CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: akeefz

PENGALAMAN SERAM RUMAH KAT JOHOR BAHRU

[Copy link]
Post time 6-10-2010 04:42 PM | Show all posts
bestnya baca citer TT.. hehe..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2010 01:15 AM | Show all posts
yehaaaa!! TT da kembali dgn cerita2 yg bestt!
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 01:21 AM | Show all posts
Reply 2# akeefz

sempat ambik bantal yg x buleh blah tu..ekekekek.. tp serammmmmmm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2010 07:38 AM | Show all posts
Reply  akeefz

sempat ambik bantal yg x buleh blah tu..ekekekek.. tp serammmmmmm
lalatamplom Post at 7-10-2010 01:21



    hehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 10:29 AM | Show all posts
Aku dulu kt umah bujang pernah gak alami kejadian pelik...

Duduk umah flat tingkat 10, bilik aku tu menghadaphutan...so bila malam mggu kiteorg akan melepak, sembang2, main gitar dan gelak kuat@ (mcm budak2 bujang yg lain)...

Ada satu mlm tu, tingkap bilik diketuk beberapa kali tapi x nampak apa-apa...terus kami semua terdiam dan terus tidur kt bilik lain...masing2 kecut perut tapi x berani ank buka citer psl peristiwa tuh..

Lps kejadian tu, kiteorg pun dh x de wt bising2 lg...takut kena tegur dgn 'jiran' sebelah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2010 11:05 AM | Show all posts
Aku dulu kt umah bujang pernah gak alami kejadian pelik...

Duduk umah flat tingkat 10, bilik aku  ...
mr_erul Post at 7-10-2010 10:29



    herm... seram tu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2010 11:25 AM | Show all posts
Post Last Edit by akeefz at 20-4-2012 14:18

-berpindah umah baru-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 11:37 AM | Show all posts
Reply 25# mr_erul

apsal tak cek?..entah2 jiran sebelah yang tension ketuk guna batang penyapu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-10-2010 11:48 AM | Show all posts
Reply 28# yenil95


    rumah ujung sekali la bro...x de umah lg sebelah bilik tuh...huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2010 12:07 PM | Show all posts
Post Last Edit by akeefz at 20-4-2012 14:18

-berpindah umah baru-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 01:25 PM | Show all posts
Reply 29# mr_erul

i see..rumah hujung..patut pun suspens ...
saya makcik yenil ye...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 01:27 PM | Show all posts
tahniah2...citer ko best hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-10-2010 01:33 PM | Show all posts
tahniah2...citer ko best hehehe
afira Post at 7-10-2010 13:27



    terima kasih... ulang pengalaman kekawan jer hehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2010 02:36 PM | Show all posts
Reply 33# akeefz

orait la tuh sharing is caring heheheheh
aku pn banyak gak citer kat umah bujang tapi nanti2 la share heehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2011 01:04 PM | Show all posts
Post Last Edit by akeefz at 20-4-2012 14:19

-berpindah umah baru-

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2011 06:01 PM | Show all posts
Reply 35# akeefz


    huaaaa keefz.. seraaaamnyerrr.... dinda xpernah duduk bujang, dh besar panjang ni pun still duduk dgn mak ayah lagi.. nak tumpang cerita bleh ker????

okay citer ni baru jer berlaku dlm 3 bulan yang lepas...

kisah ni berlaku pada adik ipar dinda, bilik tidor adik dinda dgn hubby dia kt blakang sekali sebelah dapur, malam tu dlm ko 2 lebih

baby dia melalak nak susu, jadi adik ipar dinda ni (adik ipar ni lelaki yer..) bangunla buatkan susu untuk baby dia, masa dia

bangun nak tadah air pns kt mesin air tu dia dengar la bunyik kelenting kt sinki, kedudukan adik ipar dinda ni membelakangkan

singki, jadi dia pun pusingkanla badan tengok kot ada tikus ker kt singki, walhal umah dinda memang takder tikus pun..

sekali dia pusing, apa yg dia lihat amatlah menakutkan, sesusuk lembaga berambut panjang memakai pakai berwarna putih lusuh

sedang mengadap sinki, lepas tu lembaga tu berjalan melintas sebelah adik ipar dinda dan terus menuju ke pintu dapur dan

hilang.. adik ipar dinda kata muka lembaga tu xnam[ak sebab tertutup dengan rambut.. adik ipar dinda tergamam sebab lembaga

tu melintas sebelah dia,.. esoknya dia demam...

kemusykilannya lembaga apakah itu? cik ponti??? tak tahulah.. tapi banyak lagi kisah misteri yang berlaku kt umah dinda.. nanti2  

leh tumpang citer lagi ker???

