tak gak ada kalangan sskjp ni rasa dirinya terpaling bersih.. pada dia laa..
Layankan jelah.

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau muslim solat mcm mana wehh
Kena ajar kebersihan sebahagian dr iman
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca WhatsApp dia tu bangsa ape tulis mcm tu ye..kelevar, tapolei la..cina ke yenna. Aneh2 je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang ke babi ni?


Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mental disorder ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanat nya
Pengotor sungguh..
Entah2.jamban pung jijik.dgn dia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha. Cmne buleh terfikir kencing kat sinki eh? Aku rasa dia sakit. Aneh weh cara pengotor dia. Sejenis asal lepas je merata macam binatang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 05:27 AM GMT+8 , Processed in 0.097033 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list