CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 19-9-2022 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 08:33 AM
I pernah pakai safi tu sbb terpengaruh kawan i kulit cantik sgt... tp tak sesuai dgn i jadi bermin ...

Tgk jenis kulit jgk kot. Macam ai serasi dgn safi Dan hazeline. Tp dlu kan ada isu kata hazeline ada babiiee tu stop and guna safi
Ai tak boleh pakai fair n lovely tu ,muka jadi berbelak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 08:31 AM
Skang u pakai lagi tak?

Iols ada je pakai light foundation or bb cream bila kuar rumah... mcm ka ...

Tak ,lama dah tak pakai. .tp anak dara pakai dlu. Mmg elok la tuk dia. Sekarang dia guna Garnier .ai sekarang pakai moisturizer Marymay. Best. Nampak ai punya jeragat pudar sikit. Krim ai tak pakai dah tp rasa nak pakai balik la safi tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:41 AM | Show all posts
orenmango replied at 18-9-2022 02:03 PM
Mentaliti putih tu cantik yg buat org jadi gila nak putih. Kena banyakkan iklan org kulit pelbagai t ...

yup
setuju tu

celebrates all kind of skin tone
tone equality




anyway...ada sorg ni makeup org kawen
pun hadap sgt kulit putih
klu gelap tu dh mcm 2nd class dh
cantik la mcmn pun
klu u bkn dlm beauty line maybe la blh phm sbb kurang pendedahan
ni sah2 lah ko bnyk pegang muka org
u should know better lh kn


Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 18-9-2022 11:26 AM
Classmate iols masa form 2.dolu..india..
Berbotol2 fair n lovely dok pakai...
Pastu tanya iols.mcman ...

Patut chuols cakap kat dia, rendamkn muka dlm larutan clorox
Tp kn iols mmg kesian kt org² yg berkulit gelap yg teringin nk putih..manusia ni mmg takkn puas hati kalau tak dpt ubah² sesuatu kt badan kan. Yg rambut kinting nk lurus, yg lurus nk kinting(iols la salah sorgnya). Yg pendek nk tinggi, yg gemuk nk kurus...
Kalau lah tuhan tak.ciptakn manusia ni, tak de lah kot masalah kt dunia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 19-9-2022 08:27 AM
walhal bawah katil aje,nampak pun buat2 tak nampak  Nak bukak botol baru  
Ma ...

Kulit chuols cantik sb dr keturunan cantik bukan sb pakai produk².
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 19-9-2022 08:50 AM
Kulit chuols cantik sb dr keturunan cantik bukan sb pakai produk².

Maybe la kot sb ai mmg jarang ya amat tumbuh jerawat. Adik beradik pun takde problem jerawat. Jeragat aje la sb faktor tak pakai spf ai dlu igt sunscreen pakai masa nk g pantai aje.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 19-9-2022 08:54 AM
Maybe la kot sb ai mmg jarang ya amat tumbuh jerawat. Adik beradik pun takde problem jerawat. Jera ...

Lamaaa dulu iols ada termasuk kt bod kecantikan, iols konen la kt satu benang tu yg kulit cantik ni sb keturunan, kalau dh makpak ada jerawat batu besaq², anak² pun akn ada jgk.ko pakai la krim muka sekati pun, takde nya blh hilang..
ada sorg forumer ni tak setuju, citer la itu ini. Rupa²nya penjual produk jgk
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau ada duit kau cantik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 19-9-2022 08:34 AM
Adik ipar ai pernah pakai rasanya. Lepastu dia stop ,mmg teruk gak jadinya . Lepastu dia pakai pro ...

Alaaa sapa jelah nak buat fake kalau boleh repack jenama sendiri. Bazir je..memang produk tu sendiri timbang kilo.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by naina at 19-9-2022 10:35 AM
krustykrab replied at 19-9-2022 08:57 AM
Lamaaa dulu iols ada termasuk kt bod kecantikan, iols konen la kt satu benang tu yg kulit cantik n ...