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2011 09:32 PM | Show all posts
Reply 36# adindaHikaru


    sambung lg dindA.......
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2011 10:16 PM | Show all posts
Reply 37# ayudress


    okayla ayu... ayu dah mintak dinda nak tambah satu lagi cerita yang berlaku dalam umah dinda ni yer..

okay... benda ni berlaku masa dinda umur 12 tahun... masa tu dinda tak tahu apa2, tapi asalnya bermula pada suatu malam, dinda  4 beradik, dalam umah tu ada 4 bilik tidor, dinda dengan kembar dinda (no 2&3) kongsi satu bilik. Kakak sulung dengan adik no 4 kongsi 1 bilik. bilik kitorang ni berdepan.

kisah bermula mcm ni, hari kejadian tu mak sedara dinda mai dtg umah, dia laki bini cadang tidor umah kuarga dinda, jadi malam tu dia amik bilik kakak dinda yg sulung tu, jadi kami 4 beradik tidor satu bilik.

malam tu mak sedara dinda ni sakit perut, dlm kol 12 lebih, dia pun pi la buang hajat.. sekali masa dia dah masuk bilik tu dan tengah nak sambung tidor dia dengar bunyik  tapak kaki org berjalan kt koridor luar, umah dinda tu umah kembar dua, umah sebelah tu memang xder orang, kosong. Bila dah malam suasana sunyi sepi, jadi kalau apa2 bunyik pun leh dengar dgn jelas.

Bunyik tapak kaki tu berjalan jelas, seoalah hampir dengan tingkap bilik tu, tapi mcm tak sampai2 jer... lepas tu senyap... mak sedara dengar pulak bunyik suara mcm berdengung "urmmm... urmmmm... ooommm..." 2-3x bunyik, pahtu bunyik mcm kayu atau tongkat di hentak ke simen.. "tok! tok! tok!" pahtu senyap... lepas jer bunyik mcm tu mak sedara dengar bunyik tapak kaki tu berjalan atas siling.. pahtu senyap.. bunyik lagi then senyap, mak sedara dinda ni dah cuak dah sebab dia memang tahu umah kuarga dinda tu memang ada mcm2 peristiwa pelik...

Lepas jer dgr bunyik mcm tu mak sedara dinda terus tarik selimut, yg peliknyer dia tak kejut pun laki dia yg kt sebelah.. dlm menggigil bawah selimut tu tetiba mak sedara dinda dengar bunyik cakaran yang kuat, nyaring dan panjang, mcm bunyik kucing asah kuku, tp kucing asah kuku tu kan bunyik dia pendek2, pelan.. tapi dia kata bunyik tu kuat, sampai bergegar siling bilik tidor, "skreettttttt..... skretttttttttttt... skretttttttttttttt.."

bunyik tu berlaku dlm 5-6 minit pahtu senyap, sampai ke subuh mak sedara dinda tak tidor... esok pagi time bfast hebohla kt dapur mak sedara ni bercerita dgn mak ayah dinda, masa tu didna pun ada sekali, tapi dengar jer la nak menyampuk kang kena piat la... sekali kakak dinda yang sulung tu mengejek la mak sedara dinda... oh yer lupa nak bagi tahu.. ruang atas bilik antara bilik dinda dan bilik kakak dinda tu siling sebelah atas tu memang terbukak satu petak, tak tahu la naper ayah dinda bukak, toilet tu pulak duduknya di tepi antara bilik dinda dengan kakak dinda. jadi kalau kuar masuk bilik dengan toilet memang dongak jer nampak lompong siling. kalo malam gelap la.. takuttttt...

berbalik pada kakak dinda tadi tu mengusik la mak sedara dinda, kakak kata "eleh entah2 mak busu ni penakut tak? bunyik kucing kata mcm bunyik rimau... kalau ayu (nama kak long) yg dengar malam nanti ayu kuar bilik dan jengah kt lobang atas siling tu, klu betul hantu, dia jenguk kepala jer ayu pukul dengan reket tenis kt bilik.."  mak ayah dok jeling kat kak long pahtu sambil berpandangan, pahtu ayah diam tunduk.. mcm ada simpan sesuatu rahsia...

malam berikutnya, kitorang masuk tidor mcm biasa, tapi mak sedara dinda ni xnak tidor dah dlm bilik tidor, dia pakat laki bini tidor kat hall sambil bukak lampu terang benderang....kak long dinda dgn adik yang bongsu pun tidorla balik bilik depa. tengah2 tidor malam tu, tetiba mak sedara dinda tersadar, dia nengok kak long dinda duduk menggigil kat hujung kaki dia... mak sedara tnya kenapa ni ayu? kak long dinda mengigil2 sambil tunjuk kt siling depan pintu bilik air yang terlompong tu... hebohla malam tu sumer org berjaga dek sebab kak long dinda ni ha... yg pelik ayah dinda mukanyer rileks jer... mak pun terdiam jer...

ruper2nya mak ayah ada simpan rahsia... penat la menaip, nanti sambung balik leh tak....

tungguuuu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2011 10:23 PM | Show all posts
agak2 TT marah kat dinda tak pasal menyebok kat sini?
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2011 11:15 PM | Show all posts
TT, izinkan adinda sambung cerite bole yea?
adinda, sambungan plz.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 08:10 AM GMT+8 , Processed in 0.118254 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list