CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6570|Reply: 118

Tip Percutian Bajet - Tidur Sekatil Tapi Bertudung Dan Letak Bantal, Kuat Betul Iman BF Kak?

[Copy link]
Post time 16-8-2022 09:29 PM | Show all posts |Read mode
Seronok apabila bercuti bersama rakan-rakan yang ‘sekepala’, namun ada juga yang lebih suka bercuti dengan pasangan masing-masing.




Gambar hiasan




Bagaimanapun, perkongsian seorang wanita di Facebook mengenai pengalaman bercuti bersama teman lelakinya di Thailand dikecam ramai dan tular dikongsikan semula di Twitter.


Apatah lagi dia berkongsi tip percutian bajet di mana mereka menginap dalam bilik sama. Bahkan, tidur pun sekatil dan hanya dipisahkan dengan bantal.




Kredit foto: Twitter




Itu namanya bersekedudukan dengan bukan mahram, kak! Sudahlah rosak imej muslimah bertudung.


Lebih tidak masuk akal adalah dia menjelaskan hanya perlu 'menjaga niat' apabila disoal isu berzina.


Berdasarkan ciapan Mimi, wanita itu menyatakan dia tidur dalam keadaan bertudung dan berselimut ketika tidur.




Gambar hiasan





Menurut Mimi, apabila tiba giliran untuk mandi, salah seorang daripada mereka perlu turun ke bawah dan duduk di lobi sementara waktu.


Jimat duit, dan rasa selamat katanya bila bercuti dengan BF.




Kredit foto: Twitter




Rata-rata pengguna Twitter tidak dapat menerima perkongsian wanita itu dan ada juga melabelnya sebagai penunggang agama.










Kredit foto: Twitter




Haram tetap haram, kenapa nak 'mengislamikkannya' lagi? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu xda duit xpayah g bercuti lh
Pastu nk bajet2 share bilik…duhhhh

Pastu g Thailand plak tu… bodoh jugak nk g cerita kt public.. what happen in Thai, stays inThai gtuu tu pn nk kena ajar ke???
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 10:29 PM | Show all posts
aechae replied at 16-8-2022 10:23 PM
Klu xda duit xpayah g bercuti lh
Pastu nk bajet2 share bilik…duhhhh

Nikah dulu sebelum pergi bercuti kan senang?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 16-8-2022 10:31 PM

Maaf cakap ini mengarut.
Lonjakan asmara meledak kuat kalau camni lelagi belum halal.
Percayalaah cakap hakak yg dah makan garam setimbun nihh..
Tolonglaa jgn mengarut dhla dgn pakwe yg ko cintai lak sedangkan dgn org asing pun ko boleh teransang ini kan plak dgn kekasih.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 10:38 PM | Show all posts
Suchi replied at 16-8-2022 02:30 PM
Maaf cakap ini mengarut.
Lonjakan asmara meledak kuat kalau camni lelagi belum halal.
Percayalaah ca ...

I rasa perempuan tu kalau bertudung mesti tak cantik.Bila x cantik mmg mana-mana laki tengok pun turn-off.
kalau badan mantap pulak tapi pakai baju hitam
lagi apa pun x nampak.

orang laki ni dia react apa yang dia nampak.
orang perempuan dia react atas sentuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang comment2 kat twitter ni semua orang baik2 eh ..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Plot twist bopren gayah ropenye...kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick: Plot twist bopren gayah ropeny ...

Takpun..bf dia penkid..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 11:11 PM | Show all posts
Gigih nak sharing segala tips tanpa sedar melondeh aib sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 16-8-2022 10:29 PM
Nikah dulu sebelum pergi bercuti kan senang?

Tgk dr duk nk bajet2 ni…hbs kn blaja n cari keja duit byk sket lh dlu.. msti nk nikah pn nk bajet2 nnt tp expect pelamin kayangan jugak…

Bkn x boleh pegi bercuti dgn kawan pmpuan.. ni dh lh nk berdating jauh, nk control2 bagai plak…all out je lah klu dh ada guts nk duk sebilik truskn buat lebih2 je
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin budak perempuan tu confused. Dia ingat dia usap2 bolster masa tido.
Rupanya....
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengarut  ..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
haha..masa i intern few yrs ago..kwn intern ajak bercuti..pastu dia cite la dia ngn bf dia sewa hotel satu bilik..xdek buat pape pun..laki tu intern sekali la ngn i..pastu laki tu menyampuk la kt gf dia tu..ngn i jer u slmt..pelaki lain blm tntu..
tp dorg dh kawen la skrg..tp betul la x elok..bahaya kot..syg sama syg..buatnya sorg mengoda..tdg kemana la..kalau xde duit xyh bcuti senang
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 16-8-2022 10:40 PM
Plot twist bopren gayah ropenye...kot

Jom tag @dudaberhias
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ringan2 pasti berlaku.. gesel2... usap2... kolom2..upsssss...

Menipu benar pompuan ni.... kecuali klu bf hang tu gay.... klu bf hang normal.. ko ingat jantan boleh tido ke..klu pmpuan sebelah dia...selagi dia x lepas air dia.. dia kegelisahan noksssss
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa punya fahaman ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Hotel thailand tu murah2. Ape yang sengkek betul sampai nak sewa 1 bilik je. Alasan nak ringan2 ke apa? Penipu je kerjanya
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah miskin sengkek merempat tu tak payahlah acah2 nak melancong bercuti ke luar negara.. tak payahlah acah2 trip kau terpaling jimat tapi ada yg dok sebilik dgn bf.. ada yg merempat kat prayer room…euwwwww sangat!
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:40 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-8-2022 11:41 PM

tak dinafikan buka satu kejutan pun , kes kes tak banyak tapi ade je, ala time student abroad  pun , ade je kes student muslim co habitate kan,  atau bab bab sleep over  ni berlaku.

cuma doakan je depa terima petujuk dan hidayah.

so bila mai isu macam ni , nak terkejut apa sangat nyer - tulah kena doa senantiasa dimasukkan iman , ditetapkan hati...balik pada konsep ihsan, islam, iman. basics tu yg penting.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bf dia sejenis kelempuk ke tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 04:39 AM GMT+8 , Processed in 0.106310 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list