CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: YgBenar

[Jenayah] Orang Ramai Berang Lihat Motosikal Rempuh Pelajar Sekolah Melintas di hadapan sekolah [Amaran Video Ngeri]

  [Copy link]
Post time 18-8-2022 12:10 PM | Show all posts
Nnoor2 replied at 18-8-2022 07:11 AM
Kenapa nk salahkan budak tu....masyarakat kita ni betul2 otak tertinggal...tu kawasan sekolah..autom ...

itula.. geram je skang..
lampu ijau, traffic safety guard dah suruh jalan.. ehh dipersalah tak tengok kiri kanan plak..
pastu kalau lampu hijau, kena langgar dgn mangkuk yg langgar lampu merah..
dipersalahkan jugak sbb lampu dah ijau tak boleh terus jalan kena tengok kiri kanan...
ehhh jangan laa normalize kan benda2 tak betul tu... kena normalize kan ikut peraturan.
dah lampu merah.. berhenti. Kawasan sekolah kena slow.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa boleh implement penghadang yang dekat tol tu dekat pejalan kaki /zebra crossing. Selagi tak hijau yang bahagian motor/keta, ko tunggu la situ. X kesah la ko nampak budak ke xnampak budk. Satu lagi, buat bonggol at least 2 sebelum 2 selepas 2 total 4 bonggol untuk cover zebra crossing tu. Haaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 12:43 PM | Show all posts
Aku hari2 tggu anak kat depan sekolah ni. Memang celaka tui sapa yg duk bawak laju depan sekolah. Budak sekolah menengah paling hanat bawak moto. Sekolah ren men sebelah2 ja
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bebal dpn sekolah pon nak laju. Sia2 je buat line kuning bumper apa semua.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg syaitooonnnn betul yg bwk laju depan bdk2 sekolah... Sama je kat sekolah ank perangai bangang
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg syaitooonnnn betul yg bwk laju depan bdk2 sekolah... Sama je kat sekolah ank perangai bangang
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols perasan generasi 18 tahun hingga 30 tahun ni yg byk bawa motor mmg problem. Dulu2 ada juga common sense kalangan penunggang motor. Stress iols dari jauh ko dh hon2 walaupun keadaan jam
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bideo tiktok iols tak buley tgk... dah takde ke cemaner nih?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 18-8-2022 08:46 AM
dekat fb salahkan keta n budak
xde langsung salah motor sial tu
babi

Bodohnya diaorg... Dah terangan moto tu langgar traffic kejadah nak salahkan budak dgn kereta? Bebal betul.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sara_thrash replied at 18-8-2022 09:37 AM
ehh sakit nya hati. sorry to say i memang menyampah dgn org yg bawak motor ni. sebatu dah kita bag ...

Tengok aje la yg viral minggu sudah,org dah bagi signal dia yg tak nampak,disalahkan pompuan tu kenapa bagi signal. Banggang sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mat motor B40 ni kebanyakannya memang perangai macam anjing... Yg baik ada tapi minoriti
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
ninnamina replied at 18-8-2022 11:55 AM
ya Allah kesiannya pelajar tu. harap semuanya normal.
gila betul la moto tu, jenis bawak menonong j ...

Kalau kawasan budak melintas,hijau pun kena pandang dulu Kiri kanan. Takut tetiba kita jalan dia muncul dr mana. Bebudak kan. Kekadang dia terpisah dr kawan lain ,dia tetap nak kejar asalkan dpt jalan beriringan.
Masa anak ai naik basikal pergi kafa pun dia ada cakap nyaris nak kena langgar dgn moto walhal lampu tu hijau tuk pejalan kaki. Ai mmg suruh dia ikut traffic  jalan kaki tu sb jlan sibuk.  Takde maknanya kereta motor nak bagi jalan kalau takde traffic light.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 03:01 PM | Show all posts
Buritan replied at 18-8-2022 10:01 AM
Aku tak brrani tgk.. tp aku mmg harap ade keajaiban utk budak tuuu.. teruk cmn pun kalo Alllah yg  ...

hubby sis cerita pasla nie pagi tadi
bkn meninggal ek budaknya
ke ai silap dgr
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 03:29 PM | Show all posts
senang je nak bagi pengajaran, saman... biar menyesal budak yang bawa moto tu... dah terang salah kowt.... mohon parents budak yang kena langgar tu saman bagi pengajaran..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 04:12 PM | Show all posts
asfaz replied at 18-8-2022 02:32 PM
Bodohnya diaorg... Dah terangan moto tu langgar traffic kejadah nak salahkan budak dgn kereta? Beb ...

puak depa tu mana pernah salah
suma orang lain salah
butuh
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 04:19 PM | Show all posts
trafik light yg kat laluan dr bukit bintang ke jalan raja chulan (nak ke istana hotel) selalu jer lampu merah tapi bas, kereta, moto tak berhenti.  bukan setakat tak berhenti, lagi laju ada laa.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 04:30 PM | Show all posts
kat area kl laluan pejalan kaki dah jadi laluan motor jugak..
kalau korang tak bagi laluan kat korang, silap2 hari korang kena hamun.
aku dah pernah kena hamun sbb saja tak bagi laluan pakej jalan lenggang kangkung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 03:20 AM GMT+8 , Processed in 0.085258 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list