CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 6-10-2022 09:10 AM | Show all posts
.HannahMontana. replied at 5-10-2022 10:36 PM
Baguslah insaff...Alhamdulillah

Alhamdulillah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 6-10-2022 09:13 AM
moonela replied at 6-10-2022 09:06 AM
Break out teruk aka steroid withdrawal early 2013 selepas bersalin anak ke 2 (july 2012)
masa preg ...


Aiyo dasyat ya your eczema (harap eczema je lah, not psoriasis or autoimmune).. yang u mention ni ramai juga kawan2 i experience... different penyebab, and diagnosed lah...

SIL i pun camni... sheols gi skin specialist..  so prescribed ubat makan (antibiotics masa flaring tu).. pastu dia bagi purple pwder (manganese salt) utk mandi rendam...  pastu ada cream betamethasone with antibiotics campuran pharmacist.... alhamdulillah fully recovered siap skin baru tumbuh tu lebih better barrier

Masa kena tu mmg paling teruk dekat kaki lah.. sampai tahap jangkitan kuman bawah skin... hampir2 nak masuk dlm darah, life threatening tau kalo dibiarkan
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:24 AM | Show all posts
green~tea replied at 6-10-2022 09:11 AM
Aiyo dasyat ya your eczema (harap eczema je lah, not psoriasis or autoimmune).. yang u mention ni  ...

takde nampak tanda2 psoriasis..
eczema, psoriasis, sle, arthritis (antara kategori autoimmune desease)
purple powder dulu memang I pernah rendam kaki..time bengkak dan keluar air bisa
pernah mandi epsom salt + acv + dilute campuran air dalam baldi..
macam-macam treatment I ikhtiar..
alhamdulillah sampai sekarang kaki I ok..cuma part tangan, lengan memang babil..
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:26 AM | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 06:45 PM
Tak pernah... takut jarum.. i dah lebih 10 tahun tak facial ni... i teringin nak buat picopulse la ...

kalau skin u dah ok sekarang better tak payah pergi facial lah...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 6-10-2022 09:26 AM
kalau skin u dah ok sekarang better tak payah pergi facial lah...

I nak buat lazer one day... utk reduce brown spot.. tunggu lah kumpul banyak sket brownspot kat muka ni baru berbaloi buat treatment
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-10-2022 09:29 AM
I nak buat lazer one day... utk reduce brown spot.. tunggu lah kumpul banyak sket brownspot kat mu ...

Betul lah tu.. Baru berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:19 AM | Show all posts
Syukur acik me forever kepam, , save duit dari membeli apa apa produk camni yang tak berfaedah serta bahaya hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:15 AM | Show all posts
faraway1 replied at 6-10-2022 10:19 AM
Syukur acik me forever kepam, , save duit dari membeli apa apa produk camni yang tak berfaedah serta ...

hahahhaa..i pun kepam acik..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 01:40 PM | Show all posts
noor2 replied at 18-9-2022 10:12 AM
"Contohnya, walaupun krim pemutih itu baru digunakan tetapi dos merkurinya tinggi akan nampak sediki ...

macam iiols peernah pakai dulu zaman2 naif dan kesedaran pasal produk timbang kilo ni rendah lagi masa tu...
pakai2 terus mengelupas kulit tu.... sampai yang gelap2 tu terus jadi putih sebabnya kulit tu mengelupas kan...
persis peeler punya chemical tu dia mengelupas... mana tak putih dan berkesan cepat...

bubuh dekat jerawat... jerawat tu terus masak...

tapi iols guna tu di zaman tok kadok la
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 6-10-2022 01:40 PM
macam iiols peernah pakai dulu zaman2 naif dan kesedaran pasal produk timbang kilo ni rendah lagi  ...

Kak sekarang pakai bedak mak....jenama miyami...abis je aku mintak mak lagi..mak ada bnyk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 12:03 PM GMT+8 , Processed in 0.096044 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list