CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: totokreturn.

[Tempatan] Ramai wanita elak diajak berkenalan lelaki Kelantan

  [Copy link]
Post time 19-9-2022 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah suami aku org kelantan, tp mmg rajin, masak kat rumah ni selalu dia, aku ada gak masak tapi dah makin berumur ni tak terlarat, mana nak ngemas bagai, so selalu dia balik rumah, dia tolong aku masak… syukur jodoh yg Allah pinjamkan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 12:04 AM | Show all posts
Edited by Potpouri at 20-9-2022 12:17 AM

Pelik sebab apa?

1. Bahasa- Tak sedap didengar orang luar, bila lelaki set2 kelate berkumpul, dorang buat bising yang annoying.
2. Jauh sangat.. letih nak balik kampung kelantan bila raya.. berjam2 so lebih baik elakkan kalau belum terjatuh hati.
3. Banyak berita buruk2 dari kelantan, macam2 keslah. Baru2 ni ada pakcik 73 tahun panjat dinding  ketika ditangkap khalwat.. itu antara contoh ya .  
4. Bagi orang yang tak pernah sampai Kelantan, mungkin terkejut. Ada certain tempat yang agak mundur. Kemiskinan, kotor, busuk huhu..tapi tak semua tempat pun..

Tapi aku suka je kelantan. Makanan pelbagai.. Majority orang yang aku jumpa baik2 je , sama macam orang negeri lain. Raya pun meriah, kenduri pun..
Tapi part jem tu memang betul, so orang luar elakkan lah dari berkawin dengan orang sana nanti kena meredah jem..

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 02:07 AM | Show all posts
krustykrab replied at 19-9-2022 09:41 AM
Duit byk kot mcm ddnfrens...sampai bbnu pun dtg melutut mintak dikahwini

I bukan perammmmmpa ...

Maybe jugak to dr gossip yg aku baca2 katanya bini org lol tp anak dara tua ulu banat pun ada jugak yg syok sendiri lol
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 02:30 AM | Show all posts
ipes2 replied at 19-9-2022 01:23 AM
ha ha ha  ye ke
tu minyak dagu tu still ada jual ke orenn1?
depa dah upgrade dah kat kelanta ...

tak tahulah ada ke tak lagi minyak dagu tu, tp gewe2 kelate kan selalu kuat minyak2 dagu ni, itulah keja dorg apa lagi
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Satu je yg tak suka dgn orang kelantan ni,dorang x pandai cakap bahasa melayu standard dgn orang luar.
Korang ingat satu malaysia ni faham ke bahasa kelate tu?cakap bahasa standard,sume org boleh faham
Negeri lain pun ada loghat bahasa dorang,tp bila bercakap dgn org lain,dorang pandai ubah gaya cakap melayu standard yg sume org paham.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 01:42 PM
Kadang betoi jugak.. yang taknak tu la yang dapat...

iols dulu mula2 kerja mmg tercampak kat sun ...

Hahahah…1st posting iols pun dkt melaka..mulut org sana kena tahan sket…
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
eee kelantan ko jangan buat laki.

pesan mak aku sejurus aku datang period
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 19-9-2022 03:56 PM
Ermmm rasanya bukan org meluat dengan laki kelantan. Org more tu meluat dengan mak mertua or ipar du ...

Ye, aku rasa ini lah puncanya

Mak mertua sskjp ni dia kalau boleh menantu² dia semua dia nk made in teh tarik. Tak sedor diri, dudul berteleku atas sejadah, mulut kumat kamit berzikir pun hati masih lg rasis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 07:54 AM | Show all posts
Bukan kata x la suka lelaki kelantan
cuma klu bcakap sleng dia tu tetap nak bunyik kelantan..
kalau bebual sama puak dia...lagikkkkkk laaa
dok pahe...dok pahe
Dari pngalaman kakak aku yg bersuamikn org sana....suami ada degree...tapi tagua
pemalas keja..tahunye nak tiiidooooooooo jek
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dasat betul makpak yg ckp jgn kawen org sana, org sini. kenegerian sgt
makayah iols x kisah anak2 nak kawen org mana asal cari yg semenggah. i personally tak suke jugekk lelaki kelate ni tp utk bgtau anak2 iols jgn kawen org dari negeri tertentu mmg tak la.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
jiran sebelah umah haku laki bini org kelantan tp laki die da lama duk n9 sebelum parents die balik kelantan sbb pencen budak muda laki eh umo 22 n wife 28@29 cmtu jodoh org tua rasanyer sbb Ade borak2 ngan laki eh... Ade sebelum nie kalo bergaduh laki bini adududu pekat boh loghat bini nyer berbanding laki mungkin sbb laki die da lama duk luar... tp dedua baik sama2 share resepi ngan haku tp Bab dalaman rumahtangaa biasa la kan cuma boleh dengar la kalo deme bergaduh
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 08:14 AM | Show all posts
Edited by brego at 20-9-2022 08:21 AM
Tinot7 replied at 19-9-2022 08:10 PM
Aritu bkn ke hang dan capiloton nak pi ke indon interviu awek2 indon utk dijadikan bini? Patutnya  ...

