CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[SBS/Disney+ 2022] 1000 WON LAWYER/ONE DOLLAR LAWYER - Nam Goong Min, Kim Ji Eun, Choi Dae Hoon

  [Copy link]
 Author| Post time 16-10-2022 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols speku grandpa Mari tau pasal ayah Jihun... mesti salah sorang client dia tu ada kaitan dengan kematian ayah Jihun...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 16-10-2022 02:31 PM
tapi i memang nangis start dari yg tunang dia mati sampai la ke scene dalam ofis tunang dia tu.

I  ...

I start rasa x sedap hati sejak tunang dia setup law office tu & kenakan bayaran 1000 won je…sebab tunang dia xde in present time…so memang dah sedia dgn kemungkinan sad ending antara diorg tu…mula2 I thought Jihun nak breakup & abis kat situ, tapi bila end up dia propose then i pun pikir xde benda lain lagi ni, mesti tunang dia mati lepas ni…even so still sedih tgk tunang dia mati tu…berjurai airmata sampai skrg sedih lagi…
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 15-10-2022 03:46 PM
Bapa Jihun PM candidate... sebelum tu Prosecutor General... tapi curious pulak kan... yeke dia commi ...

i rasa logik je ayah dia di”pressure” untuk bunuh diri sebab mungkin ayah dia yg jadi key person & berkait dengan semua org yg terima duit tu.

Macam kalau sekali ayah dia bukak mulut, memang boleh kantoi semua org.

Ironik kan, Jihun dia boleh halang org lain dari bunuh diri semata nak lari dari realiti tapi dia tak mampu stop ayah dia dari buat benda yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 16-10-2022 03:14 PM
I start rasa x sedap hati sejak tunang dia setup law office tu & kenakan bayaran 1000 won je…seba ...

i nangis tak berenti uols tengok scene dekat ofis tu. Nasib lepas tu preview next episode, tergelak la sikit
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya sampai jugak hajat iols nak tgk NGM & LCA bergandingan as a couple dlm drama walaupun sekejap je & berakhir dgn tragis…dlm Awaken diorg berlakon sama tapi too bad heroin org lain…chemistry diorg jauh lagi baik drpd chemistry NGM dgn heroin citer tu…iols x tgk abis sebab turn off tgk heroin…

Pasal Jihun dgn Mari pulak, maybe I’m in the minority, tapi iols tgk diorg tu lebih mcm abang dgn adik sama2 partner in crime je…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2022 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 16-10-2022 03:18 PM
i rasa logik je ayah dia di”pressure” untuk bunuh diri sebab mungkin ayah dia yg jadi key person ...

Yup...
Memang logik...
Tapi iols suspicious sebab someone yang call tu... maybe dia kena ugut @ something...

Ayah dia memang dah ada list yang terima political funds tu... that's why kawan2 tu mengelak bila dia kena investigate dengan Jihun...

Info berkaitan ayah Jihun tu jugak yang menyebabkan kematian tunang Jihun...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 16-10-2022 02:36 PM
Tu la pasal...
Selamba kata rambut boss... sentap Jihun...
tapi masa tu Mari tengah drunk...  ...

Mmg Mari jujur tu psl rambut keriting jihun. Itu la jihun selalu sakat Mari. Hahahhahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 16-10-2022 02:35 PM
ye weh, i rasa terkilan sebab Lee Joo Young (tunang Jihun) patutnya alert la sebab dia bukan newbi ...

Itu la.
Jihun tu betul2 sygkan tunang dia tu.


Aku tak menghrpkan loveline jihun n Mari. Tp taktau la klu ada.
Klu ada, ada la. Klu takde pun, x kesah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2022 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 16-10-2022 06:18 PM
Itu la.
Jihun tu betul2 sygkan tunang dia tu.


sama la, sebelum ni i berharap. Tapi bila tahu kisah dia dengan tunang dia iols pon redha sudah.

