CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 5-10-2022 10:54 AM | Show all posts
jejaka_hensem replied at 5-10-2022 10:26 AM
Kat muka i tepek brand cosrx sis.
Kalau tgn guna brand watsons jah.sebelum ni guna byk brand,tapi  ...

maksudnya kulit u alah pada bahan dalam produk tersebut..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 11:08 AM | Show all posts
Sapa pernah pakai dua benda ni? Nostalgia zaman 90an


Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Drmu at 5-10-2022 11:29 AM

Ada bahan2 yg xboleh campur skali bla pkai, klau x jdi merah2. Kne ikut jadual ni.. Dan gne bahan yg sesuai utk target msalah kulit.
Pastu retinol, aha/bha xsesuai pkai waktu pagi, kne pakai waktu mlm.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 18-9-2022 11:26 AM
Classmate iols masa form 2.dolu..india..
Berbotol2 fair n lovely dok pakai...
Pastu tanya iols.mcman ...

Tak payahlah nak putih. Indian friends iols semua lawa2. Kulit gelap tapi bersih and glowing.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:35 AM | Show all posts
moonela replied at 5-10-2022 10:52 AM
tapi masalah biji ni dah lama kaka green..
masa i tak sapu serum dulu pun dah ada..

then try la herbaline tu... paling berpatutan... ingat, jangan bawak credit card.. just amek single session je... takut u terjebak bila orang kedai tu promo pujuk hard sell suruh amek pakej
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 5-10-2022 09:09 AM
u scrub guna serbuk kopi sahaja atau ada campur bahan lain?

Air ckit Lerr. Selamat mencuba. Kulit bersinar2
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Drmu at 5-10-2022 11:45 AM

Utk kulit kusam, uol gne je air ros beli kat mydin, letak dlm botol spray ..sembur kat muka bla2 uol nak..lpas mndi ke apa. Bangkitkan aura
klau nak cerah dgn cara selamat, guna calamine lotion je. Blh rawat sunburn skali. Ada zinc dlm tu, utk antiinflammatory, kawal bacteria utk jerawat dan blh keringkan jerawat jugak, dan rawat breakout. Sbelum tdur pkai calamine cream. Blh lah cerah skit 1/2 tone.
Jgn lupa detox dan jga makn.mkn myak zaitun jgak, utk glowing dlm luar
Tpi xperlu pun putih, yg pnting bersih je pun dah okay
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:52 AM | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 11:35 AM
then try la herbaline tu... paling berpatutan... ingat, jangan bawak credit card.. just amek singl ...

I marhen...memang tak ada CC
baik kaka...I tanya dulu untuk first treatment berapa kos..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 11:53 AM | Show all posts
naina replied at 5-10-2022 11:38 AM
Air ckit Lerr. Selamat mencuba. Kulit bersinar2

tq......amiinn
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 11:56 AM | Show all posts
Drmu replied at 5-10-2022 11:43 AM
Utk kulit kusam, uol gne je air ros beli kat mydin, letak dlm botol spray ..sembur kat muka bla2 uol ...

Olive oil I selalu beli...sapu kat kulit..tapi jarang ambil sebagai supplement..
yg cold pressed dr palestine ..yg al quds pun pernah beli..

natural rose water ada..buat spray kat muka ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:00 PM | Show all posts
orang jantan yang  hadap isteri putih

jadi yang  hitam tu terasa hati lahh

kesiannnnnnnnnnnnnnnnnnnn kena tipu

muka putih , poen hitam

tu xsembang lagi mata biru , poen hitam

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:04 PM | Show all posts
kita hidup sebab nak rebut buat amal

nak bawa ke kubur

dunia tempat kita usaha sebaik mungkin untuk akhirat yang abadi

Bukan hidup bertuhankan dunia

kalau kita faham bahawa hidup mcm xmati memang kita akan jadi gila

2 anugerah  Allah yang tidak ada tolok bandingnya di atas muka bumi ini ialah nikmat Islam dan nikmat imaan

