CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Saiful

Cantiknya Anak Tiara Jacquelina, Mirip Sangat Dengan Arwah Hani Mohsin

  [Copy link]
Post time 24-9-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerbumpy replied at 24-9-2022 01:53 AM
Antara salah satu 3 perkara yg disebut dlm kitab yg mana  pahala akan terus mengalir pada org yg d ...

Bukannya tak boleh la tapi kalau nak konon membantu si mati then doakan dia. Nabi pun takde ajar bacakan fatihah kpd si mati. And opkos la kalau baca fatihah dikatakan dpt pahala untuk org membaca. Kalau takat tulis komen camtu je memang xde makna. Pahala baca fatihah dapat ke si mati tu ada je pendapat scholars ckp sampai kpd si mati but this one bukannya termaktub pun. Menjadi kebiasaan meleis je bila dengar org mati ber al fatihah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 24-9-2022 09:18 AM
Bukannya tak boleh la tapi kalau nak konon membantu si mati then doakan dia. Nabi pun takde ajar b ...

Konsep doa yg dituntut oleh agama  iteww yg baik baik....mengharapkheun sesuatu yg baik kena tanamkheun niat keranaNYA. samada ianya diterima olehNYA atau belum nak diterima olehNYA kita serahkheun pada hakNYA...asalkheun kita bukan doa dan mintak pada patung wax dalam museum madame trussard,pokok atau matahari sesuatu yg lain dariNYA(NAUZUBILLAH)...

Tak ada dlm syariat yg menegah kita dari minta sama sama mendoakheun utk kebaikheun...dan bila kita berdoa iteww pahala itew juga kita perolehi..makanya jgn lokek kemut kedekut utk doakheun yg baik baik utk yg lain terutama jika dipohon akan kita...

Banyak perkara yg nabi tak ajar bukan bermakna jika kita lakukheun akan datang dosa atau hukum bidaah..selagi tak melanggar syariat...kita mengharapkheun yg baik baik saja...dariNYA...

Cukup penjelasannya? Atau masih tak yakin?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik ape? Menjilat betul ko ni. Muka average je
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Raline shah tu mmg cntik. Ape sama kan dgn dia ni plk. Dia ni harap kaya je. Kalau tak muka average je cm marhaen lain
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makita at 24-9-2022 12:56 PM

Meols kesian kat Mila ni sbb umo 12 tahun dah terpaksa hadap kematian bapak depan mata sorang2 tanpa family lain.
Bapak tiri si Mila ni mmg terkenal cara hidup persis American...ada anak Elyna Effendi. So bila Mila ni dijaga dgn pak tiri dan mak mualaf..jd boleh fhm la nape hidup Mila ni seperti dlm IG tu. Dah dari kecik tak ada contoh lain yang dia nampak.

Apa pon utk Mila yg umo skrg ni sgt cantik, body meletop, educated dan ada benda yg dia suka buat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 23-9-2022 11:49 AM
Terlebih culture shock ler tu..fefeeling sangat happening

Contoh lah ada tsunami ke kan...byk mayat2...masa tu cuma ada masa utk kutip n kebumi ramai2. Agak2 masa tu cara nak asing2 kan mayat muslim n non muslim dgn cara apa? Mesti dah tak boleh pakai teori ada tatoo tu mayat non muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow body dia idaman iols la. Cantikkk..muka pan asia sgt
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:11 PM | Show all posts

Ramai je budak-budak urban orka Bangsar Bubble yang lifestyle gini dan tak rasa salah apa-apa.
Mak bapak pun tak de hal. OK je.

Mila ni dari kecik sekolah Alice Smith kalau tak silap.
Itu international school paling mahal sekali

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerbumpy replied at 24-9-2022 08:36 AM
Konsep doa yg dituntut oleh agama  iteww yg baik baik....mengharapkheun sesuatu yg baik kena tanam ...

Ada ke iols cakap dilarang atau haram? Xde pon. Bacalah nak baca. Pahala bacaan memang dapatlah pd sipembaca. Tapi kalau nak sinati pun dapat pahala kena doa minta pd tuhan supaya beri pahala pd simati. Kalau setakat tulis komen alfatihah for what? Ada faham apa iols maksudkan? Kalau tak, tak jadi hal pon kau xfaham. Another point is, kenapa tak buat apa yg disarankan nabi tapi instead and i mean instead pi buat benda dia tak suruh? Kalau antara 2 nak buat 1 je, buat apa yg nabi saran. Kalau nak buat lebih, buat both. If you cannot understand so be it. I don't care. But jangan misrepresent what I said.

