CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Selamat tinggal, Ratu Elizabeth

  [Copy link]
Post time 21-9-2022 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 20-9-2022 06:31 AM
Si megxit ni dh nape. Dia pula terlebih2 sedih smpi menangis

Pmpn fake ni mmg kaw2 kena dgn British media.. isu awal masa Harry cakap nak dtg dgn si fake masa Queen E nazak.. Charles warning datang sorang jgn bawak bini.. kalau tak dia kena duduk luar tak bole masuk..

Lps tu masa tgk bunga depan yestana dia pegi peluk2 org ramai masa camera kat sebelah.. siap nak pegang sendiri bunga yg org ramai bagi.. tak benarkan security ambik... Padahal ikut protokol security kena pegang cepat2 takut ada explosive ke racun ke..

Dorg jgk perasan si meghan ada device selit bawah pinggang.. bentuk square kecik.. katanya recorder..

Lepas tu dia cross jalan dari sebelah sana meluru ke satu pmpn among crowd sebelah sini.. pmpn tu bg bouquet besar kat dia.. ala2 peminat la... Dorang check rupanya pmpn tu dgn mak dia kawan meghan.. kiranya mcm dirancang nak tunjuk yg dia ni popular...

Apa la nasib British royal dapat pmpn mcm ni masuk family


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 20-9-2022 08:52 AM
uolss cakap macam ni kan, tetiba iolss teringat.
dorang kan dah rehearsal upacara ni masa QE ni hi ...

Dorang dah banyak buat acara kematian sblm ni.. cuma Queen E ni perarakan dia jauh sikit la..

Sblm ni husband dia Prince Philip mati, sblm tu mak dia Elizabeth 1 atau Queen Mother mati tahun 2002 tak silap.. bapak dia mati tahun 1952..

Ada je video hitam putih taun 50an.. dgn kudanya, marching bandnya semua lengkap mcm yg dorang buat sekarang.. nothing new pun..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
3chanceno replied at 20-9-2022 12:14 PM
Modal untuk content bila balik amereka  bayaran mahal tau kira berapa titik ayor mata kroko ...

Dia kan postpone podcast launch sebab Queen E mati... Semua tgh tunggu lepas ni dia nak menipu apa pulak bila balik nanti..

Mula2 dia buka mulut live dekat Oprah.. Oprah makcik bawang kaki korek.. lepas tu bila press tanya dia spin cakap pulak dia tak tau apa tak libatkan diri dlm hal ehwal keluarga orang..

Sblm tu dia kata mmg dah tau perangai royals orang mmg bercakap..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 20-9-2022 06:09 PM
raja2 european jaman now ni masih share liang lahad ke dah persendirian eh. dulu2 raja england kan s ...

Tak.. dorang duduk dalam coffin masing2.. coffin skrg dah layer dgn lead dan vacuum.. body pun dah embalmed awet utk tahan lama.. mgkn setahun sekali dorang buat treatment kalau nak simpan lama.. kalau biar terus lama2 bertahun kemudian mereput jua..

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 20-9-2022 06:22 PM
Jalan kaki sikit sampai mana ntah. Tarik dgn pedati.. pastu masuk kereta keranda tu. Tapi pengirin ...

Ada video org ni record dorang jalan depan rumah dia.. dia tgk sambil makan megi..

Kawasan tu mcm padang luas tepi jalan.. kira paling beruntung la tak payah berebut.. sorang tu bapak dia kata kalau rumah kat situ dia dah buat duit charge sorang2 utk tgk perarakan lalu live close up..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 21-9-2022 06:25 AM
Stress betul tgk deyols berarak bawak kuin
Memasing jalan mcm posa ramadan first day
Tu be ...

Yg bawak keta mayat tu pun ntah2 menyumpah tak hengat.. tu keta lama haruslah manual.. jenuh kaki nak balance clutch dgn pedal.. lenguh mcm traffic jam kat federal highway berkilometer jauhnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 21-9-2022 09:15 PM
Berapa ramai keturunan yg cara pemakaman x di tanam? Kiranya nnt charles smpi ke william pun sama  ...

Dalam vault tu muat 25 coffins je.. dah 19 orang setakat ni tak silap.. mana2 royals terdekat yg mati masuk situ dulu.. tapi bila dah tak muat dorang transfer ke tanah kubur sebelah tu atas permintaan..

Royals yg agak jauh sikit terus masuk tanah sebelah tu..

Of coz vault tu utk raja/ratu dgn pasangan.. so ada la quota dorang sapa permanent kat situ.. Charles William laki bini confirm masuk situ permanent..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 21-9-2022 09:53 PM
Margaret tu tanak tanam kt frogmore sbb dia kata sana gloomy. Dia nak tgal dlm St George chapel. J ...

Dah mati leh tau ke gloomy ke idok? Hat melawat je laa yg rasa.
Depa ni bangsawan kan ketua agama, takpe ke ada yg kena bako ada yg kena tanam ada yg kena simpan.
Ingatkan semua tanam bawah tanah, maybe Prostestan berbeza la kot.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-9-2022 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
milo_888 replied at 21-9-2022 10:16 PM
Pmpn fake ni mmg kaw2 kena dgn British media.. isu awal masa Harry cakap nak dtg dgn si fake masa  ...

