CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: YgBenar

[Tempatan] Boleh order nasi ganja.AirAsia lancar penghantran hidangan antara bandar Pulau Pinang ke Lembah Klang.Caj penghantaran Rm 6.Anda teruja?

  [Copy link]
Post time 16-8-2022 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Penang KL je ke..Johor x de ke.. dekat je air port Senai tu gan aku.. kalo ade leh order nasi kandar lpskan gian.. tp cas sama la mcm kat Port Klang hehehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 03:39 PM | Show all posts
Kalau lauk asing ok ler juga kalau semua siap campur semua sampai semua dah kembang
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 16-8-2022 02:00 PM
Huntong larrrr...iols otw ke loqstaq. Mmg rajin mnyinggah penang dulu. Jln2 carik mkn gitteww...

Ye kalau dapat yang tempat yang sedapp memang untung..  

Satu malam tu syukur dapat makan malam sedap kat originally bangkok tomyam bayan lepas.. larikan tekak ni dari makan masakan mamak
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:08 PM | Show all posts
MadameOnion replied at 16-8-2022 09:23 AM
tak halal..tapi ramai meleis tongong pi makan..termasuk la aku dulu...katanya chinese muslim..tapi ...

, ada 1 mee tarik area petaling street , deret kedai lama tu,

aku tgk dia tulis muslim chinese, melayu bertudung pn ramai makan, tp aku was2, lgpn aku tak minat sgt mee tarik ni...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:12 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 16-8-2022 01:52 AM
uish sedapnya... terus rasa nak order...

aku pn rasa mcm good idea, kan?


aku ni jenis tak suka kalo nak beratur smpai 1 jam semata2 utk makan benda sedap,  tempat lain pn ada juga yg sedap, aku lebih rela g kedai lain


dgn ada nya perkhidmatan ini, aku rasa bagus juga, bagi la peluang orang2 cam aku ni nak try makan..

aku rasa peniaga tu mgkn akan fikirkan macam mana nak packing utk order yg mcm ni...

ya la bukan semua orang mampu sewa helikopter utk beli nasi ganja bawa ke KL kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 04:38 PM | Show all posts
ina_na replied at 16-8-2022 02:48 PM
Penang KL je ke..Johor x de ke.. dekat je air port Senai tu gan aku.. kalo ade leh order nasi kandar ...

ada je nasi kandar transporter tu kan? takpun nasi kandar runner kot..tapi kannnn...depa akan dahulukan golongan kayangan yg ngoder dulu..mcm menteri finance tengku zaf tu..kita2 ni satgi last2 baru depa hantaq..takut basi ja
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 16-8-2022 04:38 PM
ada je nasi kandar transporter tu kan? takpun nasi kandar runner kot..tapi kannnn...depa akan dahu ...

Biasa Oder brg basah dia org akan pecah kan..mana yg anto ke JB ,ke batu pahat,ke Muar..lain2 runner..ke kulai lain runner..tu sbb brg sampai kat kita fresh lg..pandai2 deme la nk agih kat mana kat brg kita Oder.. janji sampai fresh..x fresh mmg komplen je..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:35 PM | Show all posts
boleh percaya ke= entah2 kedah mask tu kat Puchong
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-8-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 16-8-2022 06:47 AM
Hazabnyaaaaa masok penang waktu wiken. Bole putus napsu nk mkn mee sotong hameed. Alih2 pusing p but ...

org penang bila weken esp bila cuti skolah memang tak pegi elakkan blah town sbb dah tahu jem..bila musim durian kena pegi balik pulau b4 pukul 2 kalau lambat jem la jln ke balik pulau tu..hari biasa satu penang jem dek byk keta kluar masuk pulau..weken jem suma serbu cari makan
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2022 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 16-8-2022 12:21 AM
Mee hokkien bee hwa tu halal ke?

as anak penang..sampai skarang tak pernah makan even femes dari dulu sbb still ada was2..dulu2 yg masak suma anak branak owner.. ni dgr kata ayam suma ambil dari pembekal halal.. indon yg siang ready bahan.. kalau tak kisah bleh je makan..makcik pakcik org tua melayu byk je makan dari muda terpulang tekak memasing was2 ke tidak
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 05:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Mee sotong tu apa yg sedap eh.. Aku makan sekali, sekali tu jer lah.. Kalau pi penang, kalau yg lain2 nak makan kt situ, aku akan order benda lain. Tak kena dgn selera
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Makanan2 yang bakal menggundukan para gadis2 Lembah Klang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 09:54 AM | Show all posts
MadameOnion replied at 16-8-2022 04:38 PM
ada je nasi kandar transporter tu kan? takpun nasi kandar runner kot..tapi kannnn...depa akan dahu ...

Dah lama ada runner nasi kandar dll drp Penang, Kedah,ipoh, melaka, pahang dan johor. Mereka operate masa awal pkp dulu.
I pernahlah order 2 kali. I order nasi arab kari kambing 40 hari drp bp,johor. Mee bandung dan stay drp muar. Dalam kul 5pm dah sampai kat subang jaya untuk pick up.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 01:58 AM GMT+8 , Processed in 0.193125 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list