CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: totokreturn.

[Tempatan] Ramai wanita elak diajak berkenalan lelaki Kelantan

  [Copy link]
Post time 19-9-2022 10:00 AM | Show all posts
No komen.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik ipar aku nikah dengan orang kelantan. Skrg anak dah 3. Elok je aku tengok. Skrg dah pindah ikut suami dia balik kelantan pasal suami dia transfer sana. So tinggal dengan family suami dia sekarang. Anak2 dia mentua dia la yang ngasuh. Tapi tu la masa dia nak besalin anak yang mana ntah sanggup balik ke kelantan nak besalin sana. Padahal kg dia kat perak. Mak dia pun ada lagi. Kalau aku la lebih baik balik besalin kat kg sendiri lagi dari dok umah mentua. Taktau la kan kot family suami dia yang memang suruh balik dok sana tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:32 AM | Show all posts
huhu iols is skeptikal sikit dgn kelate guy ni.. even masa study dulu dok le dikejar2 org dari belah sana... tapi mmg bukan jodoh kan...

cuma pada iols.. iols is cannot blend with the language la.. iols ade room mate dari belah sana dulu... bile derang dah jumpe sek sek derang.. fuh mmg x paham 1 hapah... ok back to the point guy from kelate... sepupu iols elok je bertahun2 hidup bersama.. yg byk songeh tu akak sepupu iols je heheh.. tapi iols kalu tiber nak bercakap dgn org belah sana exspecially yg pompuan... iols jadi amat fobia dan berhati2... kadang derang ni lebih kl dari kita yg sah sah asal belah kl.. hahhah itu je nak komen
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 19-9-2022 09:40 AM
hahaha..ni kelaka
bersedia la uols nanti bawa rombongan pengantin ke kelate


Jgnle weiiii.. mulai dr hari ni aku nak marah anak aku kalo depa ngutuk sskjp demi masa dpn aku.. hohohoho
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2022 11:26 AM | Show all posts
yg mana tak nak tu, Inn sha Allah akan bagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:45 AM | Show all posts
miszclassique replied at 19-9-2022 02:11 AM
Hehe no 1 tu betul kot, bapak i kelantan mak i jawa2 johor so dia beraku kau je dengan parents...  ...

haah btol org jawa johor mmg aku kau je ngan parents
mula2 dgr kejut la jgk.. mcm uishhh selamba je aku2 ngan mak dia
kasar gile kalau tk biasa tp
rupanya mmg diorng ckp gitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:09 PM | Show all posts
ok je org klate
tp kalau bab nikah idok le mau org klate...
jalan2 sana ok
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku pun tak suka lelaki kel.. sampaikan colleague die kawin dgn orang kel pun tak nak cerita dengan dia yang bakal laki org kel sbb kawan aku ni tak suka.. haha.. aku pun tak suka la tp.. nanti nak makan asek cari budu..takde budu takde selera. Haha.. aku x makan budu.. haha.. ni aku tau.. yang lain jangan terasa ya..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 18-9-2022 10:39 PM
Nape? Bukan ke bahasa percakapan uols Boleh Saling memahami dan Boleh blend….

Kitorg masih dikira orang luar...

And jantan kelate ni ramai jugak perangai totok asobiyah... sejenis keras kepala dia je betul semua kena ikut dia je no negotiation
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
biskutraya replied at 19-9-2022 12:09 PM
Kawan aku pun tak suka lelaki kel.. sampaikan colleague die kawin dgn orang kel pun tak nak cerita d ...

Aku boleh terima budu dan beberapa makanan kelantan. Tp aku takleh terima manusia kelantan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa i konvo, ada sorang mamat sskjp meluah perasan kat i...kononnya dah lama simpan sbb takut kena reject... Masa tu tgh sibuk2 member cite mamat sskjp ni dah dapat offer kerja dgn hicom sbb terpesona baca thesis psl gear heavy machine mamat tu....
Disebabkan sskjp ni reject offer hicom, i pun reject dia jugak... Tak sanggup la nak berkampung kt kelantan negeri biforti tuh...mamat tu family business transport kt sana, T20 tapi dok sskjp tak pandang la...

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bulan_gerhana replied at 19-9-2022 10:32 AM
huhu iols is skeptikal sikit dgn kelate guy ni.. even masa study dulu dok le dikejar2 org dari belah ...

Perempuan kelantan plak jenis pengotor and hoarding..

Kat luar kemain berhias cakap lembut suara kepit..


Tp belakang.. deme laa kaki mengumpat fitnah, hati berkeladak piawwww
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
besi_kelabu replied at 19-9-2022 12:36 AM
sifir dia mudah je sis, haram and avoid lelaki kelantan kecuali lelaki kelantan yang kaya raya, co ...

KA tu x payah ler...mmg berduit tp geng2 ponen..terserlah dlm IG etc dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
X semua geng sskjp ni gitu...tp majoritinya mmg pelik2 perangai..dan satu lg cepat baran...

Usah lelaki sskjp..pompuan dia org pun entah apa2 ( majoriti)...tgk Neelofa sudah
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:29 PM | Show all posts
amyza replied at 18-9-2022 10:59 PM
Yeke? Member laki penah citer mak dia taknak org luar. kalau boleh nak org kelate gak, takde kelate  ...

takpayah kelantan yg ni
mane2 negeri pn kalau dh anak emak tu mmg tetiap pg raye nak anak dia je depan mata
dh tu bini ni xde mak bapak?
eh emo plak
penyudahnye, kau nk raye dgn mak kau, kau raye la. aku raye dgn mak aku. settle
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:32 PM | Show all posts
Mak I 20 tahun dulu masa I muda remaja pun pernah pesan nak kahwin, jgn cari org Kelantan.. Dengan negeri lain boleh, asal jangan Kelantan.. Masa tu I pun tak pernah terfikir nak tanya kenapa.. baca komen dalam ni, now I know why.. And pengalaman kawan I sendiri (bukan org Kelantan) kahwin dgn lelaki Kelantan, suami berskandal dgn kekasih lama pompuan kelantan, bercerai and punyalah susah nak bayar nafkah anak2.. padahal lelaki tu kaya aje.. banyak harta.. hmm..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 19-9-2022 11:26 AM
yg mana tak nak tu, Inn sha Allah akan bagi

Ya org2 tua kata suka or benci tu jgn over.

I dulu zaman bbnu kinda kutuk kakak ni sbb feature bf dia, i kata tak minat nya feature camtu. Kakak tu terus sound, haa nanti adik akan dpt exactly yg adik tak suka ni. Masin kau mulut dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
MinahKarat replied at 19-9-2022 12:32 PM
Mak I 20 tahun dulu masa I muda remaja pun pernah pesan nak kahwin, jgn cari org Kelantan.. Dengan n ...

Kawan i ada mcm ni...
Husband sskjp, anak baru masuk 2 ada skandal dgn mek sskjp...
Mmg depa mcm mana pun mesti nk cari org sskjo agaknya tak klimaks kot masa beromen tak kecek klate...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:40 PM | Show all posts
SSJKP tu amende?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Asben ai bgtau…kalau dh sangkut dgn perempuan kelantan, dia pegang kau kuat2. Tak kira kau bujang/duda atau suami org.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 12:21 PM GMT+8 , Processed in 0.106195 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list