CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 19-9-2022 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 19-9-2022 12:16 PM
Yes..i skng tengah ketagih gula rasa. Malam2 pun rasa nak minum kopi2 biskut2. Ni tengari dah teri ...

Muda lagi takpe... mmg tengah breastfeed ni nafsu makan menggebu2 sbb kena ganti calorie out tu kan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 12:32 PM | Show all posts
_blackbird replied at 18-9-2022 05:13 PM
fair & lovely tu masa meol sekolah mmg popular pon baik cina melayu india semua pakai. ahahaha. ta ...

aduyaii klako plak
baca word kelabu2 lepas bleaching tu lagi pening sis membayangkan hahaha
adui laaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 10:12 PM
Lazer u u boleh amek trial session tu kot... jgn amek pakej.. mahaii.. i pun blom amek lazer utk m ...

Huhu...nak istiqomah mmg kena btol2 ni...
Iols ni dah la kekadang mmg lupa nak pakai krim spf bila kalut2 nak htr anak bagai  .
Ayah mertua iols ckp gi dr ko...hahahah...sebab dia baru pas gi dr ko utk rawatan kulit kaki dia..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 19-9-2022 08:16 AM
Ai pakai safi bertahun jugak la. Pakainya tu jangan banyak calit sikit aje . Kalau pakai banyak da ...

Hahaha
Kawan2 iols mmg suka pakai..depa ckp nampak putih
Pakai tudung boleh la cover..
Yang tak pakai tudu g?hahaha..
Tp iols ada juga kawan2 dok letak kst muka masa sesi mekap2 kat skola lepas habis masa pelajaran...
Nak tergelak bila igt balik...sebab kawan iols siap bawak blusher.
Good old days sungguh la..sebab masa tu iols tak reti cantiks2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 19-9-2022 08:45 AM
Patut chuols cakap kat dia, rendamkn muka dlm larutan clorox
Tp kn iols mmg kesian kt org² yg b ...

Yezza...india ni kebanyakan rambut cantik...
Tp depa ckp rambut cina lagi cantik..lurus..
Skola iols ramai je india2 ya g gelap tp lawa sebenarnya...tp masa tu kita dimomokkan cantik harus putih...jd depa rasa kow self esteem n depa nak putih jugak.....


Iols tak sampai ati nak ckp clorox..hahahaha
Sebab hari2 dia pakai krim putih tu .. now dah csntik aging gracefully dgn kulit dia...takdr jerawat langsung oo
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 19-9-2022 01:16 PM
Yezza...india ni kebanyakan rambut cantik...
Tp depa ckp rambut cina lagi cantik..lurus..
Skola io ...

I suka rambut indian jenis ikal2 lebattttt gitu... kalo chinese rambut straight nnti tua rambut depa jarang, senang nampak kulit kepala... indian rambut lebat ikal, kalo gugur pun boleh cover lagi nampak lebat...

Cuba kalo ikal + lebat.. jadi singa simba the lion king la pulekkk...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 01:20 PM
I suka rambut indian jenis ikal2 lebattttt gitu... kalo chinese rambut straight nnti tua rambut de ...

Kannn....iols adore sgt rambut india neh terutama ikal2..sebab mmg hitam cantik
Depa slalu sapu minyak...
Org kata minyak zam.zam.tu bagus..mmg.lebat rambut
Tapi bau dia tak.menahan...iols.is cannot..

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la pakai produk cepat putih ni, merkuri tu bahaya aiyoo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa ai kerja dlu ada 1produk ni kecik comel aje tp mahal giler harga. Ramai pakai. Muka mmg putih tp sejenis jadi kulit  kemerahan camtu.Muka putih leher gelap  Ada sorang ni dia mmg dah lawa ,tak pakai apa pun lawa .Dia guna produk ni ,pastu nak kawin ,nak guna duit banyak kan so stop ler. Aduii terus beranak pinak jerawat. Kesian ai tgk.

Yg masa ai mula2 masuk kerja,krim dr Indonesia
Kecik ai rasa dalam 15/20gram aje kot harga rm80++ cmtu. Mmg lawa la kulit. Tp takleh stop ,memang teruk kulit . Yg pakai pun dah memang cantik orgnya,bila stop alahaii sayang muka jadi rosak.

