CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: akeefz

PENGALAMAN SERAM RUMAH KAT JOHOR BAHRU

[Copy link]
Post time 12-6-2011 12:58 AM | Show all posts
tak marah kot...cite lagi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-6-2011 01:36 AM | Show all posts
TT, izinkan adinda sambung cerite bole yea?
adinda, sambungan plz.....
akashiro Post at 11-6-2011 23:15



    hahaha.. apa nak marahnya? best tu cite dinda.. siap nampak sosok penampakan entiti lagi.. seramnya berdiri bulu roma.. kalau saya, dah lari x cukup tanah dah huhuhu... sambung lagi meh, jangan segan segan.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2011 02:39 AM | Show all posts
Post Last Edit by akeefz at 20-4-2012 14:19

-berpindah umah baru-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 09:53 AM | Show all posts
hahaha.. apa nak marahnya? best tu cite dinda.. siap nampak sosok penampakan entiti lagi.. ...
akeefz Post at 12-6-2011 01:36



    alahai terima kasih daun keladi akeefz....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 10:13 AM | Show all posts
weh akeef hang dok kuaters putrajaya kah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 10:13 AM | Show all posts
Post Last Edit by ladida at 12-6-2011 02:14

- abaikan -
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 10:31 AM | Show all posts
wokey sementara TT belum bangun tidor lagi.. (eheheh dinda agak jer.... ) meh la dinda sambung kisah dinda semalam ek...

actually kejadian ni bersangkut paut... bertali2... panjang... back to insiden kak didna menggigil tu... sok paginya mak sedara dinda ni tanya la kak long, apa yang dia nampak benornya, kak long citer, malam tu dia tak ingatla kol baper, dia kata dia nak bangun buang air kecik, jadi dia pun bangun la pi tandas lepaskan hajat, masa kuar jer dari tandas dia masuk la bilik, masa nak tutup pintu bilik tu dia dengar bunyik "BUPPP!!!" mcm ada benda jatuh kat atas siling bilik tidor dia... dia terkejut... kak long berdiri antara nak masuk pintu dengan nak kuar pintu bilik, mata kak long terpandang atas kt siling yang terlompong tu.... kejap tu kak long pun dengar la bunyik yang mcm mak sedra dinda tu dengar... "SKRETTTTTTT... SKRETTTTTTT" mcm bunyik rimau asah kuku.. dia pun apa lagi la.. lari ke hall dok menikus hujung kaki mak sedara dinda yang lena di ulit mimpi.. bunyik tu masih tak berhenti lagi, "SKREETTT..SKREETTT" tapi kak long kata once mak sedara dinda terjaga dan tegur kak long, bunyik tu secara otomatik  senyap.... (jap lari pi dapur tengok lempeng.. tgh buat lempeng ni benornya...)

okey malam tu ada tetamu datang, org tu nampak sasa, tp dh berumur, dlm dkt 60 gitula.. agaknyer la.... dinda tgok mak ayah sumer siap beli kemenyan arab, tempat bara, arang dan buat bara sekali.. rupanya org tu kenalan pak sedara dinda dtg mai nak tlg tengok2kan umah kuarga dinda. Nama org tu Pak Mat Reto, tp dah arwah dah.. xlama lepas mengubatkan umah dinda, before this ada juga sorang bomoh tlg ubatkan kes adik bong su dinda yang asa mlm jer dlm kol 12 mesti hilang, tp sok pagi subuh ada balik.. malam jer mesti hilang dl ko 12, pastu subuh ada balik, tp tak setiap malam la, berselang seli.. adik dinda masa tu umur dia 9 tahun.. bomoh yg ubatkan adik dinda ni pun tragis gak, meninggal, keter dia tiba2 terbakar masa dia sedang memandu... al fatihah untuk kedua2 mereka.. okay yg ni dinda tak nak citer dulu..

jadi sesi pengubatan pun bermula, bomoh tu duduk bersila mcm  org nak bersilat (tak tahu nak menyebut cara duduknya) dia raup la muka dia kt kemenyan tu.. pahtu dia beri salam... dinda short cut la yer... nk tulis detail panjang benor..  bomoh tu kata, benda yang dok mengeruk kt atas siling tu  benornya adalah harimau belaan, datang dari sebelah kuarga ayah dinda.. tujuan dia nak menjaga umah kuarga dinda tu.. lately ni dia rajin munculkan kewujudannya kerana dia sedang protect kuarga dinda sebab ada unsur luar yg cuba masuk dlam umah dinda tu... dinda tengok ayah dinda tunduk muka sambil angguk2kan kepala...