Setakat tulis alfatihah kat komen sangat beza dengan apa kau cakap pasal 'doa yang dituntut blablabliblo' as though komen type alfatihah tu doalah sangat utk simati. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 24-9-2022 05:32 PM
Ada ke iols cakap dilarang atau haram? Xde pon. Bacalah nak baca. Pahala bacaan memang dapatlah pd ...


Org mohon sama sama doakheun pada perkara lain ko bising...org tak sebut mintak doa sekadar sebut al fateha utk menyampai kematian seseorang ko persoalkheunz? Apa masalah ko sebenarnya?

Ko ni  dah nak hampir jadi hardcore macam si @jokercop pulak aku perhatikheun...

Calm down please.....

Bukan minggu piyed khen this week?

Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerbumpy replied at 24-9-2022 04:42 PM
Org mohon sama sama doakheun pada perkara lain ko bising...org tak sebut mintak doa sekadar sebut  ...

It is you yg dah jd mamat polisjadian tu. Isu sebenar ko xkomen tapi melalut.

Again here is originally apa iols cakap.

Setakat tulis (taip) al-fatihah tu xberkesan pada si mati.

End of story.

Anak jiran umur 3.5 tahun dok cari hang. Bye.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 24-9-2022 05:55 PM
It is you yg dah jd mamat polisjadian tu. Isu sebenar ko xkomen tapi melalut.

Again here is orig ...


It has been an accepted norm dikalangan org kita ...bila sebutan alfateha diiringkheun bersama pengumuman kematian atau sebutan pada yg dah berpemegian....difahami sebagai sesama sedekahkheun bacaan terhadap simati...no obligation though

Period...

Tak payah nak kena pusing pusing kepala....

Anak jiran sebelah ke spore over the weekends, USS dan NITE SAFARI...

Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 24-9-2022 01:06 PM
Contoh lah ada tsunami ke kan...byk mayat2...masa tu cuma ada masa utk kutip n kebumi ramai2. Agak ...

Nauzubillahhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung la pak tiri kaya dik
Tp gambo 1st dgn Tiara yg pakai baju putih tu sebijik mcm raline shah
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 07:32 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 24-9-2022 07:29 PM
Untung la pak tiri kaya dik
Tp gambo 1st dgn Tiara yg pakai baju putih tu sebijik mcm raline shah

uols, nak tanya betul ke paktiri dia bayar arwah ayah dia ye?

sbb uols kan tahu pasal gosip 90-an

#kaunterpertanyaan
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 24-9-2022 07:32 PM
uols, nak tanya betul ke paktiri dia bayar arwah ayah dia ye?

sbb uols kan tahu pasal gosip 90-an ...

Akak dgr ex bini yg birah ms sheols ada kutkut kelab (bukan nama sebenar)
Ms tu kalo kampeni pak tiri ada event, mesti hire kampeni kutkut kelab buat performance
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 24-9-2022 08:32 PM
Akak dgr ex bini yg birah ms sheols ada kutkut kelab (bukan nama sebenar)
Ms tu kalo kampeni pak t ...

Kutkut kelab tu mcm sediakan penari kan. Tapi yg meols tahu...masa pak tiri jadi menteli, NTV7 baru nak naik..ada berkait dgn menteli ni la NTV7 itu. Patu si birah kan ada production house 10 in 10 Picture. Bukan masa ni ke si birah byk projek dgn NTV7 terus tersangkut dgn laki dia itu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 24-9-2022 08:53 PM
Kutkut kelab tu mcm sediakan penari kan. Tapi yg meols tahu...masa pak tiri jadi menteli, NTV7 bar ...

Dr zmn before tibi tujuh lagi si birah dah sediakan penari2 ponen dancers kut kut kelab utk beng pak tiri ms heshe jd ceo beng
Sbb ms zmn pak tiri keje beng, makcik iols kat beng tu la..kalo annual dinner beng, mesti kutkut kelab dtg utk supply ponen dancers
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak tak dpt bayangkan perasaan Hani Karmila ms arwah ayah dia sendiri nazak depan mata..ye le..ms tu kan diorg tgh standby nk fly kt epot
Skali arwah rebah depan mata lantas dikejarkan ke klinik dlm epot tu gak
Pastu terus pronounced death
Mau tak trauma sbg anak.sedih bila teringat balik
Tp arwah ayah dia hensem...ex-mckk
Ms tahlil tu his mckk batch buat tahlil skali
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 24-9-2022 08:55 PM
Dr zmn before tibi tujuh lagi si birah dah sediakan penari2 ponen dancers kut kut kelab utk beng p ...

Oh lama sblum tu la si birah dah aim pak tiri. No wonder umir si Milo dgn adik tiri beza 2 3 tahun je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 01:23 AM GMT+8 , Processed in 0.097760 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list