CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[SBS/Disney+ 2022] 1000 WON LAWYER/ONE DOLLAR LAWYER - Nam Goong Min, Kim Ji Eun, Choi Dae Hoon

  [Copy link]
 Author| Post time 29-10-2022 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-10-2022 10:43 AM

Jihun tak suka Mari layan dia baik...
Nak bancuh kopi pun dia tak bagi... kemas bekas makanan pun dia tak bagi...
Sebab Mari dah tau backstory Jihun...

Kes baru ni Mr Sa kena scam... kesian dia... dia pulak percaya dengan agen tu... lastly guna van lama jugak...

Rupanya scammer tu memang dah kena aim dengan prosecution... kebetulan Mr Sa beli kete kat situ... Jihun pun join jadi dealer... so senang jela tangkap diorang...  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2022 12:47 PM | Show all posts
Rahah replied at 29-10-2022 10:26 AM
Source : Soompi

Bertabahlah tengok 1 episode je every week...This week pun ada baseball game...  ...

apa? next week pun tayang 1 epi je?
xpelah...layan Shadow Detective tu dululah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 04:27 PM | Show all posts
so citer..ini ape jadi tayangannya ni bile exactly?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2022 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-10-2022 04:27 PM
so citer..ini ape jadi tayangannya ni bile exactly?

29 October...
5 November...
11 November...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2022 07:19 PM | Show all posts
Rahah replied at 29-10-2022 04:48 PM
29 October...
5 November...
11 November...

lerrr....ok...gitu

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2022 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg JQ tu mcm bapa Cho Yeon Jinyowon tu..

12 episod je pun kena tggu 2 minggu lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2022 01:52 PM | Show all posts
bestnyer ep 10...

dah kena tunggu next week pulaks...elok elok 16 jadi  12 then, jadi..sekaliseminnggu airtime...

best kali  ni  - aek Mari  dengan sekeluarga dia - Grandpa...mommy..haejin...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2022 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
The real killer tunang Jihun masih bebas... Entah apa motif dia datang office Jihun...

Mesti Mari terkejut bila tau client grandpa dia ada kaitan dengan kes ayah Jihun...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-10-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Jihun tu sebenarnya anak luar nikah ke? sebab dia tak pakai family name ayah di pon kan?

tapi adik beradik dia nampak terima je dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2022 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 31-10-2022 10:09 PM
Jihun tu sebenarnya anak luar nikah ke? sebab dia tak pakai family name ayah di pon kan?

tapi adik  ...

Ye kot... mak lain2... agaknya ikut surname mak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sejak bila Jihun tahu Mari ni cucu owner Baek Law Firm? ada anyone perasan tak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 6-11-2022 12:19 PM
sejak bila Jihun tahu Mari ni cucu owner Baek Law Firm? ada anyone perasan tak?

Kalau tak silap masa Jihun pergi Baek Law Firm... dia perasan surname sama...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2022 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 6-11-2022 02:07 PM
Kalau tak silap masa Jihun pergi Baek Law Firm... dia perasan surname sama...

i ingat scene tu tapi dia takde cakap apa kan? ke dia dah boleh connect the dots cuma taknak Baek Mari tahu je?

episod semalam best, walaupun sedih kejap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2022 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Jihun menghilangkan diri setahun... kena marah dengan Mari & Mr Sa... tiba2 jer disappear...
Tapi dia ada bagi letter kat Mari... dah jumpa semula baru Mari baca...

Jihun dah ready nak fight dengan culprit tu...

Lawak betul Jihun pergi French Village tu... iols ingatkan kononnya setting dia bawak diri ke France...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2022 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 6-11-2022 02:12 PM
i ingat scene tu tapi dia takde cakap apa kan? ke dia dah boleh connect the dots cuma taknak Baek  ...

Haah... dia cakap kat Mari surname sama... masa tu dia just teka jer... tapi iols rasa Jihun tau...

Tak jadi sedih sebab banyak scene kelakar... bagi free legal advice kat kampung tu pun siap order banner dia menang banyak kali... sebab ada yang tak percaya dia lawyer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2022 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Familiar sangat ofis SBS ni dalam drama ni... kalau tengok mesti teringat RM...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok done layan habis drama ni i suka episod akhir x meleret n habis dengan cepat cuma rasa x puas sbb pendek sangat 12 episod part last yg diaorg nak tukar caj guaman tu mcm lawak sikit tapi kalau i jadi jihun pun i x tukar caj tu sbb tunang dia yg pilih nak caj mcm tu. Kira tu je la cara jihun simpan kenangan tunang dia

I suka watak baek mari n x sangka dia sesuai bawak watak baek mari tu. I paling suka bila dia buat muka annoying dgn jihun comel je buat senget2 bibir mcm tu sambil nak pukul jihun. Diaorg punya sengal tu serasi sbb tu jihun suka buli mari
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 12-11-2022 09:20 PM
Ok done layan habis drama ni  i suka episod akhir x meleret n habis dengan cepat cuma rasa ...

Iols ada terbaca dipendekkan episode sebab ada konflik antara writernim & production... hmmm... tak tau betul @ tak... sayang pulak drama best tapi ada konflik pulak...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2022 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 12-11-2022 09:58 PM

Iols puas hati ending... sebab kes Joo Young & appa Jihun dah settle... even though rushing sikit tapi best... yang penting still kelakar...

Overall iols suka drama ni... recommended pada yang nak tengok legal drama sambil gelak... sebab dramanya light jer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 12-11-2022 10:00 PM

Sampai ke sudah Min Hyeok tu blur je bila Yejin buat surprise... sebab dia tak tau plan Yejin & Jihun...

BTW entah bila dapat tengok Nam Goong Min bawak watak sengal lagi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 01:52 AM GMT+8 , Processed in 0.109880 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list