CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: totokreturn.

[Tempatan] Ramai wanita elak diajak berkenalan lelaki Kelantan

  [Copy link]
Post time 19-9-2022 12:43 PM | Show all posts
aku zaman blaja mmg mamat belah sana la dok suka dkt aku...mmg aku reject..padahal aku ppuan n9..bukan korg takut ke nak kawen dgn org ppuan n9???...tp kwn baik aku org klate....dua2 jd pengapit aku masa wedding...abg angkat aku pun org klate..last2 aku kawen jgk la dgn org ganu...aku igtkan dia org pahg...rupanya dh lama kenal baru dia ckp org ganu..hampess...yg xnak tu (belah pata timo)...tu la yg dpt...adan uker sndr...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 12:46 PM | Show all posts
topik mcm ni pun jadi isu semasa.. alahai apa nak jadi forum cari skrg
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau diapproach laki kelate make sure
1. Education
2. Parentsnya educated, mak nya especially sbb kalau tak high probability budaya merajakan anak laki tu ada ie tak diajar buat kerja rumah.
3. Area mana familynya stay. Most of the time, kalau dari bandar tu ok sikit.
4. Socioeconomic level. Biarlah sekufu dgn you all. Ini sebenarnya tak kisah lah dari negeri mana.

Sekian opinion i yg tak seberapa
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ore klatey ramai baran sbb duk mkn msg. Kt kedai tu mmg msg lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 19-9-2022 09:55 AM
teganu pun sama harjad

Maybe ganu bolh accept lagi tapi sama je
Tapi pompuan ganu sama mcm kel gak muka nk putih selepuk tapi pengotor and pndai amik kesempatn dekat org lain
pakai tudung tutup kopek tapi smbhyang x pun
Lesson learned dengn org ganu nie
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:29 PM | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 12:14 PM
Perempuan kelantan plak jenis pengotor and hoarding..

Kat luar kemain berhias cakap lembut suara  ...

hahha tu x termasuk yg queen control tu.. hahhahahahh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:31 PM | Show all posts
Sekufu. Senang nak berbual sama2 negeri, klo orang luar mau terpinga2. Ada jenis, pompuan kena dengar cakap dia sebagai ketua keluarga. Kemain ego melangit.

Kena kuat semangat masa balik beraya.. Kena hadap jem panjang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:36 PM | Show all posts
meol ok je sebenarnya nak berkawan2 dengan ore klate tapi jenis yg educated je lah but not in romantik way. nak buat partner ni mmg tak boleh nak align mentaliti org kelantan mmg ada pelik sikit tak kisah la se modern or se urban mana ore klate tu, bak melayu urban kata u can take me out from kampung, but u cant take out kampung from me gittew
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 19-9-2022 12:43 PM
aku zaman blaja mmg mamat belah sana la dok suka dkt aku...mmg aku reject..padahal aku ppuan n9..buk ...

Kadang betoi jugak.. yang taknak tu la yang dapat...

iols dulu mula2 kerja mmg tercampak kat sungai udang melaka... punya lah tak sudi duduk melaka ni sampai setiap friday je mesti aku cabut lari ke rumah mak sedara aku kat negeri sebelah... tak suka sbb melaka ni jauh bebenor nak balik kg iols kat ganu... apatah lg nak balik penang kampung ayah pun jauh...

mula2 keje, kena belajo dgn senior technician org melaka mulut capuiii....

Skali nah kau... 2019 iols kawen dgn org melaka lepas bercerai dengan laki sskjp in 2017

Why do i have to marry those extremes
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Rockafella replied at 19-9-2022 12:40 PM
SSJKP tu amende?

Sek sek kito jange pecoh wehhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 10:27 PM
Arwah mak dan ayah i mmg haram kan kitorg kawen org kelantan... pengharaman ni mmg valid  sampai mat ...

Hahaha sama la
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:20 PM | Show all posts
masa kolej dulu pernah warning kawan-kawan lelaki dari Kelantan ni." kalau mu nak cakap ngan aku sila guba bahasa KL, kalau tak, aku tak layan"... hahaha

pernah kena ngorat ngan abe Klate. Kaya la juga, muka comey2. tapi tiaop kali dia call malam-malam tak tidur tu rasa macam dia bercakap sorang-sorang. sis tak faham. lama-lama dia pun bawa diri la. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:26 PM | Show all posts
lyshafull replied at 19-9-2022 12:55 PM
Maybe ganu bolh accept lagi tapi sama je
Tapi pompuan ganu sama mcm kel gak muka nk putih selepuk  ...

lelaki taguna dia sejenis pengecut

member iols baru2 ni menjual sambal penyet menantu dia buat katanya
iols tanya oh menantu tu yg org teganu tu ke? haah dia kata
sorry, ai tak suka org teganu. setepek je bagi

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 19-9-2022 11:26 AM
yg mana tak nak tu, Inn sha Allah akan bagi

Selalu i dgr mcm tu lah.. sekarang i buat2 terpaksa lg benci laki mat salleh ke or mr perfect ke.. kot2 jd kenyataan..hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:36 PM | Show all posts
ifanonline replied at 19-9-2022 09:37 AM
antara banyak2 negeri, warga Kelantan dan Johor memang menjaga agama berbanding negeri2 lain...yg pa ...

kah kah kah...klate la paling banyak sek2 pounder produk timbang kilo... phtu tudung ke mana apa ke mana..

siap bawa sek2 dia g siam, g pulau la pakaian tak cukup kain... tu hok pue la... saing dia pun sama gak, bertik tok tersembul sana sini..



Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeeiiii yg xnk tu yg dapat.. jgn yg ank mak pio dah.. tiap² minggu nk balik. Balik raya jem..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak pulak kalau nak dibandingkan kelantan dengan johor, benci lagi akak kat terengganu sis.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 10:27 PM
Arwah mak dan ayah i mmg haram kan kitorg kawen org kelantan... pengharaman ni mmg valid  sampai mat ...

Laki ko yg ko diceraikheun org kelantan keww? Sebab iteww termakan sumpahan mak ayah ko?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:44 PM | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 01:44 PM
Sek sek kito jange pecoh wehhh

Hahahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab biawak dan sorry to say kekadang suka sepah & pengotor. Pengalaman sendiri dan tidak pukul rata untuk semua. Disclamer awal2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.100976 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list