ada 2 ni..ko pasti berjaya dunia akhirat

ko hitam ke ko putih ke .....xde hal

ko yg ada masalah nak terima diri sendiri

jantan mcm mana memilih perempuan cantik sekalipun dia xkan dapat melainkan seperti apa yang telah di takdirkan Allah ke atasnya

perempuan mmg kesian....bila xde org mengorat dia anggap dia xlaku

bila org selalu mengorat pula dia rimas

kedua-dua jantan dan perempuan tadi adalah bodoh bodoh belaka.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Drmu at 5-10-2022 12:19 PM
moonela replied at 5-10-2022 11:56 AM
Olive oil I selalu beli...sapu kat kulit..tapi jarang ambil sebagai supplement..
yg cold pressed d ...


Klau sapu olive oil kat skin tu bagus, tpi kne cuci betul2 sbb takut pores tersumbat sbb minyak Tu. Uol makanlah jugak alang2 dah beli Iol mkn Rasa mcm ringan badan. Air ros Tu bestkan..iol sembur je banyak2 tunggu kering sndri. makcik ni tegur iol makin berseri. Sbb iol Rasa sembur air ros Tu kot. Alhamdulillah dgn izinNya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 01:14 PM | Show all posts
Edited by moonela at 5-10-2022 01:15 PM
Drmu replied at 5-10-2022 12:10 PM
Klau sapu olive oil kat skin tu bagus, tpi kne cuci betul2 sbb takut pores tersumbat sbb minyak Tu ...

laa ye ka? tak sangka pula sembur air rose tu berkesan berseri-seri.. sebab Iols baru try rasanya baru sebulan kot...betul..tunggu kering sendiri..lepas tu  sapu serum..
ingatkan uols saje melawak sembur air rose nampak aura 18 / 19 hahaahaha..

haah..dulu olive oil tu mmg Iols buat makan...bertahun dulu..
lepas tu malas..memang bagus pun kan amal olive oil ni ...buat kulit glowing..
olive oil tu iols buat sapu kat lengan..tangan sbb kulit area situ agak kering..

uols beli brand apa olive oil?



Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 01:18 PM | Show all posts
.HannahMontana. replied at 5-10-2022 12:04 PM
kita hidup sebab nak rebut buat amal

nak bawa ke kubur

adehhh....baca komen dik hannah terus rasa insoffff
benarlah apa yang dikata...

nikmat ISlam dan nikmat Iman...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 01:18 PM | Show all posts
.HannahMontana. replied at 5-10-2022 12:00 PM
orang jantan yang  hadap isteri putih

jadi yang  hitam tu terasa hati lahh

hahahhaha...adehhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 5-10-2022 01:14 PM
laa ye ka? tak sangka pula sembur air rose tu berkesan berseri-seri.. sebab Iols baru try rasa ...



Iol beli yusof taiyob. Beli sbb murah brbanding yg lain dan mcm okay jugaklah. Ktanya first cold pressed dan organic.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 5-10-2022 09:32 AM
Ai rasa kawan u pakai calit banyak. Safi ni pekat so calit sikit cukup pastu ratakan.
Kawan ai fi ...



Tu la saya pun rasa dia calit byk..
Dgn muka jadi berminyaknya..
Abih kena tudung
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 02:11 PM | Show all posts
Drmu replied at 5-10-2022 01:28 PM
Iol beli yusof taiyob. Beli sbb murah brbanding yg lain dan mcm okay jugaklah. Ktanya first  ...

Iols pun biasa beli yang organic and cold pressed..nanti Iols survey...
tq uols..

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 02:23 PM | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 08:11 AM
Safi hijau tu i oke je pakai.. krim dgn cleanser mentimun ke apa tu... tp i stop sbb muka i jenis  ...

saya pun perasan muka cam ada kaler hitam lepas pakai safi rania gold tu ...huhu...nyesal gila rasanya


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 11:34 AM GMT+8 , Processed in 0.126104 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list