ayah dinda cakap iyer betul... memang semasa arwah bapa (kira atok lelaki belah ayah la ni) dia hidup, memang dia ada ilmu rimau ni, dan bila meninggal memang secara automatik benda tu akan jatuh pada anak lelaki no 3.. arwah atok lelaki ni masa hidup dia seorang yg alim, dia menulis sendiri amalan dia sehingga menjadi sebuah kitab, org pernah nampak arwah atok ni berjalan kaki di gelang patah dan kemudian muncul di gunung pulai.. dlm xsampai 10 minit.. (katanya dia menunggang rimau) bila hujan badan arwah atok ni tak basah.. tapi xder satu pun amalan arwah atok tu yg ayah dinda ambil, masa meninggal dulu segala kitab2 dia hilang mcm tu jer... begitu juga dengan kes rimau belaan ni, ayah dinda xpernah pun amik kira benda tu, dia buat mcm biasa mcm xder apa2 yang berlaku, xder bg makan apa2 pun walhal klu ikut citer dia kena bagi makan bertih 7 biji setiap khamis malam jumaat..

jadi itulah rahsia yg ayah dinda pegang selama ni, dan patutla dinda tengok ayah cool jer bila dengar psl benda yg menegok kt atas tu... tapi satu lagi persoalan yg timbul... ayah tanya bomoh tu, anasir luar apakah yang cuba masuk kt umah kuarga dinda ni? ha.. ni la lagi satu yang menyeramkan.....  

tapi nanti sat lagi sambung leh tak, nak breakfast  makan lempeng dgn teh o perisa epal... mngkin ptg sikit kot... hari ni nak servis umah.... tunggu yer....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 11:51 AM | Show all posts
Reply 47# adindaHikaru

Oh goreng lempeng lempengnya hangus......

TT nie tito lg kekdahnye.... penat mengarang cite awal2 pagi td
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-6-2011 02:45 PM | Show all posts
weh akeef hang dok kuaters putrajaya kah?
ladida Post at 12-6-2011 10:13



   idak la.. kuarters ni kat area jay bee...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2011 02:46 PM | Show all posts
sambung lagi dinda.. ni dah masuk ptg dah ni hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2011 04:51 PM | Show all posts
skeri lak baca kesah dinda nih
part bersambung tu yang buat tambah saspen

dinda..
sambung cecepat eh, besok ai baca
nak baca kat umah tak brani, tunggu masuk opis leh la khatam
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 08:33 AM | Show all posts
alahai seribu kemaafan dinda pohon, semalam petang tak masuk pun sebab dah layan citer hantu tamil kat chanel vasantham sampai kol 4, pahtu sambung lagi layan cd sampai dekat magrib, lepas tu pi pasar mlm... pastu kol 10 ada appoiment lak dgn twilight kt chanel 5 (chanel singapore, klu dok area jb mesti dpt chanel ni + gaduh dgn bf, gara2 layan edward tak jwp sms beliau) smpai kol 12mlm,

pagi ni masuk opis appoiment dh menanti, hari ni kena ke johor port xleh la nak sambung story, bagi yang menanti, ampun dan maaf yer... nt free sambung balik...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2011 03:24 PM | Show all posts
hehe, busy nye program dinda.. ngalah kan mb hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 09:25 AM | Show all posts
ngeri tul bace citer dinda... bile nk ade citer baru ni... hhhmmm.. x sabor nk dgr citer pasal rimau2 ni....
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 12:06 PM | Show all posts
sambung lg.............
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 02:58 PM | Show all posts
Reply 52# adindaHikaru


    Sambung lah.....cita awak ney..tergantung..gantung tak bertali...{:1_146:}
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-6-2011 08:48 PM | Show all posts
Dinda bila nak sambung citer?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-6-2011 03:43 AM | Show all posts
sambung dinda... sambung.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-6-2011 03:51 AM | Show all posts
lama dah dinda menghilang nie huhu? kemanakah gerangan hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2011 04:12 PM | Show all posts
yela..mane dinda ni?? lame kekanda menanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Instafamous Rempit (kak yah, kak zah & the geng) part 3
hotmakInstafamous Rempit (kak yah, kak zah & t
Views : 27654 Replies : 574
Hanis Haizi Amougou, Abdul Rahman Amougou & Arianna Rose Amougou V73
AKAZ85Hanis Haizi Amougou, Abdul Rahman Amougo
Views : 37140 Replies : 1287
THE BASSIS NUMBER ONE OF THE WORLD
AdoamangTHE BASSIS NUMBER ONE OF THE WORLD
Views : 4512 Replies : 3
Ben Affleck and Jennifer Lopez, 2003
sisturNgensotBen Affleck and Jennifer Lopez, 2003
Views : 505 Replies : 0
Anwar jangan toleh belakang
Highflyer19Anwar jangan toleh belakang
Views : 101 Replies : 0
PN wrests Padang Serai with 16,000 majority votes, PH's first defeat since formation of federal's unity government
Highflyer19PN wrests Padang Serai with 16,000 major
Views : 202 Replies : 0
DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
adila39DAILY WISDOM TO YOU - YOU CAN
Views : 188238 Replies : 529
Anthony Loke says not entertaining political questions during official ministry business
Highflyer19Anthony Loke says not entertaining polit
Views : 1194 Replies : 39
BLACK ADAM
SY_MumiBLACK ADAM
Views : 4206 Replies : 26
QUARTER FINALS WC
Han_KeongQUARTER FINALS WC
Views : 35 Replies : 8

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 06:57 AM GMT+8 , Processed in 0.100393 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list