CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 3160|Reply: 46

[Tempatan] TERKINI! Rayuan SRC International: Najib gugur firma Zaid sebagai peguam cara

  [Copy link]
Post time 19-8-2022 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mojarean_X at 19-8-2022 10:31 AM

Najib Razak tiba di Mahkamah Persekutuan untuk pendengaran rayuannya pagi ini.

PUTRAJAYA: Bekas perdana menteri Najib Razak telah melepaskan firma guaman yang baru dilantik, Zaid Ibrahim Suflan TH Liew & Partners, daripada mewakilinya dalam rayuan SRC International.

Peguam utama Hisyam Teh memaklumkan perkara ini kepada Mahkamah Persekutuan hari ini apabila perbicaraan disambung semula.

Peguam cara telah dilepaskan oleh perayu (Najib),” katanya.

Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat, yang mempengerusikan panel lima hakim Mahkamah Persekutuan, kemudian berkata mahkamah mengambil maklum perkara ini dan memerintahkan pendakwa ad-hoc V Sithambaram meneruskan hujahannya.

Najib melantik firma yang diketuai oleh Zaid Ibrahim itu untuk mengambil alih pembelaannya daripada Shafee & Co bulan lepas.

BERITA LANJUT MENYUSUL

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 10:35 AM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 10:43 AM | Show all posts
pulak dah..tiket ekspress ke sg buloh ke ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
bila la nak tamat drama jibby ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:02 AM | Show all posts
harap dapat lah settle b4 PRU 15 coming soon ni. rakyat tak tahan dah nk folo cite dia ni. letihh ooo.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:05 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:08 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:12 AM | Show all posts
tak perlu ramai2 kot peguam.....bukti baru pun tak diterima oleh mahkamah, jadi agaknya kerja pun kurang...



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 11:21 AM | Show all posts
Senjata makan tuan....bila di atas jangan terlalu mendonggak ke langit. Sesekali renung2lah ke bawah.







Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Buang masa buang duit je la najib kalau awal2 lagi mmg tak boleh buat ape..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 11:50 AM | Show all posts
rashiman replied at 19-8-2022 11:12 AM
tak perlu ramai2 kot peguam.....bukti baru pun tak diterima oleh mahkamah, jadi agaknya kerja pun ku ...

Baguslah baru ada akal. Zaid ni musuh politil lama bossmu.. dia mungkin nak kenakan bossmu nak collect fees utk law firm baru dia. Dia pun bkn biasa berhujah di mahkamah. Selain dari jimat belanja npklah konon2 bossmu kekurangan peguam gitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
By the rule of laws…”technically”  Jibby dah masok penjara dah. Ni semua sandiwara.. dan hak dia putar2.. kona sana sini. Tak payah la korang ber bas-bas pegi istana kehakiman tu buat penat badan.. buang masa je dik. Tunggu masa je ni dek… bukan satu pertuduhan kes SRC ni. Dan bukan sorang hakim.. 5 kot. Takkan punya semua charges boleh terlepas dek. Court dah deal beribu-ribu kes dah boleh hidu delay tactics mcm ni dek. Guna otak la plis! Court tak heran pun sentimen emosi cai2 tu semua dlm socmed… twitter Mat Maslan.. Wak tu semua tu. Org x berilmu je percaya gitchew. By the way… dia pergi court naik mercedes.. korang naik bas. Curlasss dek buar rombongan telan asap diesel. Sekian!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 12:49 PM | Show all posts
ko suruh macai ko rashiman jela buat hujah pembelaan najib oii.dia terer bab konar baring.mungkin CJ tengku maimun boleh terkesima
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 19-8-2022 12:49 PM
ko suruh macai ko rashiman jela buat hujah pembelaan najib oii.dia terer bab konar baring.mungkin CJ ...


Macai @rashiman dkt sepuluh kali asyik persoal kenapa hakim xterima bukti baru walaupun dah diterangkan berkali-kali yg hakim menolak sb xrelevan. Ko nak macai dungu mcm tu wakil najib? Better najib mengaku salah dr amik macai sedungu itu utk wakil
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 19-8-2022 12:49 PM
ko suruh macai ko rashiman jela buat hujah pembelaan najib oii.dia terer bab konar baring.mungkin CJ ...

Koh koh koh.. dia tu sama level dgn macai kt fb najib. Kalu setakat evidence based on cybertroopers anak raja dlm buangan tu nak disqualified judge tu hakak gelakkan sajor dek siap ada surat layang level makcik bwg bagai. Dia ingat Federal Ct bodow cam dia kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
taktik ni berkesan kalau masa first trial dulu..sbb masa tu kau belum jatuh hukum bersalah

sekarang kau dh bersalah..nak buat rayuan..kenapa kau susahkan proses rayuan kau?

Bukan masalah mahkamah kalau kau takde peguam..kau yg nak merayu..kau carik la jalan selesaikan masalah kau..kalau takde jalan.. kau masuk jail
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 19-8-2022 02:32 PM
taktik ni berkesan kalau masa first trial dulu..sbb masa tu kau belum jatuh hukum bersalah

sekarang ...


Pandai ko dek. Dia lantiklah sape pun Federal Court dah x heran. Who r yous kan je dek. FC pun dah muak dengan delay tactics buat kena gelak satu dunia gitchew.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpala jib
Gi penjara hari jumaat ni
Barakah ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 03:18 PM | Show all posts
kalu nak mohon pengampunan agong gi arr masuk penjara cepat!!
hadoihh... itu pon nak kena ajar ka??
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampaknya jibun withdraw rayuan dia la kan? Apesal la ngabiskan masa hakm & duit rkyt.....sepatutnya x pyh pun pg mhkmh rayuan aritu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 01:51 AM GMT+8 , Processed in 0.091269 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list