dah pegi bulan lepas.  survey 2 orang ajer,
comel gak, tapi takde feel

pencarian di teruskan, bulan 1 nak pegi lagi,
ada lagi calon2 yang baru



Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:36 AM | Show all posts
lyshafull replied at 19-9-2022 05:40 PM
Lagi jahat uols huhuhu
Iols bru2 ni terkena mmg cut off terus
Mals dh nak layan sek2 yg oentgkan  ...

hahaha..memang

tapi kawan iols tu tau segala sebab musabab iols benci namatey dgn teganu
member outdoor pun ajak gi pulau2 kat sana iols cakap sorry i dont like that state
kebencian iols berada di skala 11 gitoh
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 19-9-2022 09:37 AM
antara banyak2 negeri, warga Kelantan dan Johor memang menjaga agama berbanding negeri2 lain...yg pa ...

bab paling asas kebersihan pun out jaga agama pebendanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bg aku sebab family jenis sek2 kito jange pecoh. Anak beranak sibuk nk masuk campur hal peribadi masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 20-9-2022 03:04 AM
Satu je yg tak suka dgn orang kelantan ni,dorang x pandai cakap bahasa melayu standard dgn orang lua ...

sangat susah nk cakap bahasa bm kl ni..aku sendiri perlukan lebih 20 tahun nak betul2 ckp kl dgn betul

sebab apa? di aekolah diajar bahasa melayu


masa aku budak aku compare ckp bm.di buku dgn ckp di tv..langsung tak sama dan laju

masa budak2 aku tak paham pun apa org di tv ckp terutama drama
aku pernah tanya mak aku...itu shukery hashim dlm drama ckp.bm ke..nak aku balas ya..itu bm tu..lepas tu aku tgok buku subjek bm..tak sama

pertama kali dtg kerja kl lepas spm.aku keras lidah nk ckp slang kl
jadi jangamla dicemuh org kelantan yg tak ckp kl...sama juga org pattani (diorang lagila.mana belajar bahasa.melayu kl di sekolah)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 20-9-2022 09:46 AM
Bg aku sebab family jenis sek2 kito jange pecoh. Anak beranak sibuk nk masuk campur hal peribadi mas ...


Oh ini sangat betullllll... exMIL aku mmg mengatur mana menantu perempuan yg dia tak suka.. lepaih tu dia & anak2 pompuan dia hasut every day suruh cerai

Menantu laki dia tak usik sgt
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
namr replied at 20-9-2022 09:41 AM
bab paling asas kebersihan pun out jaga agama pebendanya

aku tak tahu out bab kebersihan di mana..aebab aku duduk kl ni dah lebih sedekad..terus terang aku katakan pasar siti khadijah lebih bersih dari pasar borong selayang
kawasan yg majoriti melayu mesti kotor
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 03:15 PM
teori pprt mana ko pakai ni dik ipan... iols dah compare... totey suami melaka double triple the si ...

Iteww yg cret cret kosong cret cret kosong?

Kahkahkahkahkah

Atau memang telor gatal ko yg hauk?in abundance tapi satu pun tak boleh pakai?

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 20-9-2022 09:49 AM
Oh ini sangat betullllll... exMIL aku mmg mengatur mana menantu perempuan yg dia tak suka.. lepaih ...

Dah kena cerai iteww tak payah ler nak busuk busuk kheun ex mertua....darah yg mengalir dlm tubuh anak ko skg ni ada mengalir darah org yg ko kutuk ini kheunz?

Kalau laki tinder ko skg tak boleh nak didik ko...biar aku je yg hentak sikit pala otak ko iteww...biar boleh berpikir sikit

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 12:36 PM GMT+8 , Processed in 0.111310 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list