CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ipes2

[Dunia] QUEEN ELIZABETH II TELAH MANGKAT

  [Copy link]
Post time 11-9-2022 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 9-9-2022 02:51 PM
Charles III lah ye, selamat maju jaye lah, sebab penama Charles I and II tu pun ade history, satu ke ...

king mana yg paling pendek tempoh pemerintahan?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2022 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 10-9-2022 05:29 PM
Apadal tutup benang sebelah???mana si bodoh samiramis tu..kau tulis lagi yg bkn2 psl nabi Muhammad s ...

hahahahahahahahaha...terbaik lah korang...

we want more
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 10:25 AM | Show all posts
Nnoor2 replied at 10-9-2022 06:15 PM
Cer samerosie bg bukti yg keturunan rasulullah dari firaun....boleh share ilmu kat sini..dpt pahal ...

Eh kaka noor bukan I yg buat statement gitu, itu kaka kaki yg buat in reply to my post to rainbow tu.

I cakap yg QE ada keturunan Rasulullah.  Possible, yes.  Impossible, no.  The reason I cakap ni sebab there is no way to find out whether you memang keturunan direct Rasulullah, yg claim pun just from verbal tradition. Tak ada record. Apa yg i nak cakap next ni tak ada langsung disrespect ke apa cuma I nak highlight je kepada yg suka ikut2 conspiracy theory ni tapi tak check the claims.  Sekarang ni sudah modern, kalau betul keturunan dari Rasulullah, boleh je buat DNA test.  Memang ada project DNA, depa duk cari juga sesiapa yg positive that particular genetic code.  So far, samples derang memang ramai dan dari beberapa negera.

You pun tahu kan Rasul kita tak ada anak lelaki, jadi keturunan dia semua melalui Fatima.  Fatima kawin dgn 1st cousin bapa dia.  In those days, memang gitu lah caranya sedara kawin sedara.  Ali dgn Rasul kita dari Bani Hashim, tok dia ada more than 1 bini, tapi both of them memang senenek sedatuk bukan tiri maknanya Rasulullah and Ali share the same Y-DNA dari tok dia who got it from his father and so on.  Ingat kan sekolah dulu XX perempuan XY lelaki. Y-DNA turun dari bapa ke anak lelaki tak bertukar pattern..sama je dari Quraish, ke Hashim ke Ali (sebab RAsul kita tak de anak lelaki tak boleh check keturunan direct dia) ke Hassan dan Ali.  X-DNA ni pula dari mak, which is contains X+XX dari mak, nenek dan atuk belah mak.  So kalau anak perempuan, you XX makna you ada satu X dari mak, nenek dan atuk belah mak, dan X dari bapa dari hanya nenek belah bapa sebab X dari bapa pun tak mix.  So kalau nak test X-DNA ni leceh sikit banyak kerja.   So far you faham kan.  

Ok cut to the chase, project DNA yg team ni sudah initiate a few years ago, derang check Y-DNA for Bani Quraish, Bani Hashim, Ali (Alawit), Hassan dan Hussein. Again, siapa akan tanya pasal Fatima punya DNA, i akan lempang.  They found out, majority yg dok cakap dia keturunan nabi tu, tak de sikit pun DNA atas ni, while yg ada, merata dunia, sampai Spain, Europe.  Raja Arab yg keturunan bani Hashim adalah King of Jordan.  Yg jaga Saudi tu memang tak lah sebab dia dari bani lain bukan dari Hejaz so memang dia will never buat la DNA test ni la kan.  So between Nabi Muhammad hingga sekarang sudah boleh kata 40 lebih generasi, keturunan Fatima, Hassan dgn Hussein pun ramai bini dan anak, dah serata dunia migrate lari so lepas tok derang wafat due to politics (Sunni vs Shia) macam I cakap it is possible, but not impossible sebab itu pun dari verbal tradition melainkan QE buat DNA test lah.  Wallahualam.  Tapi my hunch is orang2 macam rainbow ni tak boleh terima explanation ni so be it lah, biarlah dia melompat2 maki hamun macam beruk kat forum ni.

Jadi, i tunggu juga lah explanation camne QE ni related to firaun, firaun yg mana satu firaun yg tenggelam tu ke firaun somali ke camne.  

TT sorry off topic dah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 11-9-2022 10:25 AM
Eh kaka noor bukan I yg buat statement gitu, itu kaka kaki yg buat in reply to my post to rainbow  ...

Ohh...ok..tq info....ilmu kak pun x tinggi bab2 ni..tu yg minta share ilmu..anyway..tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 10:42 AM | Show all posts
becir replied at 11-9-2022 02:23 AM
Bukan takat Andrew je kan, Edward pun gosipnya anak orang lain. Like Charles n Anne muka sama, ali ...

I suka Princess Anne ni...chillex je anak beranak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnoor2 replied at 10-9-2022 05:27 PM
Apasal Rock tutup thread tu....x payah la nk agung2 kan sgt QE ni...

BTW ni salahsilah Rasulullah.. ...