2produk ai cerita ni berlainan .
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 04:51 PM | Show all posts
shernazz replied at 18-9-2022 11:38 AM
Hihi
Ye ke...skola iols ramai india yang pakai..
Cina2 depa neh ramai dari.sjkc yang.suka belajo.. ...

my sista pon suka pakai fair & lovely dulu masa sekolah, meol dulu pakai hazeline snow dari sekolah rendah sampai habis sekolah menengah. ahahaha tapi hazeline snow tu nampak juga la perubahan dia buat muka bright gittew
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 05:05 PM | Show all posts
tomiko_haza replied at 19-9-2022 04:32 AM
aduyaii klako plak
baca word kelabu2 lepas bleaching tu lagi pening sis membayangkan hahaha
adui l ...

bukan la kelabu mcm color kelabu tu, bleaching tu kan kena buat 2-3x baru nampak desire skin tone, so in between tu iols mmg panggil kulit kaler kelabu. ntah la mmg nampak kelabu di mata iols. mungkin meol dlm proses adaptation color transition tu kot. ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 07:27 PM | Show all posts
putih lepas tu merah2 mcm sorang retis skrg ni nampak mcm kambing biri2. punyalah lawa kulit asli dulu, boleh terpengaruh nak putih.

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
rogayahtop replied at 19-9-2022 07:27 PM
putih lepas tu merah2 mcm sorang retis skrg ni nampak mcm kambing biri2. punyalah lawa kulit asli du ...

Retis mana tu sis?


Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:22 PM | Show all posts

bekas retis paling cute, 4my mas7ura. rasa bersalah sgt psl ala2 kipas susah mati jugak dulu2. tp bila tgk skrg alahai dah macam macik2 founder jual kosmetik keluaran kilang mesin tepi longkang nilai
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rogayahtop replied at 19-9-2022 08:22 PM
bekas retis paling cute, 4my mas7ura. rasa bersalah sgt psl ala2 kipas susah mati jugak dulu2. tp  ...

Sheols dah comel sgt takyah nk putih2 sangat.

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:32 PM | Show all posts
kann.. mmg kiut sgtlah masa dulu. tp hrtu terskrol thread nampak pic latest dah mcm model bedak sejuk sam fong
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaamsar replied at 19-9-2022 11:30 AM
Betul. I ni nk muka flawless cukup la, tak payah nk putih melepak pun takpe. Asalkan bersih

Bila flawless tu perasan dah lawa la kita ni kan. Hahahaha. Nak keluar keluar rumah pun takde la insecure sangat orang tengok kulit kita. Jimat masa tak payah touch up muka sangat
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 18-9-2022 08:03 PM
Dulu2 krim safi tutup hijau tu kalo ada parut jerawat cepat je pudar.. tepek hari2 kat parut tu. I ...


Krim ni wujud lgi
Kalau uols ada fb, joinlah group "beli apa harini di drugstore/watson/guardian"
Banyak share postings yg best2
Baru2 ni ada yg share krim safi ni dah tukar formula
Jadi lebih gelap n mcm oily kot
Ramai gak yg komen benda sama

Aiols pernah baca ada org share dulu klau nk cerahkan dark spot kat badan bleh sapu krim ni dgn whitening lotion. Sekiannnn
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 18-9-2022 11:53 PM
Tia amelia krim kunyit tu?

Makcik ponder tia amelia ni wujud lgi kan?
Yg lakinya kaya raya tu kannn
Last time kena kutuk berjemaah kt bod influenza psl makcik tu kutuk sape ntah
Ghaib agaknya tred tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu semasa sekolah kita belajar perkataan kuning langsat dari kawan. Tetapi betul, dari zaman sekolah dah boleh lihat betapa ada segelintir rakan-rakan yang agak serius untuk memutihkan kulit.

Bagaimanakah agaknya keadaan mereka kini. Adakah usaha mereka untuk mencerahkan kulit sudah membuahkan hasil?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 12:08 PM GMT+8 , Processed in 0.202935 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list