CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: ipes2

[Dunia] QUEEN ELIZABETH II TELAH MANGKAT

  [Copy link]
Post time 9-9-2022 09:01 PM | Show all posts
What an iconic figura, historical recorded so ada valid reason to respect the late QE .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2022 10:36 PM | Show all posts
dah brp byk kekayaan bumi Melayu deols dah rampas ... x nampak pon UMNO ada teloq sound,  DAP pon senyap je,   semua parti sama je  ...  puik  

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 11:55 AM | Show all posts
zjen replied at 9-9-2022 10:36 PM
dah brp byk kekayaan bumi Melayu deols dah rampas ... x nampak pon UMNO ada teloq sound,  DAP pon se ...

salah DAP juga ka?


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 02:02 PM | Show all posts

aci,  semua sama .... org Australia dan byk negara komanwel dah mula sound nak British bayar pampasan after queen mampos ...   parti bumi Melayu senyap je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-9-2022 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
zjen replied at 10-9-2022 02:02 PM
aci,  semua sama .... org Australia dan byk negara komanwel dah mula sound nak British bayar pampa ...

Apa mechanism yg kita ada untuk lawan rejection mereka? Britain tentu reject.
Liz Truss ni semua cabinet nya omputeh dan mmg not non-white friendly
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 05:19 PM | Show all posts






Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nnoor2 at 10-9-2022 05:29 PM

Apasal Rock tutup thread tu....x payah la nk agung2 kan sgt QE ni...

BTW ni salahsilah Rasulullah..duk ada yg gaduh2 kat thread yg Sirock tu tutup ..




Keturunan nabi muhammad beliau rasulullah dikaruniai 7 anak 3 laki laki dan 4 prempuan yaitu qasim abdullah ibrahim zaenab ruqoiyah ummu kultsum dan fathimah azzahra. Salasilah isteri isteri dan anak cucu rasulullah.




Salasilah Nabi Muhammad Saw Kehidupan Nabi Muhammad Saw

Dari bani jawi berketurunan madyan pula adalah nabi shuib.
Salasilah keturunan nabi muhammad. Ibu ibu nabi muhammad s a w bernama aminah beliau merupakan orang arab quraisy. Yaitu sebuah silsilah keturunan nabi muhammad saw dari garis keturunan sayyidah fathimah as yang menikah dengan imam ali bin abi thalib as. Muhammad bin abdullah 2 abdullah bin abdul mutallib 3 abdul mutallib bin hashim.

Putera lain kepada nabi ishak adalah ish yang bergelar edom. Nabi hebrew dari keturunan bani ismail adalah nabi muhammad. Bapa aminah bernama wahab bin abd manaf bin zuhrah.

Terlebih kita semua adalah keturunan adam. Posted by shahidan saaid at 5 55 pm. Sedangkan jarak kelahiran nabi isa as dengan nabi musa as sekitar 1716 atau 1900 tahun.

Nasab nabi muhammad saw terbahagi kepada tiga peringkat. Aminah dan bapanya tinggal di kota mekah. Salasilah keturunan nabi muhammad s a w.

Dengan demikian jarak kelahiran antara nabi muhammad saw dengan nabi isa as adalah 571 tahun. Setiap keturunan berasal dari ayahnya namun khusus untuk keturunan sayyidatuna fathimah bersambung kepada rasulullah merekalah keturunan nabi muhammad sebagaimana d alam hadits disebutkan bahwa rasulullah bersabda. Salasilah keturunan nabi muhammad s a w.

Memahami jalur keturunan mereka dari nabi adam as hingga nabi muhammad saw pun menjadi menarik untuk dibahas. Pada masa itu aminah dianggap wanita quraisy yang paling mulia dari segi keturunan dan kedudukannya. Satu peringkat disepakati oleh ahli sejarah dan salasilah iaitu salasilah keturunan baginda saw hinggalah kepada adnan satu peringkat lagi menjadi perselisihan dalam kalangan mereka ada yang menerimanya dan ada yang bertawaquf tidak mengambil sebarang pendirian iaitu keturunan rasulullah saw dari adnan sehingga nabi ibrahim a s.

Sila klik pada imej. Silsilah keluarga nabi muhammad saw nabi muhammad saw lahir di mekah pada hari senin tanggal 12 rabiul awal atau bertepatan dengan tanggal 20 april 571 masehi. Ada 19 orang kesemuanya nabi berbangsa hebrew ini termasuklah nabi ibrahim nabi ismail dan nabi ishak serta puteranya nabi yaakub yang bergelar israel itu.

