CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 7919|Reply: 98

[Tempatan] "Jadi Jutawan Tapi Produk Tak Pernah Nampak Orang Pakai” – Individu Dedah Cara ‘Founder’ Kosmetik Tipu Netizen

  [Copy link]
Post time 19-8-2022 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kebanyakan founder produk kosmetik dan kecantikan di Malaysia ini mengamalkan gaya hidup mewah dan selalu tayang kemewahan mereka di media sosial.

Namun, tanpa ramai ketahui bermegah dan menunjukkan kekayaan kepada dunia luar itu adalah salah satu cara mereka untuk ‘menipu’ orang.Seorang individu telah tampil dan mendedahkan cara sesetengah pengasas kosmetik terkenal gunakan untuk tarik agent dan pelanggan.

Individu yang tidak mahu namanya dikenali itu turut menyeru rakyat Malaysia untuk unfollow semua pengasas kosmetik dan tidak memberikan mereka perhatian yang dimahukan.Kata individu ini, mereka tayangkan kemewahan untuk memperdaya netizen yang hidup susah dan sedang memerlukan wang ringgit supaya menjadi agent.

Kau nak tahu macam mana dia jadi jutawan sedangkan produk dia tak pernah pun nampak orang pakai? Tak pernah nampak pulak dijual dekat pasar raya? Sebab AGENT IALAH PELANGGAN FOUNDER.”Beli timbang kilo, letak sticker jenama
Berikut adalah perkongsian lanjut individu itu:

Founder beli produk timbang kilo. Tampal sticker jenama mereka dan jual secara pukal kepada agent
Agent menggunakan wang berpuluh ribu untuk membeli stok daripada founder
Produk tidak terkenal, tidak berkesan dan tiada yang membeli menyebabkan agent terpaksa tanggung kerugian

Founder sudah dapat semua wang kerana semua stok sudah terjual secara pukal kepada agent
Salahkan agent tak reti buat ‘marketing’
Jelasnya lagi, mereka akan salahkan agent kerana tidak tahu membuat ‘marketing‘ yang bagus untuk menjuak produk. Jadi founder akan menyuruh agent sertai kelas pemasaran dan mereka perlu mengeluarkan duit sekali lagi untuk membayar yuran itu pula.

Keluar lagi duit beribu nak bayar kelas marketing dia yang sebenarnya haram apa pun tak berguna. Lepas tu ulang balik kitaran di atas tu.”
Mengakhiri perkongsiannya, individu ini berharap agar orang Melayu tidak tertipu dengan helah kebanyakan pengasas kosmetik yang menggunakan cara ini untuk menjadi kaya raya dan ‘claim‘ produk mereka habis terjual.Dia juga berpesan kepada orang lain yang menjadi pelanggan supaya tidak membeli kosmetik jenama pelik-pelik untuk digunakan setiap hari.

Sebaliknya, beli saja kosmetik atau produk penjagaan wajah yang dijual di farmasi seperti Watsons dan Guardian kerana lebih murah dan selamat.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada tu bangga kata ada kilang pakai keta kemain.  Last-last rupanya gaji tak bayar.  Rumah keta sume sewa.  

Heran tu kat FB kemain punya havoc!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 02:38 PM | Show all posts
contoh.. tokeh kuku beruk termasuk ahli kurage mereka
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
meya replied at 19-8-2022 02:30 PM
Ada tu bangga kata ada kilang pakai keta kemain.  Last-last rupanya gaji tak bayar.  Rumah keta sume ...

Siapakah itu..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli kereta sport sebulan dua nak jual. Boring katanya


Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 03:12 PM | Show all posts
Baguslah ada yang bersuara
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 03:49 PM | Show all posts
oooooooooooo itu laa heran .. macam cendawan ramainya.. tapi tak pernah nampak jual kat memana pun....
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
meya replied at 19-8-2022 02:30 PM
Ada tu bangga kata ada kilang pakai keta kemain.  Last-last rupanya gaji tak bayar.  Rumah keta sume ...

Alip sokeri tak termasuk... vida pun tak termasukkk.. semualaa tak termasuk... betull depa kaye laaa.. hang je pitenahhhh... hohohohk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pi mydin mall.. ade le meja haluih juai brg dherbs.. satu plggn pun tak dooo... tp masa aku pi seminat.. sokri kato berebut rebuttt org nak brg dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat kampung iols bersepah produk bodo org2 kampung duk pakai.. benda ape tu fondation f*cking stupid nama cubebremi ke apa... cenonet 30-40 ringgit... padahal penuh paraffin wax semata je.. i rasa nak hantuk kepala why org2 kampung cikgu2 ni duk promot product sampah
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 04:39 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-8-2022 02:58 PM
Beli kereta sport sebulan dua nak jual. Boring katanya

ini paling lancau
aventador beli sebulan je pastu nk jual
celaka punya mamat muka semak samun tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb b40 dan kampung2 masih ramai yg sapot timbang kilo. Mana tak kaya ponder2 nih
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sblm ada agent lagi lah dorang kaya sbb tunjuk kaya tu tu key penting utk tarik agent. kalau yg bodoh alang terlalu naif nk jd ponder mungkin hutang along kaa pinjam reta org kaa dulu. kalau yg lain2 tu aku yakin cuci duit. dua ekor yg terpemes tu satu mmg dah bertahun ada org cite agent cuci duit, sekor lagi hari tu antara yg kena panggil sperm kot, akaun kena freeze kan. ujung2 sume lepass!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dengan komen forumer atas2 ni.. sbb org2 kg masih support produk timbang kati ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahal betul produk founder ni. Baik beli produk dah lama establish kat pasaran.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sian orng kampung.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-8-2022 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangat bagus diketengahkan isu ni utk beri kesedaran kpd org ramai supaya tak tepengaruh dg penipuan pngeluar produk ni. Patutnya dh lama isu ni diwar2 kan supaya jauhi skim jualan yg memperkayakan pngeluar produk.
Sy sgt simpati dg ejen2 yg berhabis wang, brg xlaku. Biasanya golongn muda yg tiada kerja dan terpengaruh jd ejen kononnya utk jd usahawaan berjaya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Xtau lah yg membeli produk2 jenama ntah apa2 ni apa yg ada dlm otak mereka
Kadang tu nama jenama tu sndri pn dh ntahapa2, pastu packaging pulak hazab, disertai dgn muka founder je tepek sebesar alam tu pn lps filter 14 lapis…

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 09:10 PM | Show all posts
aechae replied at 19-8-2022 09:06 PM
Xtau lah yg membeli produk2 jenama ntah apa2 ni apa yg ada dlm otak mereka
Kadang tu nama jenama t ...

Yang membeli tu agen aje kot. Lepas tu ajen tu bagi free kat kawan atau tanam belakang rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2022 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 19-8-2022 09:10 PM
Yang membeli tu agen aje kot. Lepas tu ajen tu bagi free kat kawan atau tanam belakang rumah..:lol ...

Bukan murah tau masalah nya…isipadu pn sikit xpadan dgn harga slalu nya…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 03:30 AM GMT+8 , Processed in 0.087142 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list