Iols suka acik baru biru gelap ni. Dia ignore je si megxit ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
milo_888 replied at 21-9-2022 10:32 PM
Yg bawak keta mayat tu pun ntah2 menyumpah tak hengat.. tu keta lama haruslah manual.. jenuh kaki  ...

Lagi parah kalo driver tu ada slip disc..sbb main clutch n pedal bagai..sakitnya bleh smpi ke blkg badan kalo berjam2 duduk
Silap aribulan, lps funeral lilibeth ni, dia punya funeral lak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 05:22 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-9-2022 11:50 AM
Semoga kene beduk kaw kaw dgn nalaikat dlm kubur tu
Sbb ms hidup byk menyusahkan org lain

Ada ke raja yg tak nyusahkan org
Dorang la manusia yg sepanjang idop sentiasa rasa entitled
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 05:43 AM From the mobile phone | Show all posts
milo_888 replied at 21-9-2022 10:26 PM
Tak.. dorang duduk dalam coffin masing2.. coffin skrg dah layer dgn lead dan vacuum.. body pun dah ...

Ayoooo dah mati pun masih nk kena jaga lagi. Nk pelihara jasad la plak. Igt masa hidup je nk kena tatang, rupanye dah mati pun sama jgk. Silap2 cost nk preserve jasad lps mati lagi mahal berbanding cost masih hidup. Kiranye jasad2 royal ni hakmilik negara la ye.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 10:13 AM | Show all posts
zuri154 replied at 21-9-2022 01:12 PM
Dorg share coffin atau ruangan? Iols bayangkan coffin di susun dlm satu ruangan mcm ala2 vampire p ...

ntah la nok tu i tanya, dulu2 ada je diorg kongsi je tomb yg sama, mcm stacking gitu jimat agaknya nak buat tomb kan cost tinggi + consume time zaman dulu2. ada pernah i baca raja yg mana 1 ntah, kalau nak ikut std dia nya dream funeral boleh bangkrap negara, so lepas dia mati pengganti dia tak sanggup nak spend duit sampai boleh bangkrap negera makanya dia buat ala kadar je utk raja yg mangkat tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 10:14 AM | Show all posts
milo_888 replied at 21-9-2022 02:26 PM
Tak.. dorang duduk dalam coffin masing2.. coffin skrg dah layer dgn lead dan vacuum.. body pun dah ...

tq pencerahan....




Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 21-9-2022 09:15 PM
Berapa ramai keturunan yg cara pemakaman x di tanam? Kiranya nnt charles smpi ke william pun sama  ...

Ramai dah masuk situ. Katanya boleh isi sampai 65 orang tapi ada yang dah dipindah kan. Dia macam bilik kat bawah chapel of St George kot namanya. Dalam tu ada lah raja2 dulu.. Queen Victoria, King Charles 1 etc etc. Raja2 ni bila mati simpan kat bilik tu sekali dgn suami isteri ibu bapak adik beradik. Nanti Charles dgn Camelia mati masuk lah situ. William Harry laki bini anak beranak kalau ada space pun masuk dalam. Diorang susun je keranda tu. Keranda tu berlapis-lapis ye dgn kayu oak dan lead lining kedap udara berat 300kg gitu lebih kurang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa coffin QE lowered turun ke bumi time paderi tu baca2 ayat mcm sedih gak lah perlahan2 hilang dari pandangan. Dah lah sebelum tu upacara simbolik charles dan
paderi tu ambil semula mahkota, cokmar, dan patahkan kayu apa entah dan commentator kata maka berakhir lah reign QE.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 21-9-2022 11:26 PM
Iols suka acik baru biru gelap ni. Dia ignore je si megxit ni

Hahahaha... Dia mmg nervous takut org pulaukan... Dulu kan dah penah kena boo..

Org lain masuk royal family (BRF laaa) kena buat keja... Queen sampai tgk anak2 kecik beberapa bulan sekali.. dia masuk nak title, nak org layan apa dia nak lepas tu tanak buat keja.. protokol pun tanak ikut.. mmg not easy life dorang ni.. seafood tak boleh makan kalau travel, privacy mmg tak ada langsung la sbb kena kerumun dan security kiri kanan..

Kalau sesapa yg masuk royal family kita haruslah penghabis boreh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 22-9-2022 06:27 PM
Ramai dah masuk situ. Katanya boleh isi sampai 65 orang tapi ada yang dah dipindah kan. Dia macam  ...

Tebal gila coffin omputih ada lining cushion velvet lagi. Mmg tak hancur reput lah kan. Teringat movie Kill Bill, uma thurman kena tanam hidup2 then dia tumbuk2 coffin sampai berdarah2 tangan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-9-2022 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 22-9-2022 07:50 PM
JunkMail replied at 22-9-2022 06:27 PM
Ramai dah masuk situ. Katanya boleh isi sampai 65 orang tapi ada yang dah dipindah kan. Dia macam  ...


Queen Victoria ada royal mausoleum kt frogmore ngan Prince Albert. X kebumi situ

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-9-2022 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada gosip kononnya Prince Andrew cuba halang Charles jd Raja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 06:11 PM GMT+8 , Processed in 0.164522 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list