Ni iols setuju jugak. Tapi benda tu boleh kawal kalau kita jaga makan. Pakai apa pun tarak guna kalau tada jaga makan. Maksudnya makanlah benda2 yang kulit perlukan. Anak buah suami iols umur baru 14 tahun tapi muka banyak naik jerawat pasir kat dahi kat hidung pahtun ada la jerawat batu merah2 gitu..dia pakai macam2. Baru ni mintak 1 produk lagi mahal mak dia tak mampu la.. lepastu dia bebel2 dari mama la ni muka kakak banyak jerawat. Hahaha. Lepastu iols ceramah dia balik kalau kakak reti jaga makan, makan buah dan sayur mesti kulit cantik.
Budak2 jaman now tak lalu makan buah2 dan sayur tapi Maggie, boba tea pelbagai jenama semua nak cuba. Seram aku tengok pemakanan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 19-9-2022 10:30 AM
Alaaa sapa jelah nak buat fake kalau boleh repack jenama sendiri. Bazir je..memang produk tu sendi ...

Senang aje kan kata fake walhal ipar ai beli dgn agen dia.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:45 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-9-2022 03:03 PM
nasib baik aku tak minat nak putih2 ni

Geli kot.

muka tak putih takpe, tapi puting kena pink
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 19-9-2022 10:34 AM
Ni iols setuju jugak. Tapi benda tu boleh kawal kalau kita jaga makan. Pakai apa pun tarak guna ka ...

Ye, betul kna jaga pemakanan. Kna ambik tau makanan apa yg trigger jerawat..cth stgh org kalau mknkacang, makanan berminyak akn naik jerawat, so kna pantang lah. Ni duk tepek segala mcm krim, jerawat duk riang ria naik jgk. Yg tukang jual produk mmg la muka licin dah sbb keturunan muka elok².
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
LautBiru52 replied at 18-9-2022 02:07 PM
Tak kisah la kaler ape pun yg penting bersih. Ni harap putih je tapi pengotor nak mandi pun malas nk ...

Betul. I ni nk muka flawless cukup la, tak payah nk putih melepak pun takpe. Asalkan bersih
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
tupaiterbang replied at 18-9-2022 08:59 PM
Jangan lupa krim hazeline snow..so popular zaman 90an. Sebotol tak sampai RM5
Sejak 5-10 tahun lepa ...

Yg ni cikgu sekolah rendah aku siap recommend budak2 pakai. Dia cakap isteri dia cantik sbb pakai krim ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:38 AM | Show all posts
biar la x putih pun.. asalkan bebas dr produk2 camni ..mcm2 sgt dijual ..kdg/dulu2 terpengarah jugak..tp skrg dh insaf.. guna yg ade jual kat drugstore ja
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 19-9-2022 10:34 AM
Ni iols setuju jugak. Tapi benda tu boleh kawal kalau kita jaga makan. Pakai apa pun tarak guna ka ...

Aku rasa mmg gula dan hormon  culprit kulit muka hodoh
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 19-9-2022 08:57 AM
Lamaaa dulu iols ada termasuk kt bod kecantikan, iols konen la kt satu benang tu yg kulit cantik n ...

Boleh je jaga.. iols dulu zaman before umur 23 mmg jerawat sepenuh muka sampai area keliling mata dengan misai je yang tak naik jerawat... pehtu iols pakai olay night cream tu.. slowly jerawatt surut and muka mcm takde irritation dah merah2 tu hilang...

Makin tua ni makin elok la muka, tp ada kedut and brown spots la pulek..  
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:15 PM | Show all posts
ada sejenis krim mmh bg putih
tp dia jenis xmeresap..
aku penah la try..naya kot hujan....
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 11:39 AM
Aku rasa mmg gula dan hormon  culprit kulit muka hodoh

Yes..i skng tengah ketagih gula rasa. Malam2 pun rasa nak minum kopi2 biskut2. Ni tengari dah teringat donut gebuuuu minum petang. Dulu iosl tak cmni. Sejak beranak pinak ni hormon ketagih benda manis2. Kulit cepat burn. Xde jerawat bersih tapi agak kusam. Sedar diri salah tapi susah nak control. Bf lagi la sepat rasa lapar kan. Tapi dah target lepas bf betol2 nak jaga. Hahahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 10:15 PM GMT+8 , Processed in 0.125555 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list