CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: totokreturn.

[Tempatan] Ramai wanita elak diajak berkenalan lelaki Kelantan

  [Copy link]
Post time 20-9-2022 10:40 AM | Show all posts
ada sekali aku gi open house raya kawan somi, kat shah alam je
manalah aku tau tu open house SSKJP ... allahhhhhh
sepatah haram aku tak paham, yg mek mek sumo emas berselirat, dressing wow atas bawah tp anak memasing muka berlengas mcm tak siap
yg jante2 sap kok lu, bau budu tak lepas tmbah bau rokok
dlm 20 min je aku tahan, last2 aku cuit siku somi mcm meghan markle cuit siku harry
ajommmmm balik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 01:13 PM | Show all posts
wife aku diaspora kelate yg membesar dari kecik di johor. xde perangai kelate. bercakap pun kadang2 dh mcm jawa. (actually mak mertua aku mmg ada keturunan jawa, walaupun dia kelate)

guess what, mak mertua aku pun melarang anak2 pompuan dia kawen lelaki kelate, maybe sbb dia serik dgn perangai suami sendiri aka pak mertua aku.

setakat ni semua adik beradik wife aku kawen org johor. tp yg last tu couple dgn kelate, tp nampak gaya jenis educated & atypical kelate.. bercakap dgn aku elok je dia tune ckp KL, maybe sbb dia pun lama duk n9 ngikut bapaknye kerje situ. adik wife yg 2nd last tu single tp yg tu mmg kuat kekelantanan dai, so dia mmg daydreaming nk kawen lelaki klate sbb impian nk balik kelate bermastautin sana, tp tu lah xde sape pun nak kat ko
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 02:00 PM | Show all posts
Akam pum kalaum bolem elakkam lelakim kelantam nim sebam tam paham bahasam dia tuuum...Marilam kitam tontom pawagammmmmm....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 02:25 PM | Show all posts
masa iols kat uni dulu memang ramai geng ppuan sskjp ni tp depa pun cakap xnak lelaki kelate...bila tanya kenapa, dia cakap sebab pemalas..tp iols tgk ramai je pandai2 n rajin...penah gak kena tackle sampai berapa sem dgn mamat klate tp iols tolak elok2, sebabnya iols mmg xleh nak masuk kecek klate wlu iols mencoba memahami...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak buaya, biawak. antara dua tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 05:24 PM | Show all posts
vee_zara replied at 19-9-2022 03:56 PM
Ermmm rasanya bukan org meluat dengan laki kelantan. Org more tu meluat dengan mak mertua or ipar du ...

setuju sgt gan sis!
mertua sibuk masok campur hal keluarga anak
acah2 terpaling semua segi
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
brego replied at 20-9-2022 08:14 AM
dah pegi bulan lepas.  survey 2 orang ajer,
comel gak, tapi takde feel


Apa kriteria hang?
Awat takde feel?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sbb apa...tu tiap kali balik raya sana jem bukan main melampau...sapa tahan tu salah satu la sbb nya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 05:44 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 20-9-2022 02:30 AM
tak tahulah ada ke tak lagi minyak dagu tu, tp gewe2 kelate kan selalu kuat minyak2 dagu ni, itula ...

dah baca dah essay ni.. koh koh ade je org negeri lain yg same issues, tapi sebab org kelantan ni jika diusik, dia tak berapa reti ambil as a joke.. bukan semua la
yg ok, tetap ok. yg hauk tu hauk lah

yg jelas lelaki kelantan ni suka berpuak .. sy yg tk cari kawan ni pon bila org kelantan lain tahu, depa akan mula mendekat utk berpuak
ha ha sy ok saja, org nk mendekat, kita tidak menjauh.
bila berpuak, mudahlah jadi gedeber dan bergaduh bertumbuk
sy tk beranilah nak bergaduh2 bertumbuk


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 08:59 AM | Show all posts
awey o awey nok ke mano tu awey..jaley jaley cari makey..ooo oo aloh
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 20-9-2022 08:01 AM
jiran sebelah umah haku laki bini org kelantan tp laki die da lama duk n9 sebelum parents die balik  ...

Kenapa bina ayat macam ni?  Takda structure, tanda noktah,  sekejap huruf besar, kecil. BM ni bahasa kedua ke?

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 19-9-2022 12:39 PM
Kawan i ada mcm ni...
Husband sskjp, anak baru masuk 2 ada skandal dgn mek sskjp...
Mmg depa mcm m ...

Ahh sedak abey sedakkkk...

Eh bab ni panggil @Bedah.Cun  lah
Sheols lgi powerrr
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:08 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 21-9-2022 02:00 AM
Apa kriteria hang?
Awat takde feel?

takde criteria apa pun,
untuk ngedate first time cuma harus comel n sweet,
baru semangat

masa jumpa cari feel,
bila ada feel, baru boleh pegi jauh.

tak tau la sebab apa takde feel,
masa dating cuma tengok cara dia bawa diri, tengok attitude,
juga masa jumpa tu boleh tahu,
"dia ni aku punya ker, or orang lain punya"
gittew

selalu nya memang ngedate sekali tu jer,
takyah buang masa sesiapa,
takde feel kita move on, or ghosting
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa lelaki kelantan gatal2 lepas tu perempuan dia yang kerja kuat. Lepas tu suka keluar ayat agama, contohnya suruh bini berniqab.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 20-9-2022 02:42 PM
Tak buaya, biawak. antara dua tu


Adoiiii  biawak dah satu hal.. mmg aku pangkah

Bab buaya pun tak menahan

Mek wehhh mek nok gi mano comel comel tu.. phewit phewit..

Babi
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 10:24 AM | Show all posts
dah 2022 xabis lg isu nie

1. pengotor..pdhal g mane2 pn ade jer yg jenis pengotor
2.pemalas..yg nie pn sama mane2 negeri pn ade
3.mak mentua kuat control pn ade kt mane2

aku pulak xsuka minang & johor..tp batu pahat dan muar terkecuali
klu loghat xsuka org utara xkira kt mane nk ckp utara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-9-2022 11:39 AM | Show all posts
rasanya jejaka paling high demand adalah dari kulompo, sebab lelaki kulompo berbudi bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 18-9-2022 10:59 PM
Yeke? Member laki penah citer mak dia taknak org luar. kalau boleh nak org kelate gak, takde kelate  ...

Harap kawan kau tu rak kawen melainkan mak dia dah mati. Bunyi macam menantu bakal sakit jiwa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kelip2_07 replied at 21-9-2022 10:24 AM
dah 2022 xabis lg isu nie

1. pengotor..pdhal g mane2 pn ade jer yg jenis pengotor

Muor terkecuali sbb sed sedik ka? Awat batu pahat terkecuali?
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2022 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
syaz_lina replied at 19-9-2022 09:28 AM
antara my observation, elak pasangan sskjp ni sebab susah nak balik kg, pemalas biawak bergantung dg ...

Cemana plak kalau pasangan wanita sskjp
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 12:18 PM GMT+8 , Processed in 0.119464 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list