CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: YgBenar

[Tempatan] Waktu bekerja di Johor hanya 4 setengah hari mulai bulan depan.Jumaat setengah hari,Sabtu Ahad cuti.40 jam waktu bekerja jadi kenyataan?

  [Copy link]
Post time 18-8-2022 11:23 AM | Show all posts
Dovahkiin replied at 17-8-2022 08:26 PM
Jumaat tu cuti supaya tak terkejar2 nak pegi solat jumaat. Walaupun half day, masih lagi terkejar2 n ...

siapa suruh balik rumah dulu. kalau dah balik tu memang tak keluar terus lah.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
aisey salah baca tajuk . Tadi macam baca 4 hari bekerja… cuti jumaat sabtu ahad
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:25 AM | Show all posts
Baguslah dah cuti sabtu dan ahad semula mudah sikit mereka dari negeri lain nak berurusan
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:26 AM | Show all posts
spankee_fili replied at 18-8-2022 07:22 AM
Headcount jadi double la kalau gitu, sekarang pun gomen juta2 dah
Tapi dulu ada UTC RTC memang buk ...

tak perlu double the head count sebab jumlah pelanggan tetap sama cuma spread the load sebab extended hours.

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
akuMNdia replied at 18-8-2022 08:40 AM
tapi dlm thn awal 80an rasanya mmg cuti jumaat sabtu & hari khamis pulak 1/2 day.
tu pun kalau aku ...

iyer betul you… tepat sekali. sabtu tu macam isnin (mula bekerja) Black Saturday…  ni dah berzaman2 sejak entah bila sehinggalah tahun 90-an weekend tukar ke sabtu ahad
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:42 AM | Show all posts
bakawali_04 replied at 18-8-2022 09:27 AM
yup
seingat ai pun sama
tapi itu zaman ai kecik sgt

bukan atuk yang tukar tapi abahkau yidin lah

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:44 AM | Show all posts
ezacbee replied at 18-8-2022 11:02 AM
Swasta xlayan pun.. Time keje xboleh tukar dah.

kalau company tpt aku kerja ni opt to 4.5 days kompem cuti tahunan kena potong.

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:54 AM | Show all posts
totokreturn. replied at 18-8-2022 10:33 AM
mohon BN jadi kan manispesto ini utk PRU akan datang

kalau PAS x boleh ka?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau f&b tak mungkin dapat working hour mcmni
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:15 PM | Show all posts
akuMNdia replied at 18-8-2022 11:44 AM
kalau company tpt aku kerja ni opt to 4.5 days kompem cuti tahunan kena potong.

true.. takpun kena extend extra half or an hour drpd waktu balik biasa sebelum ni.
nak ganti balik hours yg dah cut off jumaat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:17 PM | Show all posts
DeLuna85 replied at 18-8-2022 12:20 PM
Kalau f&b tak mungkin dapat working hour mcmni

Tukarlah industri dik...
gaji pun bukan banyak
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:18 PM | Show all posts
ehh.. bkn johor cuti jumaat sabtu ke??
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 18-8-2022 04:33 AM
Tolak waktu mengulor tinggal 3 hari

3hari tu pun ngadap laptop berporum tikussss......
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:42 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-8-2022 11:42 AM
bukan atuk yang tukar tapi abahkau yidin lah

masa di jadik MB ek
salah info lah gitu ai
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerja nak sikit, gaji  nak banyak.... 10 kaunter bukak 2 .   Puiiii!
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 02:47 PM | Show all posts
cuti hari jumaat bagus, malam khamis bleh buat projek lama skit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
pekanwoohoo replied at 18-8-2022 09:26 AM
Kan. Sepatutnya pejabat kerajaan ni memang kena buka 7 hari seminggu. Pandai-pandailah diorang ni r ...

Kakitangan awam = parasit penghisap darah rakyat melalui pelbagai cukai yg tanggung kerja pemalas sektor awam
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 03:05 PM | Show all posts
JulietTheOrange replied at 18-8-2022 09:37 AM
ye ke.. sbb zaman 80an dlu rasenye sabtu keje halfday.. cuti hari ahad je
ntah ek x pasti haha

sorry...can't help it



Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-8-2022 11:26 AM
tak perlu double the head count sebab jumlah pelanggan tetap sama cuma spread the load sebab exten ...

Oh buat staggered working hours la kiranya
Ok jugak kalau gitu
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow terbaik Johor. Supaya rakyat lebih sihat dan negeri Johor lebih maju
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 10:04 PM GMT+8 , Processed in 0.097101 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list