Takyah agungkan sgt lilibeth ni kan
Sbb tgk la apa dia buat kat Lady D dulu
Bila diana visit dan salam pesakit Aids HIV, salam pesakit kusta, etc kemain lilibeth marah dan sentap konon mencemarkan institusi diraja pala hotak dia tu
Pastu dengki tgk media bg lebih attention kt diana
Eloklah tamat kan je sistem monarki sume ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah kenapa thread lagi stu tutup hahaa aku nk cri balik novel yg forummer suggest tu psl monarchy british ni, anyone igt x sape author and buku tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-9-2022 09:51 AM
Takyah agungkan sgt lilibeth ni kan
Sbb tgk la apa dia buat kat Lady D dulu
Bila diana visit dan s ...

Ayat last tu.

Aamiiiiiiinnnnn
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2022 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 11-9-2022 08:55 AM
king mana yg paling pendek tempoh pemerintahan?

King serambi mekoh..hahha
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 11-9-2022 02:25 AM
Eh kaka noor bukan I yg buat statement gitu, itu kaka kaki yg buat in reply to my post to rainbow  ...

Kau tu yg beruk tak abis2 lagi serupa org sesat menyesatkan lagi nak spin lah...layan kau yg sesat ni boleh buat org Lain lagi sesat... kowserrrr lah
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 02:22 PM | Show all posts
rainbowrainz replied at 11-9-2022 02:06 PM
Kau tu yg beruk tak abis2 lagi serupa org sesat menyesatkan lagi nak spin lah...layan kau yg sesat ...

Cuba cerita sikit part mana yg menyesatkan orang?  Melainkan ikut setat youtube conspiracy theory lepas tu dok jaja kat seluruh alam bagi orang macam hang akal pendek percaya bulat2.  Bagi la bukti QE tu keturunan firaun. firaun yg mana satu cuba cerita sikit, aku nak gak tau tang mana dna dia cross over.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-9-2022 10:51 AM
Takyah agungkan sgt lilibeth ni kan
Sbb tgk la apa dia buat kat Lady D dulu
Bila diana visit dan s ...

Ohhhj dengki betul dia dgn L.D rupanya...padahal tu menantu....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnoor2 replied at 11-9-2022 03:58 PM
Ohhhj dengki betul dia dgn L.D rupanya...padahal tu menantu....

Banyak lg kejahatan dia dgn lady D
Dia yg suruh charles ceraikan sheols
Tp sheols berjuang sorang2 pertahankan marriage diorg
Sbb diana pun manusia biasa je...smpi satu tahap,mesti dia dh penat lelah berjuang sorang2 pertahankan marriage diorg.
Lilibeth siap sound diana lg ms sheols aktif berkempen utk kids yg starving di aprika dulu.dan gambar plg diingati, dia dokong kanak2 yg ada hiv positif ms tu
Tp lilibeth rasa ni dh too much sbb cemarkn institusi diraja hangguk dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-9-2022 04:01 PM
Banyak lg kejahatan dia dgn lady D
Dia yg suruh charles ceraikan sheols
Tp sheols berjuang sorang2 ...

Akhirnya mati mcm rakyat marhein jugak..x dela hidup kekal abadi..tetap makin tua..makin x kuat..badan hancur jugak tinggal tulang nanti...x tau la kalau depa awet dia mcm firaun
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 07:22 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-9-2022 12:55 AM
Andrew anak mak ketar lutut tak? Mana tau ada lagi kes.
Beza sangat kan muka charles dengan andre ...

Phillip pernah berkata, Andrew is the Queen's son... jeng jeng jeng



ha'ah... dan gosip psl salah sorg PA Charles yg suka cabul staff2 lelaki. dulu kemain lg heboh, pastu senyap jah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 07:41 PM | Show all posts
becir replied at 11-9-2022 02:23 AM
Bukan takat Andrew je kan, Edward pun gosipnya anak orang lain. Like Charles n Anne muka sama, ali ...

betol jugak kata uols... charles dan anne sama jah acuan muka. si andrew dan edward pulak pattern lain



menurut gusip, bapak kandung Edward adalah Baron Patrick Plunket



ai terbaca tadi, teman rapat sejak kecik, tempat meluahkan masalah termasuk kisah rumahtangga, teman dancing etc bila meninggal, Lilibet order memorial temple dibina utk Plunket. untunglah jd skandal kuin, ada tugu peringatan bagai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2022 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 11-9-2022 08:55 AM
king mana yg paling pendek tempoh pemerintahan?

Raja Nong Chik tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
b_n_c replied at 11-9-2022 08:55 AM
king mana yg paling pendek tempoh pemerintahan?

Raja sehari


Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2022 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 11-9-2022 02:23 AM
Bukan takat Andrew je kan, Edward pun gosipnya anak orang lain. Like Charles n Anne muka sama, ali ...

Mendiang philip tau tak agaknya psl andrew & edward ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 11-9-2022 07:22 PM
Phillip pernah berkata, Andrew is the Queen's son... jeng jeng jeng



Prince Louis ada iras andrew
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 10:14 PM GMT+8 , Processed in 0.249765 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list