Kalau ada tu bonus, kalau takde kita faham je
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 15-10-2022 12:50 PM
Ep 7

alaaaa....now baru tahu profile Ji Hoon and siapa bapanya.

Kan. Terus teringt why her bila tgk ending ep 7.

Agaknya sepa la org paling last call Ayah jihun tu.

Mesti dah last epi bru reveal sepa disebalik apa yg kat Ayah jihun n Tunang dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2022 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 16-10-2022 02:41 PM
Iols speku grandpa Mari tau pasal ayah Jihun... mesti salah sorang client dia tu ada kaitan dengan k ...

Insiden tertukar envelope tu berlaku kat Baek Law Firm kan? So mesti empunya asal envelope tu either client atau staff Baek Law Firm…jgnlah jadi mcm Jangsan Law Firm dlm May It Please The Court tu pulak…sebab xtau apa niat sebenar grandpa antar Baek Mari gi kerja kat law firm kecik Jihun tu…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 16-10-2022 08:23 PM
Insiden tertukar envelope tu berlaku kat Baek Law Firm kan? So mesti empunya asal envelope tu eith ...

Haah...
Antara 2... client @ staff... sebab tak tunjuk muka...
Tapi Joo Young tak kenal dia...

Grandpa Mari tu dah lama jadi lawyer & ada big law firm...
Mesti dia tau something...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2022 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols x faham kenapa ada yg x suka scene flashback tu…scene2 tu lama sgt katanya…kalau nak buat flashback, 30 minit je cukup…sorry i beg to differ…scene2 flashback tu penting utk terangkan asal-usul 1000 won lawyer…it’s the backbone of the story…melalui flashbacklah kita tau Jihun yg sebenar mcm mana…
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2022 11:01 PM | Show all posts
xyla73 replied at 17-10-2022 10:10 PM
Iols x faham kenapa ada yg x suka scene flashback tu…scene2 tu lama sgt katanya…kalau nak buat fla ...

lagipun scene flasbacks tu adalah sub scenes pada konteks sebenarnya.  kan Baek MAri ajak Na Ye jin prosecutor tu pi kat  bbar minum2  sambil dengar citer JiHoon...so pada I mana boleh sekejap je sebab Na ye jIn is telling a story...lama le...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2022 11:03 PM | Show all posts
hijau88 replied at 16-10-2022 07:18 PM
Kan. Terus teringt why her bila tgk ending ep 7.

Agaknya sepa la org paling last call Ayah jihun  ...

aaah   tu lah terus  i tingat...WHY HER  bila jasad ayah Ji hoon free fall...tu...tapikan mimik muke  Oh So Jae and NAm Goon Ming dalam menjiwai secene tu wow lah kan...good actor depa ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2022 12:29 PM | Show all posts
Rahah replied at 15-10-2022 03:35 PM
Iols tak tengok citer tu...
Tu yang tak tau tajuk...

xpa, tp citer tu best gak, kelakar. klu ada masa, boleh try tgk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-10-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 17-10-2022 10:10 PM
Iols x faham kenapa ada yg x suka scene flashback tu…scene2 tu lama sgt katanya…kalau nak buat fla ...

Mana cukup 30 minit jer...
Itu backstory Jihun & title drama ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2022 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 18-10-2022 12:29 PM
xpa, tp citer tu best gak, kelakar. klu ada masa, boleh try tgk

Okay...
Kalau takde citer best boleh layan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2022 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 18-10-2022 09:44 PM
Mana cukup 30 minit jer...
Itu backstory Jihun & title drama ni...

Entahnya…boleh je nak buat 30 minit tapi impak dia takkan sama dgn 2 episod full…ni jenis2 yg x suka tiba2 tukar tone dari lawak ke melodrama..now tgk duit 1000 won tu hit differently bila dah tau backstory dia camna…
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2022 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Menangis tengok tunang dia mati
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 08:08 AM GMT+8 , Processed in 0.211335 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list