CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Jenayah] Orang Ramai Berang Lihat Motosikal Rempuh Pelajar Sekolah Melintas di hadapan sekolah [Amaran Video Ngeri]

  [Copy link]
Post time 18-8-2022 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 18-8-2022 09:45 AM
mmg  byk kes mcm ni u. klu part pejalan kaki tak tau knp ramai yg x alert. maybe selalu takde org  ...

You go gurls sis! Carutkan jah sis. Dah 3 komen kau bagi sis, tapi akak tak nampak2 lagi carutanzz nyah sis.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
mamaazim replied at 18-8-2022 09:47 AM
mmg kadang2 kat traffic light motor2 ni tak boleh tunggu hijau baru jalan dia janji dia tengok kiri  ...

Tak semua, tapi hampir semualah sister. 99% cilaka sis.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 18-8-2022 09:48 AM
Harap harap budak ni slmtlaa.. acik doa sgh agh dr jauh.. acik tak tgk pun bideo tuu dik.. tak sggup ...

Kat video tu nampak macam hentakan kena kepala budak tu dulu sister burit oii…
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 18-8-2022 09:58 AM
Kat video tu nampak macam hentakan kena kepala budak tu dulu sister burit oii…

Aku tak brrani tgk.. tp aku mmg harap ade keajaiban utk budak tuuu.. teruk cmn pun kalo Alllah yg di atas tuu kata selamat pastinya selamat
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 10:03 AM | Show all posts
pooh~key replied at 18-8-2022 09:51 AM
Tahniah sister. Akak suka action kau. Kena ajar spesis CILAKA KECIK2 TAKNAK MAMPOS, DAH BESAR PAYP ...

kdg tu iols menjeling tak abih.. bebuat tgk no plate kereta sampai la abis cross..
kekonon nk buat report la hahahaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 10:04 AM | Show all posts
Wei lampu pejalan kaki tu hijau. Guard pon dah angkat tangan sebab ada budak nak melintas. ELok meniggal je la rider tu. Geram pulak iolls tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 10:08 AM | Show all posts
tadi pun sama jenis motor tak sabar macam dia jelah terpaling nak cepat. orang tengah melintas dia nak jugak lalu. dah la laju. mujur tak langgar orang. mati agaknya kalau stop kejap.

geram aih tengok manusia jenis gini
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 10:25 AM | Show all posts
Baru je terjadi pagi tadi depan sekolah, anak i dah tekan butang lampu tu. kereta semua dah stop, motor boleh laju lagi langgar je lampu merah tu. bukan lama pun lampu tu merah, 25sec sahaja, just enough untuk budak-budak melintas.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 10:27 AM | Show all posts
org mcm nie patut masuk jail terus atas alasan intention to kill.. kenapa dia x perlahan kan kereta di kawasan zebra line?? nape pecut ?? nak bunuh org la tue..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
fizamn replied at 18-8-2022 10:27 AM
org mcm nie patut masuk jail terus atas alasan intention to kill.. kenapa dia x perlahan kan kereta  ...

Dek, bukan kereta dek. Motor dek. Kereta tu yang ada empat tayar tu dek.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:10 AM | Show all posts
Nnoor2 replied at 18-8-2022 07:11 AM
Kenapa nk salahkan budak tu....masyarakat kita ni betul2 otak tertinggal...tu kawasan sekolah..autom ...

pastu nak salah kan pak guard plak...ape bebal...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:20 AM | Show all posts
Itulah realitinya sekarang kebanyakan penunggang motosikal mana nak pandang kiri kanan mana peduli lampu isyarat dah merah mana peduli kawasan sekolah hospital jalan banyak pejalan kaki menyeberang.  Tahunya moto dia lepas jadi macam ni kan dah menyusahkan banyak pihak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:29 AM | Show all posts
Aku geram betul dengan driver bawak motor skrg. Kita pulak nak kena berjaga-jaga utk bagi dia laluan. Ada laluan motor taknak pakai. Lampu isyarat tu korang redah tak kira kaler. Bagi derang semuanya kaler hijau. Tu belum dlm sesaksesak ko pin pin2 suh bagi laluan. Nak bagi laluan celah bedah mana lagi kalau jalan tu dh mmg sempit. Kalau kawasan sekolah tu, laju je menonong. Kawasan sekolah kot. Gerammm je
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:35 AM | Show all posts
aku hr tu report kat husband ada sorang rider ni mati bwh trailer lepas F&N shah alam,
laki aku boleh balas 'alhamdulillah, kurang sorang mangkuk'
at first mmg aku ngok ngek kan laki aku ni, kira mcm tak de empathy ke
tp lepas baca 2 , 3 news rider langgar budak sekolah ... aku paham napa laki aku cakap mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
toynme replied at 18-8-2022 11:10 AM
pastu nak salah kan pak guard plak...ape bebal...

Not a surprise sis. Akak perhatikan lepas2 zaman vaksin ni, kebebalan ummah amat terpancar gitewww sis.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 geram juga dgn bdk2 ni. Terutamanya budak sklh menengah ni. Sengaja buat cat walk dkt zebra crossing. Sekolah rendah xpe lg sbb diorg comel.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
ya Allah kesiannya pelajar tu. harap semuanya normal.
gila betul la moto tu, jenis bawak menonong je la tu tak fikir keliling dia.
pernah jugak ada kes yg lampu zebra merah, memang kereta stop, budak2 pun dah lintas,
so maybe kereta moto ingat dah tak da budak nak lintas, macam nak jalan dah even lampu merah lagi, tetiba ada budak2 sekolah berlari datang dari mana nak terus melintas kejarkan lampu hijau side dia tu
para pemandu semua memang kene je la tunggu lampu zebra sampai hijau je baru jalan budak2 sekolah ni kadang2 tak boleh predict. kita yg dewasa ni kene alert la.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita kena paham otak manusia takes at least 21 years to mature. So kalau lalu kawasan sekolah or nampak budak2 kat tepi jalan tu be extra careful la. Moto ni obviously dia yg salah. Ada jugak org nak bekap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 12:09 PM | Show all posts
kesian budak yang kene langgar tu..harap dia ok.. tak sampai hati nak tengok video
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap anak tu selamat. Proceed to court terus  ye. Jgn lepaskan pemandu cilake mcm ni. Biasa kalau kes bole menang, lawyer tak ambik duit pendahuluan pun. Terus charge percent dr duit menang saman dlm 10-20 %.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 03:53 AM GMT+8 , Processed in 0.098448 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list