CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Gagal urus duit punca ramai orang pencen kembali bekerja

  [Copy link]
Post time 21-9-2022 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 21-9-2022 02:37 PM
My friend hantar her mom kat private retirement home kat KL dlm selbih kurang rm2500, serba serbi  ...

Kat mana private retirement home tu? Bilik sorg satu ke? Tanya untuk planning diri sendiri masa hadapan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 21-9-2022 08:31 AM
ye ke ramai camni?

sbb iols tengok orang pencen/retire makan tido melepak sebulan aje.. lepas tu  ...

Mak aiol yang dah pencen pun tak reti dok diam. Sempat tu berkempen masuk kampung soh undi Warisan siap hada jawatan dalam parti. Bisnes, gaydering dengan rekan2 nan senja segala macam tu memang sheol buat juga. Rajin bonar. Kalau aiol, dah pencen tu dok diam2 berkebun di rumah ja sambil layan porom ngan Netflix.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:26 PM | Show all posts
Aku tgk loan rumah budak2 muda sampai 40 tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 21-9-2022 06:37 AM
My friend hantar her mom kat private retirement home kat KL dlm selbih kurang rm2500, serba serbi  ...

Best ni. Mudah2an jika ai panjang umo, menda ni dah hada kat tempat ai.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:30 PM | Show all posts
casper2022 replied at 21-9-2022 05:11 PM
Rasa bukan gagal urus duit tapi kos hidup semakin tinggi.

setuju sangat2. tp benda ni bukan root of cause.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:32 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 21-9-2022 05:27 PM
Best ni. Mudah2an jika ai panjang umo, menda ni dah hada kat tempat ai.

pindah je kl. kaka sponsor tiket flight sehala duduk rumah orang tua main carrom anyam ketupat  mengail ikan petang2. kena buat aktiviti supaya sihat dan x dementia. one of factor sebab lupa ingatan ialah stress.  kaka tgh jga kesihatan now sbb takut dementia. takut kalau one day memory card kena format.. mmm
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-9-2022 05:24 PM
Mak aiol yang dah pencen pun tak reti dok diam. Sempat tu berkempen masuk kampung soh undi Warisan ...

Kahkahkahkah..  aku pun malas nak join parti2 politik ni... iols retire mmg layan forum la kalo waktu lapang.. netflix iols dah cuba.. tp tak lekat jugak hobi ni...

Bersosial tu ada.. iols gi gym 2X seminggu pehtu join workout event hujung2 minggu...

NGO, PIBG skolah  tu ada.. tp iols byk taici jugak dekat SIL dan anak2 buah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 21-9-2022 02:37 PM
My friend hantar her mom kat private retirement home kat KL dlm selbih kurang rm2500, serba serbi  ...

Kat mana tu sis…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 21-9-2022 05:26 PM
Aku tgk loan rumah budak2 muda sampai 40 tahun.

Kalau loan umur 28, sampai umur 68 lah kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 21-9-2022 02:25 PM
big2 company dah start buang pekerja dan buat plan segera.

fedex lepas umum plan jangka pendek , ...

News smlm, Goldman Sachs pun nk buang bankers sbb nk cut cost
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
asamfish replied at 21-9-2022 03:08 PM
Good planning kak!  Ada anak ramai pun, nanti dorang sendiri pun akan berkeluarga.

Iya...esok2 diorg dh besar pun, ada kehidupan sendiri...so baik la weols laki bini enjoying life jah
Rasa2 nk pi roadtrip ke mana2 bagai, pi jah terjah
Takyah tggu kalendar musim cuti skolah bagai
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:54 PM | Show all posts
Xkoser nak keje..iols nk buat charity je nanti masa pencen…
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 21-9-2022 02:04 PM
Adakalanya depa neh rasa microsoft office tu dah level up gitchuuuu
Boleh demand itu ini..
Padahal ...

Khueen..akak x gemor boomers ni sbb diorg menambah bajet kampeni sbb nk kene bayar gaji diorg
Padahal budak2 muda kt luar sana tgh tggu nk masuk job market
Udahnya budak2 ni tersekat walau udah bertahun2 graduate
Sbb no movement happen dlm hierarki kampeni...sbb si dinosor tak reti2 nk berambus and acah2 TERpaling decision maker walau decision/solutions diorg tu soooooooo outdated and yesteryearsss
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 06:13 PM | Show all posts
kitaserupaaa replied at 21-9-2022 05:23 PM
Kat mana private retirement home tu? Bilik sorg satu ke? Tanya untuk planning diri sendiri masa ha ...

Yang my friend hantar her mom tu kat Subang Jaya.  Bilik sorang satu, tapi dapur share la kalau2 nak memasak, tapi setiap meal mmg disediakan.  Kat PJ pun ada, kata my friend dulu, tapi bila dia bawak mak dia visit, mak dia suka yang kat SJ.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 06:15 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 21-9-2022 05:27 PM
Best ni. Mudah2an jika ai panjang umo, menda ni dah hada kat tempat ai.

Inshaallah ada.  Saya dan kawan saya pun berangan nak bukak retirement home, sambil2 kiteorg sama2 jadi penghuni, boleh jugak kiteorg buat duit....hahahaha.....angan2 kan free.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiran ai laki bini dpt isinar total 20k sbb laki bini dpt pegi renovate dapor dan beli moto letrik...ohya siorg beeforti
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 06:17 PM | Show all posts

Kat Subang Jaya.  Kat PJ pun ada.  Actually dah byk jugak retirement home ni.  Cuma ikut mana yang selesa.  My friend tu byk tempat jugak dia visit with her mom before her mom decided to live in yang kat SJ tu.

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 06:19 PM | Show all posts
lurve82 replied at 21-9-2022 05:54 PM
Xkoser nak keje..iols nk buat charity je nanti masa pencen…

Great intention!  Murni hati you!  Tapi hati2 tau, takut terjebak dgn scammers.  

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 06:25 PM | Show all posts
asamfish replied at 21-9-2022 06:19 PM
Great intention!  Murni hati you!  Tapi hati2 tau, takut terjebak dgn scammers.

Tak la..iols nak ngajar free je math ke add math ke dkt sapa2 yg nak..ngajar dkt surau...

Sambil2 tu nak sedekah je tanaman iols dkt sesapa nak jgk..iols nak buat green house dkt rumah..tanam sayur..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 21-9-2022 05:56 PM
Khueen..akak x gemor boomers ni sbb diorg menambah bajet kampeni sbb nk kene bayar gaji diorg
Pada ...




Dinosaur selfish overpaid tak reti bahasa kasi peluang kerja kat anak2 muda baru nak mula life...

Sesungguhnya manusia yang mulia dan berguna ni adalah yang memberi manfaat pada orang2 lain..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 06:59 PM GMT+8 , Processed in 0.108598 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list