CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Jenayah] Orang Ramai Berang Lihat Motosikal Rempuh Pelajar Sekolah Melintas di hadapan sekolah [Amaran Video Ngeri]

  [Copy link]
Post time 18-8-2022 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mat moto mmg hauk dkt trafik light dia la yg kaki cilok lampu merah  jln jem dia la yg bwk laju2 sambil hon pjg celah2 keta, kat hiway dia la yg konvoi ramai2 amik lane kanan x bg potong mmg ci%#@! sbb diorg slly play victim.

Cuba mat moto ni bayangkan yg kena langgar tu anak ko sendiri.....baru ada akal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 08:51 AM | Show all posts
moto tu laju..jilakeee btul
seeloknya pak guard tu seberang jln iring bdk sek
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:08 AM | Show all posts
rayriff replied at 17-8-2022 07:40 PM
Jangan la blame mangsa. Awak dah baca artikel tu keseluruhan?

Tak dalah blame mangga, normal even kita naik kereta walaupun lampu hijau still kena Pandang juga bukan meluru, nak nak bila korang tahu camana sikap pemandu di Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:12 AM | Show all posts
Yg bawa motor ni meme ada yg musibat bab2 traffic light ni.. dia ingat dia kecik dia boleh ngelat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnoor2 replied at 18-8-2022 07:11 AM
Kenapa nk salahkan budak tu....masyarakat kita ni betul2 otak tertinggal...tu kawasan sekolah..autom ...

Betul la tu chuols..otak tertinggal kt jamban..tu yg pi salahkn budak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Takut nak tgk video, setau iols kawasan sekolah had laju cuma 30 je kan.
Kalau boleh elakkan la lalu depan sekolah pada waktu2 puncak. Cari la jln lain, iols seniri yg dh dewasa ni pun takut gila bila nk melintas jalan depan sekolah tu semua org cam tak betul bawak kenderaan dah tau ramai org yg lalu lalang bawak2 la bersabar.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:26 AM | Show all posts
terjerit aku tgk video tu. Memang laju sungguh motor tu tiba2 datang. Budak tu memula mmg tgk kiri kanan.. dia pon tau kete banyak.. besar dah budaknya bukan main terjah. Aku rasa motor tu datang dari celah2.. n laju. Kalau dr jauh dah nampak.. xdela budak tu lintas. Tambah2 dah ijau kan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:28 AM | Show all posts
Ampun kepada pembawak motorsikal. tapi yang aku nampak kebanyakannya, depa ni tak penyabar. Tunggu lampu merah ni macam ridiculous untuk depa ke apa aku tak pasti. Selagi ada ruang dan peluang depa pegi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Byk plk berita dr Batu Pahat skrg
Jalan2 kat Batu Pahat ni byk yg mmg mcm hiway
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
felinecat replied at 18-8-2022 02:57 AM
malaysia ni memang gila..lampu pejalan kaki dah hijau, die lag pecut..bayangkan depan hospital pon m ...

Pernah nampak depan klinik kesihatan. Lampu pejalan kaki dah hijau, jadi akak tu melintaslah. Kereta pun dah berhenti.Tiba - tiba motor dari mana tah , laju jer jalan tak berhenti, nyaris tak langgar akak tu. Pastu boleh pulak dia marah org yg tengah melintas, padahal dah sah-sah salah dia. Sampai akak tu yg minta maaf..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:33 AM | Show all posts
Allahu.. tak jauh dr kg iols
apa status anak tu? moga dikurniakan kesihatan dan umur yg panjang. Amin

kt zebra crossing ni, kalau lampu dh hijau tanda pejalan kaki boleh cross pun, iols tetap la menoleh sebab orang zaman naw, suka langgar lampu isyarat
berapa kali kena, dh hijau, kt zebra line, kereta selamba je nk lalu.. mujo kt simpang & kereta tak laju.. iols berenti, buat isyarat jari goyang no no no pastu tunjuk mata iols ke dia dan no plate kereta.. terus dia angkat tgn tanda sorry
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:37 AM | Show all posts
liton replied at 18-8-2022 09:31 AM
Pernah nampak depan klinik kesihatan. Lampu pejalan kaki dah hijau, jadi akak tu melintaslah. Kere ...

ehh sakit nya hati. sorry to say i memang menyampah dgn org yg bawak motor ni. sebatu dah kita bagi signal dia boleh jugak tekan minyak pastu horn2. Tengok dengan muka tak puasti , ada yg maki2 & ada yg sampai angkat kaki nak tendang kereta kita. dorang ni rasa dorang je betul. kereta plak yang kena takut dengan dorang ni.  

