CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[SBS/Disney+ 2022] 1000 WON LAWYER/ONE DOLLAR LAWYER - Nam Goong Min, Kim Ji Eun, Choi Dae Hoon

  [Copy link]
Post time 13-11-2022 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 12-11-2022 09:33 PM
Iols ada terbaca dipendekkan episode sebab ada konflik antara writernim & production... hmmm... ta ...

Kalau u perasan 4 episod akhir drama ni mcm kurang best n x lawak mcm awal2 dulu. Org speculate maybe writernim ditukar di saat akhir sbb katanya diaorg ada konflik start episod 5 & 6 ramai yg complaint ckp mslh drp syarikat production yg x pandai manage n akhirnya sbs pun terkait sama so pilihan akhir terpaksa pendekkan tayangan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-11-2022 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 13-11-2022 12:02 PM
Kalau u perasan 4 episod akhir drama ni mcm kurang best n x lawak mcm awal2 dulu. Org speculate ma ...

Haah... tapi iols perasan 2 episod terakhir... paling obvious finale la... nampak sangat rushing nak habiskan drama ni... no wonder la daripada 14 episod dipendekkan 12 episod...rupanya ada konflik... dahla hujung2 airing seminggu sekali jer... knetz pun complaint jugak... iols speku takde harapan kot ada season 2... plus tukar writernim & tukar cast... lagi la tak best... dahla drama ni high rating...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2022 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 13-11-2022 12:02 PM
Kalau u perasan 4 episod akhir drama ni mcm kurang best n x lawak mcm awal2 dulu. Org speculate ma ...

Haah... tapi iols perasan 2 episod terakhir... paling obvious finale la... nampak sangat rushing nak habiskan drama ni... no wonder la daripada 14 episod dipendekkan 12 episod... iols pelik jugak kenapa tiba2 pendekkan episod... takde angin takde ribut... drama ni pun rating bagus rupanya ada konflik... dahla hujung2 airing seminggu sekali jer... knetz pun complaint jugak... iols speku takde harapan kot ada season 2... plus tukar writernim & tukar cast... lagi la tak best... dahla drama ni high rating...

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2022 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 13-11-2022 02:47 PM
Haah... tapi iols perasan 2 episod terakhir... paling obvious finale la... nampak sangat rushing n ...

I rasa kurang best start episod yg scam kereta secondhand tu

Kalau tanya i rasanya i x mahu ada season 2. I lagi suka habis mcm ni je sbb bila ada season 2 expectation org makin tinggi n nak season 2 lagi best

Production house n writernim pun x ngam so kemungkinan kalu ada season 2 pun xkan sama dah mcm season 1

writernim 2 org ni menang screenplay contest masa sbs grand awards tahun 2015 n jadi la drama one dollar lawyer ni so selagi hubungan diaorg x ok mmg x kan ada season 2 kot sbb akan ada banyak isu melibatkan copyright semua
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-11-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 13-11-2022 03:49 PM
I rasa kurang best start episod yg scam kereta secondhand tu  

Kalau tanya i rasanya i  ...

Oh episode tu... masa tu kot dah start konflik...

Agree... tak payahlah ada season 2... kalau dah ada konflik ni susah la nak shooting drama... better buat drama baru... iols kadang2 suka drama2 baru daripada drama season ni...

Lagi satu iols tak suka bila tukar main cast... macam satu drama iols follow ni... actually yang ganti pun A lister juga tapi awkward betul bila orang lain ganti... Drama Delayed Justice... Jung Woo Sung ganti Bae Seong Woo... Bae Seong Woo tu ada kes DUI... terpaksa la ganti cast... Doctor Romantic tu pun iols tengok season 1 je sebab tukar cast...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
walaupun 12 episod & agak rushing menuju finale, i puas hati la dgn drama ni.

Lek2 je storyline dia. Okay la untuk mengubat kekecewaan i tengok EAW haritu
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
i pon sokong takyah season 2 la kalau bukan dgn original screenwriter & cast. Hilang la charm kalau pakai org lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
tak sangka kawan baik NGM buat cameo masa last2 tu, tak sabar nak tengok heols join tak kalau ada HP S3
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 11:30 AM | Show all posts
finale citer ni best , actually jalan citer and semua bestlah , sayanglah sebab konflik dalaman , episode asal dipendekkan , jalan citer pun diringkaskan...

tapi pelakon, semua okaylah

sayang betul, very entertaining.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 06:48 AM GMT+8 , Processed in 0.087465 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list