CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Waktu bekerja di Johor hanya 4 setengah hari mulai bulan depan.Jumaat setengah hari,Sabtu Ahad cuti.40 jam waktu bekerja jadi kenyataan?

  [Copy link]
Post time 18-8-2022 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
eksperimen gagal ye?
kne cuti ahad balik
sedo skit ko tu sebelah singapo bukan sebelah kelamtan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by edayildiz at 18-8-2022 08:32 AM

untong ler..
weols jumaat kul 4 dh berambus...kalau half day kul 12 la berambuss..kalau la gituu..smgu smgu kejap jer la nnti
majikan majikan hanat mcm ceo tmpt i kerja msti xsuka
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 08:40 AM | Show all posts
JulietTheOrange replied at 18-8-2022 08:08 AM
dlu2 sebelum cuti jumaat sabtu tu, johor keje ari jumaat
tapi time rehat pkul 12.15 smpi 2.30.. pas ...

tapi dlm thn awal 80an rasanya mmg cuti jumaat sabtu & hari khamis pulak 1/2 day.
tu pun kalau aku tak silap la sbb masa tu aku kecik lagi.


Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Keje i seminggu..pejabat ttpkan 39 jam aje..tapi i krje kdg2 sampai 50 jam sbb bila deal dgn students..mrk x kira masa msg kita tanya psl assignment lah...pelan pengajianlah etc...kita nak rest pun xde masa...dahlah bg msg sesuka hati..subuh kala...tgh mlm walhal dah bg adab komunikasi dan masa sesuai bg msg
.bbnu mmg selalu memeningkan kepalaku...lain sungguh dgn student dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:03 AM | Show all posts
kolumpo bila nak buat,....
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:06 AM | Show all posts
cuti 2 hari tak rasa apa ... kejap sgt
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:16 AM | Show all posts
jumaat patut kerja separuh hari...
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
patut boleh aje bagi keje 4.5 hari..cth aku sampai opis everyday pkl 8.00am slps beli bekpes..sambil makan buka laptop baca email..mana yg blh reply aku trus je reply wpun keje start 8.45am..ada masa aku dah sesiap bekpes kat umah so sampai opis mmg trus buat keje...petang pun selalu
terlajak buat keje slps working hr kalau ada hal urgent...toksah dok berkira sangat lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 09:26 AM | Show all posts
anony-mous replied at 18-8-2022 12:12 AM
Why not both? I selalu fikir kalau kerajaan x corrupt, ada byk duit, boleh je buat 4.5hari seminggu  ...

Kan. Sepatutnya pejabat kerajaan ni memang kena buka 7 hari seminggu. Pandai-pandailah diorang ni rotate macamana manpower untuk jaga kaunter dengan proses segala dokumen tu. Pejabat kerajaan kan clients dia adalah rakyat, so rakyatlah king, bukannya macam sekarang, orang ramai pulak yang kena susah-susah apply cuti untuk buat segala urusan dekat pejabat kerajaan ni. Tu pun kalau tak reliable, kena extend cuti lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:27 AM | Show all posts
akuMNdia replied at 18-8-2022 08:40 AM
tapi dlm thn awal 80an rasanya mmg cuti jumaat sabtu & hari khamis pulak 1/2 day.
tu pun kalau aku ...

yup
seingat ai pun sama
tapi itu zaman ai kecik sgt
then mahathir tukar jadi sabtu ahad
then tukar balik jumaat sabtu
cuma satu je tgh memikir nie
sekolah keb kat johor
masih ada yang sekolah 2 sesi
so kalau jumaat half day
pelajar sesi petang mcm mana utk jumaat tu
kira dorang sekolah 4 hari je ke??
ai lebih concern yang itu
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:28 AM | Show all posts
akuMNdia replied at 18-8-2022 08:40 AM
tapi dlm thn awal 80an rasanya mmg cuti jumaat sabtu & hari khamis pulak 1/2 day.
tu pun kalau aku ...

#rinduzamantun
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
akuMNdia replied at 18-8-2022 07:20 AM
dulu2 kat johor bukan ke mmg kerja 4.5 hari?

Yg tu kat terengganu kott..khamis half day. Kelantan aku x sure
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:37 AM | Show all posts
akuMNdia replied at 18-8-2022 08:40 AM
tapi dlm thn awal 80an rasanya mmg cuti jumaat sabtu & hari khamis pulak 1/2 day.
tu pun kalau aku ...

ye ke.. sbb zaman 80an dlu rasenye sabtu keje halfday.. cuti hari ahad je
ntah ek x pasti haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 18-8-2022 07:55 AM
Mmg headcount akn naik. Sbb tu i ckp in advance if gomen x corrupt. Utc dah lama x mcm utc sejak P ...

Yang ini aku sokong sangat ..well said!
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:52 AM | Show all posts
makin x produktif laa rakyat negara sana
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 09:53 AM | Show all posts
akuMNdia replied at 18-8-2022 08:40 AM
tapi dlm thn awal 80an rasanya mmg cuti jumaat sabtu & hari khamis pulak 1/2 day.
tu pun kalau aku ...

mmg betul tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2022 10:31 AM | Show all posts
anony-mous replied at 18-8-2022 07:55 AM
Mmg headcount akn naik. Sbb tu i ckp in advance if gomen x corrupt. Utc dah lama x mcm utc sejak P ...

Betul, UTC tulah idea paling bijak nak permudahkan urusan rakyat. Pergi situ nak daftar anak boleh, buat kad pengenalan, passport, masuk duit tabung haji....senang parking satu tempat semua urusan selesai.
Dah PH pun semua takutkan atok..tak berani nak melawan walaupun yang terbaik tu teruskan lah walau sape pun pelopornya. Ni dulu gaduh dgn anwar..pak lah...dan skrg najib..marah2...semua org tak kena.


Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 10:33 AM | Show all posts
mohon BN jadi kan manispesto ini utk PRU akan datang
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:02 AM | Show all posts
Swasta xlayan pun.. Time keje xboleh tukar dah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2022 11:21 AM | Show all posts
Johor ialah negeri paling celaru semalaya. Sekejap nak jadi Singapore, sekejap nak jadi Kelantan, sekejap nak isle. Lebih parah dalam satu rumah weekend lain-lain. Lepas ni buat je lah weekend Selasa dan Rabu, semua wajib ikut. win-win.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 02:33 AM GMT+8 , Processed in 0.093906 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list