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:40 AM | Show all posts
sory kali ni mmg aku nk carut. aku mmg x kuat nak tgk video tu. tp korang yg laju kat depan sekolah tu pehal?? kesian budak sekolah. dorang bukan tau ape. org besar yg ada akal ni beringat la sikit. bukan kes ni je. byk lagi kes laju depan sekolah. lagi2 sekolah yg depan dia jalan besar. mcm gampang masing2 bawak kete moto
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:41 AM | Show all posts
syamzana replied at 18-8-2022 08:50 AM
kesian kat bdk tu. ape jadi ye, ok ke tak dia? iols tak tgk video baca summary je, takuttt.
dah nape ...

kannn paling bodoh ade jugak yg salahkan budak tu. budak wehhh ape dia tau. lagi plak guard pn ade mase tu. aku mmg gampangkan je moto tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:45 AM | Show all posts
liton replied at 18-8-2022 09:31 AM
Pernah nampak depan klinik kesihatan. Lampu pejalan kaki dah hijau, jadi akak tu melintaslah. Kere ...

mmg  byk kes mcm ni u. klu part pejalan kaki tak tau knp ramai yg x alert. maybe selalu takde org kan tp lampu hijau utk pejalan kaki on. so bila dh selalu mcm ni tu yg masing2 langgar je. i pn paling takot nk lintas kt tgh jalan walaupon dh tekan button utk pejalan kaki tu. sbb dlu masa kat kolej kesian kitorg yg nk lintas jalan ni. dh hijau utk pejalan kaki tp kete moto masing2 laju. smpai dh 3 kali tekan pn kete moto tetap langgar jgk. smpai member aku trpaksa slow2 tahan pakai tangan. pas tu 1 lg nk kena masa kt penang ari tu. nk lintas jln kt padang kota yg nak ke seven e sebelah subway tu. dh turn pejalan kaki lintas moto laju je taknak benti. sudahnya bila i mrh budak moto tu tak puas hati plak. haihh aku mmg menyirap perangai org yg nk langgar je keje ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:47 AM | Show all posts
AllahuAkhbar..! mmg masyarakat malaysia ni xde kesedaran sivik, timbangrasa, perihatin semua ni. depan sekolah mana boleh bwk laju. lagilah lampu isyarat dah hijau utk pejalan kaki. aku harap sgt mat motor tu kena hukum penjara, lesen dibatalkan dan kena tanggung bil rawatan budak tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 09:47 AM | Show all posts
mmg kadang2 kat traffic light motor2 ni tak boleh tunggu hijau baru jalan dia janji dia tengok kiri kanan tak ada kenderaan lain dia jalan dia tak fikir pulak orng yg hijau on the other side tiba2 dtg sbb diorg mmg hijau..selalu kat traffic light macam tu. Lepas tu kalau kita keluar dari parking kita tengok kenderaan tak ada kita keluar dah separuh badan kereta dah keluar  secara reverse tiba2 dia lalu jugak lepas tu marah kita tak tengok dia.. motor ni dia bukan cam kereta dia dtg tu tiba2 je kalau kereta mmg kita boleh nampak.. tp dah kita mmg dah keluar dari parking tu dah separuh kereta yg ko nak lalu gak kenapa...sbb diorg leh selit tak semua tp sebilangan penunggang motor cam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap harap budak ni slmtlaa.. acik doa sgh agh dr jauh.. acik tak tgk pun bideo tuu dik.. tak sggup.. moga hidupmu baik baik je dik
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:50 AM | Show all posts
macam mana keadaan budak tu? risaunya la
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
She-Ra replied at 18-8-2022 09:33 AM
Allahu.. tak jauh dr kg iols
apa status anak tu? moga dikurniakan kesihatan dan umur yg panjang. Am ...

Tahniah sister. Akak suka action kau. Kena ajar spesis CILAKA KECIK2 TAKNAK MAMPOS, DAH BESAR PAYPACK LOBOS ni sister.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 09:21 PM GMT+8 , Processed in 0.132879 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list