CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Selamat tinggal, Ratu Elizabeth

  [Copy link]
Post time 21-9-2022 11:45 AM | Show all posts
sungguh, byk betul protokol majlis penghormatan sampai pengebumian QE ni.. tgk dr jam 6pm, kol 11 lebih pun x habis lagi acaranya. belum lagi acara pengebumian secara tertutup utk ahli keluarga..
tapi hebat la stamina anak2 QE ni, jauh tu jalan kaki di usia king dh 7+ tahun.. langkah kawad pun perlahan huhu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-9-2022 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 21-9-2022 10:23 AM
Acik tengok tak gambar Harry kena ignore masa tu diorang tunggu keranda sampai kat Windsor. Semua  ...

Maaf menyampuk tp takutlah kalo Harry blk US kena ulang2 theraphy tepuk dada mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:09 PM | Show all posts
"Selamat tinggal" diucapkan oleh org yg nak blah/berpergian

"Selamat jalan" diucapkan oleh org yg ditinggalkan, kpd org yg nak pergi.



Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 05:34 PM | Show all posts
Upacara yang amat memenatkan buat semua.  Semua mereka pasti lega akhirnya upacara dah pun tamat kini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni watpe? Tido? Berurut? Penat....


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahathirina replied at 20-9-2022 01:53 AM
Rasa bodoh tak satu planet ni lahir untuk sembah pempan tua sekor ni??  Elok la mampus..  Keturunan  ...

Kapir ada husnul khotimah jugak ehh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2022 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 21-9-2022 12:21 AM
Masih mengekalkan tradisi la. Dulu2 share coffin batu. Skang dah panggil vault ke

Dorg share coffin atau ruangan? Iols bayangkan coffin di susun dlm satu ruangan mcm ala2 vampire punye cerita. Kiranya dorg ni x di tanam dlm tanah la ye?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 21-9-2022 10:20 AM
Dah sampai Windsor tu lepas nyanyi2 habis istiadat, keranda pun turun bawah. Punnnnn belum habis l ...

Berapa ramai keturunan yg cara pemakaman x di tanam? Kiranya nnt charles smpi ke william pun sama jgk la ye?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Keranda anak beranak ramai2 kat bilik bawah tanah ke?

Pastu tablet ke apa diorang panggil tu, letak kat mana? Nak tau tu kubur QEII?

Jadi kubur katak frogmore tu utk kerabat yg jauh2? Yang tu baru tanam dalam tanah. Jadi kalau harry, ke meghan mati, archie, lilibeth mati kubur kat frogmore tu lah?


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2022 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 21-9-2022 09:20 PM
sharlenetexas replied at 21-9-2022 09:15 PM
Keranda anak beranak ramai2 kat bilik bawah tanah ke?

Pastu tablet ke apa diorang panggil tu, letak ...


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 21-9-2022 09:12 PM
Dorg share coffin atau ruangan? Iols bayangkan coffin di susun dlm satu ruangan mcm ala2 vampire p ...

Kalau takat susun2 jer coffin ti, senang la, nak datang bukak tengok bila rindu...ye tak? Ke sekadar imaginasi iols jer ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-9-2022 09:15 PM
Keranda anak beranak ramai2 kat bilik bawah tanah ke?

Pastu tablet ke apa diorang panggil tu, letak ...

Mereka susun mcm ni

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 21-9-2022 09:16 PM

Ohhh di tindan2 coffinnye... igt di susun2 mcm dlm movie vampire
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 21-9-2022 09:20 PM
Mereka susun mcm ni

Macam capsule hotel lah pulak.


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Moyangkucing replied at 21-9-2022 09:19 PM
Kalau takat susun2 jer coffin ti, senang la, nak datang bukak tengok bila rindu...ye tak? Ke sekad ...

Baru tahu royal england rupanya x tanam dlm tanah. Apa agaknye kepercayaan tradisi dorg disatukan coffin satu keluarga. Adakah dorg pecaya dpt bersama di alam sana...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa Princess margrett di bakar?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2022 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 21-9-2022 09:28 PM
Baru tahu royal england rupanya x tanam dlm tanah. Apa agaknye kepercayaan tradisi dorg disatukan  ...

Kalo ikut teori konspirasi mereka ni kan keturunan firaun. Ko ada nmpk firaun kebumi dlm tanah? Semua dimumiakan dan dikebumikan dlm keranda je. Keranda BRF semua dh vakum keluar udara ye jd proses pereputan dilambatkan ala2 mcm proses mumia juga.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-9-2022 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mojarean_X at 21-9-2022 10:09 PM
Login_ID replied at 21-9-2022 09:35 PM
Kenapa Princess margrett di bakar?


Sbb dia nk join mak bapa dia kebumi dlm king georga vi memorial chapel. X de ruang utk keranda dia sbb ruang ckp2 utk Queen ngan prince philip je. Jd dia rela dibakar dan peti abu dia disimpan dlm ruang yg sama ngan bapa, mak, kakak dan abg ipar dia. Perancangan pengebumian queen ngan husband dh rancang berpuluh tahun lebih awal
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 21-9-2022 09:45 PM
Sbb dia nk join mak bapa dia kebumi dlm St georga vi chapel. X de ruang utk keranda dia sbb ruang  ...

Margaret tu tanak tanam kt frogmore sbb dia kata sana gloomy. Dia nak tgal dlm St George chapel. Jadi nak tanak jadi lah abu, dptlah dia tumpang kt chapel tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 09:30 AM GMT+8 , Processed in 0.274851 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list