CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 4323|Reply: 76

[Tempatan] Datuk Hamidah Osman membuat laporan polis berkaitan dakwaan suami kepada Ketua Hakim Negara

  [Copy link]
Post time 20-8-2022 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hamidah memegang laporan polis yang dibuat berhubung dakwaan suami Ketua Hakim Negara pembenci Najib di Putrajaya semalam.KUALA LUMPUR – Bekas Naib Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (Putra), Datuk Hamidah Osman membuat laporan polis berkaitan dakwaan suami kepada Ketua Hakim Negara Tun Tengku Maimun Tuan Mat baru-baru ini.

Menurutnya,  polis harus menyiasat perkara tular di media sosial yang mendakwa suami Tengku Maimun pembenci bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.Ia dakwa Hamidah turut menyentuh integriti kehakiman negara.

“Demi integriti kehakiman negara. Dalam soal ini bila suami dia seorang aktivis politik yang anti Najib apa yang dia buat dalam Facebook peribadi menimbulkan persoalan sejauhmana kita yakin bahawa dia (Tengku Maimun) tidak dipengaruhi suami dia.

“Contohnya dalam kes Rosmah, di bawa ke mahkamah rakaman suara Rosmah kononnya memarahi Najib. Itu dilihat Rosmah sebagai mempengaruhi Najib.

“Tapi dalam soal ini, sejauhmana kita yakin sistem kehakiman kita telus jika suami hakim sendiri adalah seorang yang anti Najib?” soalnya.Hamidah membuat laporan di Balai Polis Presint 7 Putrajaya semalam dan laporan itu disahkan oleh pihak polis.

Jelas Hamidah, jika dakwaan itu benar, Tengku Maimun perlu digugurkan atau menarik diri daripada mengetuai panel lima hakim Mahkamah Persekutuan berkaitan kes Najib yang sedang berlangsung ketika ini.

“Demi integriti sistem kehakiman perkara ini perlu disiasat dan Tengku Maimun perlu digugurkan daripada menjadi salah seorang hakim perbicaraan Najib.

“Pada saya, soalnya sistem kehakiman negara perlu telus dan dilihat telus. Saya bertindak sebagai rakyat yang mahu integriti sistem kehakiman terpelihara” katanya ketika dihubungi MalaysiaGazette.Semalam tular di media sosial  seorang lelaki bernama Zamani Ibrahim yang dikatakan suami kepada Tengku Maimun.

Beliau telah membuat satu hantaran di Facebook memperlihatkan dirinya sebagai pembenci tegar kepada Najib.

“Saya percaya link Facebook Zamani Ibrahim selaku suami Tengku Maimun berupaya mencalarkan intergriti dan imej sistem keadilan negara apatah lagi ianya berlaku di peringkat mahkamah tertinggi sistem keadilan negara.

“Bagaimana boleh kita yakini penghakiman yang dibuat oleh Tengku Maimun benar-benar telus dan adil tanpa dipengaruhi oleh suaminya?

“Sementelah lagi isi kandungannya secara munasabah berupaya membawa kepada tafsiran yang penulis (suami Tengku Maimun) merupakan seorang yang suka Datuk Seri Najib jatuh,” katanya  dalam laporan itu.

Selasa lalu Mahkamah Persekutuan menolak permohonan Najib memasukkan bukti tambahan membabitkan Hakim Datuk Mohd Nazlan Mohd Ghazali menerusi rayuan akhir kes penyelewengan dana RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd.Permohonan pasukan peguam baharu Najib Razak yang minta diberi masa untuk membuat persiapan bagi rayuan kes SRC International turut ditolak.

Tengku Maimun hari menolak permohonan ketua pembelaan Najib, Hisyam Teh Poh Teik yang sekali lagi meminta penangguhan.

Susulan itu Hisyam mahu mengecualikan dirinya dari mewakili bekas Perdana Menteri itu namun turut ditplak oleh Tengku Maimun. – MalaysiaGazette

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Najib tu yg menghalang keadilan....byk cantik
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 08:22 AM | Show all posts
hahahahahaahahahahahaha
dah ada macai baru
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh la nek midah ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Habis tu. Kena kasih tangguh dan tukar lawyer lagi lah ye baru luas hati dan dikatakan adilllll
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis2 pencacai politik ni buat report polis.. sikit2 report polis.. ada kes suami isteri bercerai sbb lain fahaman politik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang tua memang kuat sentap cepat terasa persis pariah2 forom.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 20-8-2022 08:26 AM
Habis tu. Kena kasih tangguh dan tukar lawyer lagi lah ye baru luas hati dan dikatakan adilllll


Nope this time tukor ketua hakim...conflict of interest after such remarks, if indeed  were to be the truth coming from suami ketua hakim who is the chief presiding panel of hakim rayuan...

Same old same old...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2022 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 20-8-2022 08:45 AM
Orang tua memang kuat sentap cepat terasa persis pariah2 forom.

They dont know how to block or filter info...macam ko block aku...cuba tak block...mau sawan barbeng....

Gitewwwwww

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
kau nak merayu..hidup dan kebebasan kau dlm tgn hakim tu..kau patut bodek hakim tu..bukan carik pasal..

oh ya..kau patut bodek 5 org hakim..faham?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 20-8-2022 08:39 AM
Tak habis2 pencacai politik ni buat report polis.. sikit2 report polis.. ada kes suami isteri bercer ...

Desperate time needs desperate measures....
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
bala tentera atokcow melancarkn serangan finale mnjelang pru
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry pariah kasta tahi. Tak pernah teringin aku nak block ko. . Perasan. Aku simply tak reply, tu pun kau dah rengsa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 10:33 AM | Show all posts
OK polis siasat but who decides ada kes, mahkamah juga ka?

pening !
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang puak nie  bukak mulut je terserlah kebodohan ke camna?  Masuk dulu baru sembang ok
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau mcm ni la mentality macsi umngok mmg kelaut la pru15
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Nxt time klau gang2 umngok ada kes mhkmh bagi diorg pilih sndiri loyer & hakm yg diorg suka, klau x suka tukar on d spot...gila punya orang
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Memalam dlm kelambu agak agak depa bincang tak
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 11:32 AM | Show all posts
kalau tukar hakim baru pun, mesti hakim baru punya bapa/mak/ atok/ drebar anti Najib

dah ramai betul org anti Najib, nak buat camner
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2022 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Logik jugak points Datuk Hamidah nih.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 12:33 AM GMT+8 , Processed in 0.132756 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list