CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: totokreturn.

[Tempatan] Ramai wanita elak diajak berkenalan lelaki Kelantan

  [Copy link]
Post time 21-9-2022 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza replied at 21-9-2022 02:21 PM
Kawen dah, org pahang. Satu arah diterima lah. Kalau johor ke perlis kena reject, arah lain  Ada ...

Padan muka. Bodoh sangat. Tolong sampaikan kat bini dia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-9-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 18-9-2022 10:03 PM
X sanggup lah nk berbelas jam blk kelantan

Kalau terbang boleh sampai Istanbul tengok jam time raya kelik kelate...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 09:56 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 21-9-2022 04:06 PM
Hensemnya Syed Suck Dick ni, akak suka lelaki berdahi licin

Ikut pengalaman ...

ooooo

xminat dia nie
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 11:37 AM | Show all posts
sy ade kawan lelaki org kelantan....laki bini kelantan....
hasil pemerhatian sy...
kesian bini dia....laki dia tak guna(pd sy la ....laki dia kawan sy ... n bini dia pendapatan lg tebal dr dia)
gaji sikit barang nak yg ori..harga dh la ribu, anak bini bela...dia leh lepak ngan kawan dia sampai pg...
(tu je la yg sy tahu sbb dia cerita ngan sy n dia akan dpt maki sy setiap kali dia citer ngan sy ape yg dia buat kat bini dia...mungkin dia mmg suka sy maki dia sbb dia mmg suka citer ngan sy ape yg dia buat)
akhirnye berpindah gak sy....jd rakan umpat je la sekarang tak jd kawan tempat luah perangai buruk mintak dimaki dh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Biras aku ong kelantan lelaki yer beliau, opis mate aku mostly kelantan, xpenah lah jumpa yg pemalas, tp diorg ni rajin beniaga, pandai gila cari duet tepi. Duet bekepok². Adik ipaq aku pun suri rumah, xkeje mende pun tp gelang kau kemain kalah mami jarum tau laki bela. Tp 1 jelah kekurangan dia, diorg mmg sskjp sgt kuat, apa² hal semua family tentukan, beli peti ais pun shout dlm group tnya nk beli yg mano, bini sentap sbb laki buat keputusan apa² xpenah bincang. ???? alah benda kecik je, jnj duet kepok² ye dak
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kawen orang Kelantan. Ok je..biasalah pasangan mana tidak dilanda masalah. Jangan yang pelik2 sudahlah. Laki Kelantan aku so far rajin cari kerja duit tepi, berani tanggung risiko. Tak pernah kedekut. Tapi tulah, nak cari Kelantan rajin kerja kena yang biasa duduk merantau.
Ipar duai semua Klate sorang je biras Johor. Ok je semua, aku suka berkumpul sama dorang, lucu sekepala. Bahasa takda masalah aku faham je. Pokok nya rezeki aku la dapat famil mertua yang baik dan sporting.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahah pasal bahasa tu kan aku pun kadang tak faham laki aku nak story apa. Dia punya ayat tu kadang terbalik macam English la..beriya dia cerita last2 aku salah maksud. Ini 10 tahun kawen tau. Kadang aku marah dia balik sapa suruh lidah tu keras. Sebut lah betol2. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 05:32 PM | Show all posts
Edited by annehuda at 22-9-2022 05:35 PM

dulu masa i belajar, i ada akak senior ni.  masa belajar couple dengan budak kelantan.  tapi pakwe die senior setahun dari dia, grad dulu. so tinggallah akak ni sorg2.  tup-tup akak ni ditinggalkan. pakwe die kawen ngan org senegeri dia. pilihan mak die katenye.  padahal dulu dah dibawak jumpa parents tapi parents laki tu tak berkenan ngan akak ni.