Sehingga pembahasan ini seperti kita membahas silsilan keluarga sendiri. Nabi muhammad saw merupakan keturanan kepada nabi allah ismail dan nabi allah ibrahim b berikut merupakan kronologi salasilah keturunan berikut diterangkan penama penama yang merupakan atuk moyang kepada baginda nabi muhammad saw. Sebutan yang paling populer untuk menghormati para keturunan nabi muhammad saw dari jalur sayyidah fathimah as ini adalah habib atau habaib jamak.

Nabi muhammad merupakan nabi dan rasul yang terakhir diutuskan oleh allah bagi menjadi model terulung untuk seluruh alam serta kedatangannya juga adalah untuk menyempurnakan akhlak makarrimal akhlak manusia nabi muhammad merupakan keturunan kepada nabi allah ismail dan nabi allah ibrahim berikut merupakan kronologi salasilah keturunan berikut diterangkan penama penama yang merupakan atuk. Isteri isteri dan anak cucu rasulullah.

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Apadal tutup benang sebelah???mana si bodoh samiramis tu..kau tulis lagi yg bkn2 psl nabi Muhammad saw aku pijak kau...kau tunggu le
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2022 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 10-9-2022 05:29 PM
Apadal tutup benang sebelah???mana si bodoh samiramis tu..kau tulis lagi yg bkn2 psl nabi Muhammad s ...

Suruh dia bg bukti la ...kena ada bukti...kalau dia yakin yg dia kata tu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnoor2 replied at 10-9-2022 09:31 AM
Suruh dia bg bukti la ...kena ada bukti...kalau dia yakin yg dia kata tu....

Gila isim babi penyek btl si samiramis tu..ajaran sesat manalah die bwk....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 10-9-2022 05:32 PM
Gila isim babi penyek btl si samiramis tu..ajaran sesat manalah die bwk....

Dia manusia yg berani......hehe....





*Apa pun rajin2 la kita berselawat atas nabi...dan beristigfar ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnoor2 replied at 10-9-2022 09:34 AM
Dia manusia yg berani......hehe....



Thanks kaka...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 10-9-2022 05:36 PM
Thanks kaka...

Sesuka hati je mod tutup...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
rainbowrainz replied at 10-9-2022 05:29 PM
Apadal tutup benang sebelah???mana si bodoh samiramis tu..kau tulis lagi yg bkn2 psl nabi Muhammad s ...

Amboi mengugut pulak.  Pijak le pedulik apa aku besar sangat ke engkau.  Dari mula aku tanya dr mana kau dpt info keturunan firaun tu sampai sekarang tak terjawab tapi maki hamun org lagi ada.  Pengikut nabi muhammad macam ni la kan  elok sangat.  Tak payah la nak suruh aku bukti kan kalau pandai cari QE keturunan firaun pandai2 la kau google pasal yg aku ckp.  Bukan tak pernab kuar paper.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnoor2 replied at 10-9-2022 05:31 PM
Suruh dia bg bukti la ...kena ada bukti...kalau dia yakin yg dia kata tu....

Sama la dengan sekor tu kalau yakin sangat buktikan lah.  Of course la tak boleh pecah lobang dr setat youtube sebab sebelum ni dah mengaku ngaji tinggi punya kat sekolah dia ajar raja british keturunan firaun.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 10-9-2022 06:08 PM
Sama la dengan sekor tu kalau yakin sangat buktikan lah.  Of course la tak boleh pecah lobang dr s ...

Cer samerosie bg bukti yg keturunan rasulullah dari firaun....boleh share ilmu kat sini..dpt pahala bg ilmu..kalau sudi lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 10-9-2022 10:08 AM
Sama la dengan sekor tu kalau yakin sangat buktikan lah.  Of course la tak boleh pecah lobang dr s ...

Eh bengap...nabi Muhammad saw mentauhidkan Allah swt .yg qe ni mentauhidkan kan Allah ke bengap...ke memang kau ni bengap Dr dlm perut
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 10-9-2022 10:08 AM
Sama la dengan sekor tu kalau yakin sangat buktikan lah.  Of course la tak boleh pecah lobang dr s ...

Kau hati2 lah jika kau ade niat memburukkan nabi Muhammad saw atau tidak beradab pd junjungan umat akhir zaman...jgn kau kena Langgar dengan Lori sampai mampus sudahlah... hati2 lah
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 10-9-2022 08:54 PM

Waiting for cite darkside, bila onyang dah mati , bakalan ada yg spill the tea, press ke, sape ke? Selama duk kata gosip je.




Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2022 09:23 PM | Show all posts
QE dah tiada ni rasanya ada tersingkap tak kisah di sebalik kematian Diana
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 11:13 PM GMT+8 , Processed in 0.126249 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list