CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1636|Reply: 19

Dikritik Penonton Di Malaysia, Tapi Minah Saleh Ni Tonton Filem Mat Kilau Sampai Mengalir Air Mata

[Copy link]
Post time 23-9-2022 01:34 AM | Show all posts |Read mode



Sejak filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan mula ditayangkan secara eksklusif di Netflix sempena Hari Malaysia pada 16 September lalu, banyak kritikan dan komen-komen negatif dari penonton yang pertama kali menonton filem itu di Netflix tular di media sosial.

Rata-rata penonton yang tidak menonton di pawagam memberi respons negatif terhadap filem tersebut terutamanya dari segi bunyi, skrip dan kualiti sinematografi.

Menariknya, lain pula reaksi yang ditunjukkan oleh seorang wanita dari Amerika Syarikat ini yang dilihat begitu menghayati filem Mat Kilau.

Menurut suami wanita itu, pada mulanya isterinya kelihatan agak bosan dan mengantuk untuk terus menonton filem itu namun kembali teruja tatkala filem terbabit memaparkan beberapa adegan tempur. Mungkin tidak mampu menahan sebak dengan adegan menyentuh hati, isterinya itu kemudian mengalirkan air mata.


Difahamkan wanita tersebut merupakan isteri kepada seorang lelaki Melayu kelahiran Malaysia yang menetap di luar negara.







Malah dalam video terbaru yang dimuat naik oleh suami wanita terbabit di akaun @jaibhrdn turut menjawab dakwaan sesetengah pihak bahawa nama filem Mat Kilau telah ditukar kepada Shinning Man untuk tayangan di luar negara.





Menurutnya, nama filem Mat Kilau yang disiarkan dalam Netflix US masih kekal sama dan dan audio juga masih dalam bahasa Melayu serta tiada pilihan alih bahasa disediakan. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaf pun confessed heols nangis katanya. Selera masing2.

Aiol tengok 10 minit ja. Promising filem ni tapi sebab pengarahnya si Samsol, banyak la loopholes. Tengok, rhyme.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
dah tgk kat Netflix.. patutla kena kutuk
awat omputih cam tepung gomak
riak muka macam tak in character... lembik
Baik lakonan zahiril adzim kat scammer 2
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Jai & Sam..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia menangis sebab nak keluar panggung la kot, dah tak tahan dan hanya mampu berserah kepada ilahi. Kaka memang dah trauma terus lepas tengok filem ni. Rasa macam last lah tengok filem si sol ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Demi content.


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Clout chaser. Demi viral. Ingat netijen buduh ka?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa...Jai & Sam ni pun ada youtube channel diorang
Skit lg ramai la subs
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Lerr bini org melayu ke yg nangis2 tu? Ohh influencer…
Hurmm utk content khen?
Org kita suka laaa bila mat saleh bleh ckp BM, suka pilem melayu, suka mkn mknn melayu blablaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Smlm ada terbaca MK top ten kat Netflix Arab Saudi
Katanya filem Indo pun belum penah top ten sana
Masih dok berahi aiols nak tengok MK
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 07:32 AM | Show all posts
dia nangis sedih tgk bangsa dia kalah kena tikam dgn geng2 MK kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 07:58 AM | Show all posts
makton replied at 23-9-2022 07:32 AM
dia nangis sedih tgk bangsa dia kalah kena tikam dgn geng2 MK kot

Aku nak cakap bend yang sama... ko dah cakap dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 08:03 AM | Show all posts
buragazz replied at 23-9-2022 07:58 AM
Aku nak cakap bend yang sama... ko dah cakap dulu..

kena plak timing queen eli mangkat. tambah syahdu la deme tgk MK tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
I nangis part bini mengandung kena stab je
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 09:01 AM | Show all posts
dia baca subtitle
kita dengar dialog geli rasa
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 09:31 AM | Show all posts
....dia nangis sebab orang putih tu tepung gomak sangat kot...dengan rambut bulu2 semua bleach orange nak bagi nampak perang... yihh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2022 12:05 PM | Show all posts
makton replied at 23-9-2022 08:03 AM
kena plak timing queen eli mangkat. tambah syahdu la deme tgk MK tu

Kan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 02:26 PM | Show all posts
Lantak ler dia nak macam mana masing2 punya minat
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 07:55 PM | Show all posts
tgk mubi ni ada skill. kalau tgk mubi m night siangmalam contohnya kena la prepare awal2 citer tamil, cite bollywood, black n white european films

dah kalau tgk citer melayu, ready je lah dgn segala trope filem melayu.  yg kat twitter dok kutuk2 tu ingat taste dia yg paling amazing, padahal bila tgk list fave movie dia pun alahai takda la impressive sgt pun.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2022 01:10 AM | Show all posts
eleh content semata ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 12:58 AM GMT+8 , Processed in 0.133654 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list