kawan aku lg sorg ni pun, asal kelantan tapi sbb makpak dia keje kerajaan pindahlah duk penang.  kat penang ni couple plak ngan kawan aku lg sorg ni orang kedah. masa ni kitorang freshie baru grad la.  ingat lagi yang si gf ni masa couple tu beriya la kan isikan borang kpli ke dpli, jawabkan mtest boyfriend die. tup tup boyfriend dia berjaya jadi cikgu.  sbb masa tu polisi takleh posting kt negeri sendiri, tapi si bf ni berjaya dpt mengajar kt kelantan.  tak smpi setahun posting tu kitorang dpt kad jemputan dari si bf tu. masa ni raya kot hingat lagi kitorang reramai gi beraya rumah bf ni kat penang pastu die hulur kad. terkezut weols tgk nama pengantin pompuan tu org lain plak dan orang kelantan jugak.  bila korek-korek la rupanya dia dah break dah ngan kawan kitorg tu.  siap warning kitorang jgn nak bawak ex die dtg ke kenduri dia.  yang sedihnye gf dia tu antara kawan rapat aku jugaklah, lepas tu gf tu terus bawak diri dah lost contact dah sampai sekarang....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbalik. Cewek Kelantan pula ramai jejaka2 dari negeri2 lain berkenan
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sibling aku semua kawen laki sama daerah.sama sama kb. Aku je jauuuuhhhh sikit. Org machang. Blh fmly suami aku adik girl dia 2 org kawen ngan org luar. Org selangor. Both biras lelaki aku ni charming sgt. So,gentleman. Nk banding dgn laki aku sendiri. Hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kelantan laki aku johor.. wlpn dulu laki aku ckp dia tak nak org kelantan. Haha last2 berbinikan org kelantan jgak. Pd aku xkesah pun kau nk pilih kawen dgn org negeri mana. Asalkan kau jaga adab dgn org sekeliling. Cukup org merasa sng dgn kau. Jgn menyusahkan org dgn sikap kenegerian tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cap_ayam at 23-9-2022 11:59 AM

Pernah berkawan dengan orang Terengganu. Tapi tak faham sepatah apa yang mak dia borak.. kena ada translator gitu sudahnya sampai di situ kisahnya..

Sebenarnya takdir berjodohan dengan suami sekarang..

Cuma pada kaka kalau memang betul2 dah serius dengan seseorang.. apa2 perbezaan pun akan diraikan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 11:50 AM | Show all posts
Austronesian replied at 22-9-2022 05:40 PM
Terbalik. Cewek Kelantan pula ramai jejaka2 dari negeri2 lain berkenan

sebab mereka mudah di inzalkan
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2022 08:50 PM | Show all posts
Kawan2 kel yang kuat asobiyah aku tinggalkan je, koser la, dah la suka claim diorang lawa sendiri claim bukan negeri lain cakap padahal tak pun kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 02:05 PM | Show all posts
evlinne replied at 20-9-2022 01:37 PM
Ahh sedak abey sedakkkk...

Eh bab ni panggil @Bedah.Cun  lah

Heiii, mana nyer bideo berdenyut guli tue? Manee???
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2022 02:18 PM | Show all posts
Sazida replied at 23-9-2022 11:37 AM
Aku kelantan laki aku johor.. wlpn dulu laki aku ckp dia tak nak org kelantan. Haha last2 berbinikan ...

wanita kelantan nafsu seks kuat, mungkin punca dr budu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2022 07:35 AM From the mobile phone | Show all posts
brego replied at 19-9-2022 09:18 AM
kalau bos asal kelantan,
konfem dia amik ramai staf kelate jugok.


Perkauman depa pekat sungguh. Kat tempat kerja iols kalau supervisor kelate tu mmg sokmo kasi OT kat kaum dia aje. Tu belum depa panggil kaum kerabat datang kerja, masa interview tak kenal bila dah kerja baru tahu yang itu makcik, anak menakan, sepupu semua ada.

BTW bukan semua tetap perempuan kelate yang I kenal pun takmo kawin sesama depa. Yang lelaki bongkak, pemalas, kuat berjudi, isap batu, telan pil kuda, kaki pukul. Ini yang iols kenal.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2022 10:11 AM | Show all posts
nazurah replied at 2-12-2022 07:35 AM
Perkauman depa pekat sungguh. Kat tempat kerja iols kalau supervisor kelate tu mmg sokmo kasi OT k ...

isap batu?

apa benda tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 10:33 AM | Show all posts
Tampaknnya sesuatu yang aneh dan ganjil terjadi ... tidakkah mereka tahu dan paham bahwa lelaki kelantan adalah lelaki melayu  yan paling asli, unggul dan sempurna  kerana mereka adalah paling melayu yang pasti lebih suchi, mulia, perkasa dan smart dibandingkan orang melayu yang lain...

Mungkin jika para wanita tahu dan paham hal itu .. pastilh akan ramai wanita dari seluruh dunia (tentu saja dari wilayah alam melayu nusantara)  datng ke Kelantan  nak diperistri  ataupun dimadu ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 07:51 AM GMT+8 , Processed in 0.115998 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list